Zdravý recept: Kokosovo-mangová chia torta

Radi pečiete a robíte tak radosť vašim blízkym?

 

Čo tak im pripraviť tortu, ktorá je do letných dní úplne ideálna a navyše aj zdravá? 

 

Vyskúšajte túto kokosovo-mangovú chia tortu, ktorá nielenže chutí úžasne, ale taktiež vás aj príjemne osvieži, neobsahuje lepok ani laktózu a jej príprava je viac než jednoduchá. 

 

Hoci som na náplň použila moje najobľúbenejšie ovocie - mango, neváhajte zaexperimentovať a pokojne ho nahraďte vaším obľúbeným ovocím. Som si istá, že bude chutiť rovnako lahodne :)

 

Odporúčame tiež: 6 tipov ako si môžete užiť skvelú dovolenku a ušetriť

Zdravý recept: Kokosovo-mangová chia torta

Zdroj: Shutterstock®

 

Ingrediencie na malú tortovú formu s priemerom 15cm: 

 

Na korpus potrebujete:

  • 25gr ovsenej múky (ovsené vločky rozomleté na múku)
  • 50gr kokosovej múky
  • 2PL kokosového oleja
  • 1PL javorového sirupu (poprípade vami preferované sladidlo)
  • 1PL chia semienok

 

Na náplň potrebujete:

  • 1 veľké mango
  • 400ml kokosového mlieka v konzerve (1 plechovka)
  • 3čl agar-agaru
  • 2PL javorového sirupu (slaďte podľa vašej chuti)
  • 1PL chia semienok

 

Odporúčame vyskúšať: Mýty a fakty o formovaní brušných svalov

Zdravý recept: Kokosovo-mangová chia torta

Zdroj: Shutterstock®

 

Postup prípravy:

 

Korpus: 

Chia semienka zalejete vriacou vodou do polovice hrnčeka a necháte nabobtnať aspoň po dobu 10 minút. Všetky ostatné prísady na korpus si zmiešate v miske, pridáte chia semienka aj s vodou a poriadne premiešate. Vytvorí sa vám lepivá hmota, ktorú vtlačíte na spodok tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.

 

Korpus pečiete v rúre pri teplote 175°C po dobu 5-10 minút. 

 

 

Náplň: 

Mango vložíte do výkonného mixéra spolu s kokosovým mliekom, javorovým sirupom a všetko spolu rozmixujete na hladkú zmes. Túto zmes presuniete do menšieho hrnca, prisypete agar-agar a za stáleho miešania varíte približne 5 minút.

 

Do hrnca prisypete chia semienka, ešte chvíľku povaríte a odstavíte zo sporáka. Zmes miešate metličkami ešte aspoň 5 minút a následne nalejete náplň na korpus.

 

Náplň stuhne v priebehu 15-20 minút, a tak môžete rovno tortu podávať alebo ju odložte do chladničky. Dobre vychladená chutí úplne najlepšie! :)

 

Odporúčame vyskúšať: Pripravte si nízkokalorické drinky

Zdravý recept: Kokosovo-mangová chia torta

Zdroj: Shutterstock®

Viac zdravých receptov od Lucky nájdete na: www.theblogger-girl.blogspot.sk

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

5 komentárov

Iveta Moravčíková

Iveta Moravčíková

18.07.2016 19:23

vypadá to dobre, len u nás moc kokosové nejde

Vaše meno:

Ingrid Šimoniková

Ingrid Šimoniková

27.08.2016 15:56

zaujímavý recept určite vyskúšam

Vaše meno:

Adriána Jakubová

Adriána Jakubová

31.08.2016 13:07

vyzera veľmi chutne

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

08.09.2016 18:08

Nepoznám tento recept

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

06.11.2021 11:42

To môže byť zaujímavá kombinácia chutí :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.