Recept na avokádový cheesecake – bez lepku a laktózy pre maškrtníkov

Pri tvorbe tohto zákusku som sa zamerala na vytvorenie niečoho zdravšieho a hlavne som myslela aj na alergikov a ľudí s intoleranciami. Klasický keksový spodok som nahradila niečím zdravším bez lepku a laktózy.

 

Je pravda, že tento zákusok je luxusný a nebudem ho pripravovať bežne, ale sú príležitosti, keď potrebujeme luxusný dezert a toto je skvelý tip.

 

Pri tomto zákusku som spojila dva recepty a výsledkom je nádherná kombinácia chutí a živín. Samozrejme bezlepkový a bezlaktózový základ môžete použiť aj s iným krémom.

 

Odporúčame tiež: 5 dôvodov prečo na čierny čaj nezanevrieť

 

Recept na Avokádový cheesecake – bez lepku a laktózy pre maškrtníkov

Zdroj: Shutterstock®

Na korpus budete potrebovať:

  • 300 g maslovej fazule z konzervy – scedenú
  • 2 vajcia (alebo 10 prepeličích)
  • 2 polievkové lyžice kokosového oleja
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 1 polievkovú lyžicu kakaa
  • 1 polievkovú lyžicu mletých orechov
  • štipku soli


Scedenú fazuľu a vajíčka rozmixujte do hladka. Pridajte ostatné suroviny a dobre premixujte. Do formy vyloženej papierom na pečenie vylejte zmes a pečte na 180°C približne 20-25 minút. Každá rúra pečie inak wink.

 

Odporúčame tiež: Inšpirujte sa 3 chutnými raňajkami z ovsených vločiek

 

Recept na Avokádový cheesecake – bez lepku a laktózy pre maškrtníkov

Zdroj: Shutterstock®

 Na krém budete potrebovať:

  • 400 g zrelého avokáda
  • 200 ml šťavy z limetky
  • 1 polievkovú lyžicu nastrúhanej kôry z limetky
  • 190 g medu
  • 175 ml kokosového tuku (tekutého)

 

Všetky suroviny vložte do mixéra a mixujte do jemného krému.Krém nalejte na vychladený korpus, upravte ho do hladka, formu prikryte tanierikom a nechajte vychladnúť minimálne 8 hodín, najlepšie cez noc.

 

Odporúčame tiež: Recept na škoricové a kakaové slimáky ako od babky

 

Recept na Avokádový cheesecake – bez lepku a laktózy pre maškrtníkov

Zdroj: Shutterstock®

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

8 komentárov

Martina Begalova

Martina Begalova

21.09.2016 11:00

vyzera celkom chutne :)

Vaše meno:

Ivana Goliašová

Ivana Goliašová

11.12.2016 19:53

Fantázia :)

Vaše meno:

Mia Lock

Mia Lock

21.12.2016 14:20

Vyzerá naozaj pekne, ale neviem, či by mi to prešlo..musela by som to zamaskovať asi kivi :D

Vaše meno:

Ján

Ján

26.12.2016 23:57

Vyzerá to perfektne

Vaše meno:

Ján

Ján

26.12.2016 23:58

chutnučké

Vaše meno:

Ján

Ján

26.12.2016 23:58

oskúšame

Vaše meno:

Ingrid Šimoniková

Ingrid Šimoniková

16.12.2017 16:28

zaujímavý recept

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

07.11.2021 20:31

Nevyzerá veľmi lákavo a ani tú chuť si neviem predstaviť :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.