Rybie filé v alobale so šampiňónmi

Pre milovníkov rýb a jednoduchých jedál je recept na rybie filé v alobale skvelým tipom na rýchly obed. Ryby sú známe svojím vysokým obsahom omega-3 mastných kyselín, ktoré pozitívne vplývajú na činnosť srdca, pôsobia protizápalovo a chránia pred rakovinou. 

 

Aj to môže byť jeden z dôvodov, prečo vyskúšať chutný recept z knihy Grilovanie

 

Recept (4 porcie):

  • 200 g filiet zo sebastesa červeného
  • 200 g filiet z lososa
  • 200 g filiet z morského jazyka
  • šťava z 1 citróna
  • 100 g šampiňónov
  • 2 rajčiaky
  • 1 malý fenikel
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 šalotky
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • čerstvé bylinky

 

Recenziu na knihu si môžete prečítať tu: Kuchárska kniha Grilovanie (recenzia)

Rybie filé v alobale so šampiňónmi

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Penne v rajčiakovej omáčke

Rybie filé v alobale so šampiňónmi

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

 

Rybie filety umyjeme, osušíme a pokrájame na kusy. Vložíme ich do misy a pokvapkáme citrónovou šťavou. Šampiňóny očistíme a pokrájame na plátky. Rajčiaky sparíme, stiahneme šupku, odstránime jadierka a nakrájame na malé kocky. Fenikel očistíme, umyjeme a pokrájame na rezančeky. Cesnak a šalotku očistíme a najemno posekáme.

 

Všetko pridáme k zmesi rýb a primiešame olej. Štyri dostatočne veľké kusy alobalu (alebo jeden veľký) potrieme trochou oleja a vložíme zmes. Osolíme, okoreníme a posypeme nahrubo posekanými bylinkami. Všetko zľahka zabalíme do alobalu a okraje dobre popritláčame.

 

Balíčky grilujeme 10 – 15 minút. Zmes rýb podávame v alobale. Výborne chutia s bylinkovou bagetou alebo so zemiakmi pečenými v alobale.

 

Dobrú chuť!

Rybie filé v alobale so šampiňónmi

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Pečené kura horolezca Paľa

Rybie filé v alobale so šampiňónmi

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: www.luci.sk

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

15 komentárov

Mária Sedláková

Mária Sedláková

09.11.2015 18:10

tak toto by som si veru aj dala , mňam

Vaše meno:

Ladislav Lešňovský

Ladislav Lešňovský

10.11.2015 22:18

wau. vyzerá to super. pri najbližšej príležitosti vyskúšam

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

12.11.2015 18:24

zbiehajú sa mi slinky :)

Vaše meno:

Lucia Belková

Lucia Belková

06.12.2015 23:02

Mňam, toto by som si dala hocikedy :)

Vaše meno:

Anna Kristova

Anna Kristova

07.12.2015 16:42

dobrá a chutná kombinácia

Vaše meno:

Marta Mihoková

Marta Mihoková

10.12.2015 08:30

Dnes na obed si dám toto jedlo

Vaše meno:

Anna Kristova

Anna Kristova

11.12.2015 17:19

je to super zdravé

Vaše meno:

Júlia A.

Júlia A.

13.12.2015 18:55

Chutné a zdravé :)

Vaše meno:

Martina Putoráková

Martina Putoráková

14.12.2015 21:27

hmmm...ryby a sampinony v alobale mi este nenapadlo skombinovat, vyskusam :)

Vaše meno:

ivana pistovičová

ivana pistovičová

16.12.2015 10:32

zdrava mnamka, urcite vyskusam.

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

30.12.2015 19:58

Mňamkýýý v alobale robievam kapra a pstruha

Vaše meno:

Katarina Krošláková

Katarina Krošláková

05.01.2016 21:19

v aleobale robievam tiez file aj lososa je to chutne ryba ostane taka stavnata a nie sucha

Vaše meno:

Blažena Sádovská

Blažena Sádovská

25.01.2016 10:37

Určite by som neodolala, vyzerá vynikajúco:))

Vaše meno:

Blažena Sádovská

Blažena Sádovská

25.01.2016 10:37

Určite by som neodolala, vyzerá vynikajúco:))

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

04.11.2021 18:38

Tak takto som to ešte neskúšala, vyzerá to veľmi chutne a zdravo :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.