Zdravý recept: Falafel zo sladkých zemiakov

Hľadáte inšpiráciu čo nové si pripraviť na obed, či večeru? Mám pre vás úžasný tip, ktorý určite stojí za vyskúšanie. Reč je o veľmi jednoduchom jedle urobenom z bežne dostupných surovín, ktoré si môžete pripraviť kedykoľvek, keď dostanete chuť na ľahké a zdravé jedlo. Tieto perfektné falafely zo sladkých zemiakov som robila pred niekoľkými dňami a určite si ich urobím opäť znova aj počas víkendu :)

 

 

Ja som ich skombinovala s čiernou ryžou, ktorú som teraz vyskúšala po prvýkrát a bola som fakt milo prekvapená jej špecifickou chuťou, ktorá je úplne odlišná od klasickej bielej ryže. Nad jej kúpou som už premýšľala dlhšie a veľmi sa teším, že som si ju napokon kúpila. Ak ste doteraz taktiež o jej kúpe váhali alebo ste ešte o čiernej ryži nepočuli, určite si ju neváhajte zaobstarať a spestrite si tak jedálniček o novú, veľmi zaujímavú surovinu :) 

 

Odporúčame vyskúšať: Recept na: Čokoládovo-čerešňoný koláč

Zdravý recept: Falafely zo sladkých zemiakov

Zdroj: Shutterstock®

Na 7 väčších falafel potrebujeme:

  • 1/2 sladkého zemiaku v surovom stave (250gr)
  • 1 šálka uvareného cíceru
  • 3PL jemných ovsených vločiek
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 mladá cibuľka
  • 2čl horčice
  • 2čl extra panenského olivového oleja
  • štipka himaláskej soli
  • štipka čierneho korenia
  • na posypanie: čierny sezam (voliteľné)

 

Odporúčame vyskúšať: Domáci kváskový chlieb so slnečnicovými semiačkami

Zdravý recept: Falafely zo sladkých zemiakov

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

Uvarený sladký zemiak vložíte do mixéra spolu s uvareným cícerom, strúčikom cesnaku, mladou cibuľkou a olivovým olejom. Všetko spolu dôkladne rozmixujete na hladkú zmes, ktorú potom premiestnite do misky, do ktorej zamiešate horčicu. K zmesi prisypete štipku himalájskej soli a čierneho korenia podľa uváženia a nakoniec aj ovsené vločky, ktoré zmes krásne zahustia. Všetko spolu dôkladne premiešate a tvarujete guľky. Guľky poukladáte na plech vystlaný papierom na pečenie, posypete čiernym sezamom a pečiete v rúre pri teplote 175°C dozlatista. 

Odporúčame vyskúšať: Zdravé recepty: Vynikajúci špaldový bryndzovník

Viac zdravých receptov od Lucky nájdete na: www.theblogger-girl.blogspot.sk

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

4 komentárov

Erika Špacírová

Erika Špacírová

29.06.2016 17:44

Falafel som ešte nejedla,ale skúsim si niekedy pripraviť :)

Vaše meno:

Mária Zámečníková

Mária Zámečníková

18.07.2016 09:23

O tomto recepte som už dlhšie počúvala, snáď budem mať viacej času a pripravím ho :)

Vaše meno:

Mária Zámečníková

Mária Zámečníková

18.07.2016 09:23

O tomto recepte som už dlhšie počúvala, snáď budem mať viacej času a pripravím ho :)

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

06.11.2021 11:07

Osobne mi sladké zemiaky veľmi nechutia, radšej mám falafel klasický z cíceru :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.