Pri tvorbe tohto zákusku som sa zamerala na vytvorenie niečoho zdravšieho a hlavne som myslela aj na alergikov a ľudí s intoleranciami. Klasický keksový spodok som nahradila niečím zdravším bez lepku a laktózy.
Je pravda, že tento zákusok je luxusný a nebudem ho pripravovať bežne, ale sú príležitosti, keď potrebujeme luxusný dezert a toto je skvelý tip.
Pri tomto zákusku som spojila dva recepty a výsledkom je nádherná kombinácia chutí a živín. Samozrejme bezlepkový a bezlaktózový základ môžete použiť aj s iným krémom.
Odporúčame tiež: 5 dôvodov prečo na čierny čaj nezanevrieť
Na korpus budete potrebovať:
- 300 g maslovej fazule z konzervy – scedenú
- 2 vajcia (alebo 10 prepeličích)
- 2 polievkové lyžice kokosového oleja
- 2 polievkové lyžice medu
- 1 polievkovú lyžicu kakaa
- 1 polievkovú lyžicu mletých orechov
- štipku soli
Scedenú fazuľu a vajíčka rozmixujte do hladka. Pridajte ostatné suroviny a dobre premixujte. Do formy vyloženej papierom na pečenie vylejte zmes a pečte na 180°C približne 20-25 minút. Každá rúra pečie inak
.
Odporúčame tiež: Inšpirujte sa 3 chutnými raňajkami z ovsených vločiek
Na krém budete potrebovať:
- 400 g zrelého avokáda
- 200 ml šťavy z limetky
- 1 polievkovú lyžicu nastrúhanej kôry z limetky
- 190 g medu
- 175 ml kokosového tuku (tekutého)
Všetky suroviny vložte do mixéra a mixujte do jemného krému.Krém nalejte na vychladený korpus, upravte ho do hladka, formu prikryte tanierikom a nechajte vychladnúť minimálne 8 hodín, najlepšie cez noc.
Odporúčame tiež: Recept na škoricové a kakaové slimáky ako od babky
8 komentárov
Kristína Sekeráková
07.11.2021 20:31Nevyzerá veľmi lákavo a ani tú chuť si neviem predstaviť :-)
Ingrid Šimoniková
16.12.2017 16:28zaujímavý recept
Ján
26.12.2016 23:58oskúšame
Ján
26.12.2016 23:58chutnučké
Ján
26.12.2016 23:57Vyzerá to perfektne
Mia Lock
21.12.2016 14:20Vyzerá naozaj pekne, ale neviem, či by mi to prešlo..musela by som to zamaskovať asi kivi :D
Ivana Goliašová
11.12.2016 19:53Fantázia :)
Martina Begalova
21.09.2016 11:00vyzera celkom chutne :)