Ak ste doteraz vo svojom jedálničku zabúdali na brokolicu, teraz je ideálny čas zmeniť to. Táto sýtozelená zelenina obsahuje bielkoviny, vlákninu, minerály ako draslík, vápnik, železo a ukrýva aj nemalé množstvo vitamínu C. Chutný recept na restované kura s rezancami a s brokolicou je z kuchárskej knihy 1000 receptov rýchlo a ľahko a presvedčí vás o tom, že aj brokolica sa môže stať obľúbeným jedlom.
Recept (4 porcie):
- 200 g tenkých vaječných rezancov
- ½ brokolice rozdelenej na ružičky
- 3 polievkové lyžice rastlinného oleja
- 2 strúčiky cesnaku pokrájaného nadrobno
- 1 polievková lyžica zázvoru pokrájaného nadrobno
- 2 šalotky pokrájané na tenké kolieska alebo cibuľu
- 4 hnedé šampiňóny pokrájané na tenké plátky
- 2 polievkové lyžice jemnej sójovej omáčky
- plátky citróna na ozdobu
- soľ
- 400 g kuracích pŕs alebo vykostených stehien
Recenziu na knihu si môžete prečitať tu: Kuchárska kniha 1000 receptov (recenzia)
Odporúčame prečítať: Sladko-kyslá fazuľová polievka
Príprava:
Rezance uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale, alebo kým nebudú al dente. Scedíme ich.
Medzitým 4 minúty blanšírujeme brokolicu, potom ju ponoríme do studenej vody a scedíme. Vo väčšom woku zohrejeme olej a cesnak, zázvor, šalotku a huby na ňom opekáme 2 minúty.
Pridáme mäso pokrájané na kúsky a opekáme dovtedy, pokiaľ nie je hotové. Ochutíme sójovou omáčkou, soľou a na posledné 2 minúty pridáme rezance a brokolicu. Podávame ihneď ozdobené plátkami citróna.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Lahodné tiramisu zo 4 ingrediencií
Odporúčame prečítať: Pečená šunka so špenátovým rizotom
Zdroj foto: www.luci.sk