Máte radi arašidové maslo? Ak áno, pripravte sa na zaujímavý recept, pri ktorom ho určite využijete :)
Výborné na arašidovom masle je, že existuje strašne veľa spôsobov, ako ho využiť čo sa týka prípravy jedál. Perfektne chutí na chlebíku, môžete si ním poliať ovsenú kašu, zamiešať si ho do smoothies alebo môžete napríklad vyskúšať arašidovú omáčku, ktorá v kombinácii s kuracím mäsom chutí fakt skvelo.
Pokiaľ máte kombináciu sladko-slaného jedla radi, určite ju vyskúšajte :)
Odporúčame tiež: 6 tipov ako si môžete užiť skvelú dovolenku a ušetriť
Na prípravu mäsa potrebujete:
- kuracie mäso
- 1PL kečupu
- 1PL horčice
- soľ, čierne korenie
Na arašidovú omáčku potrebujete:
- 3PL arašidového masla (najlepšie, ak použijete Crunchy)
- 1PL medu
- 1PL sójovej omáčky Tamari (ak nemáte, použite kľudne klasickú)
- soľ, korenie
- vodu
Odporúčame vyskúšať: Mýty a fakty o formovaní brušných svalov
Postup prípravy:
Najskôr si pripravíte mäso, a to takým spôsobom, že si zmiešate v miske kečup, horčicu a pridáte soľ a korenie podľa chuti. Zmiešate a vytvoríte tak marinádu, do ktorej zamiešate kuracie mäso. Keď je mäso obalené v marináde, tak ho opekáte na panvici na kokosovom oleji, pokiaľ nebude mäsko hotové. Potom ho premiestnite do misky a pustíte sa do prípravy arašidovej omáčky.
Do malého pohára (cca 150ml) si dáte arašidové maslo s medom, čo si zohrejete v mikrovlnnej rúre tak, aby arašidové maslo dosiahlo trošku tekutejšiu konzistenciu. Potom pridáte tamari sójovú omáčku, soľ a štipku čierneho korenia a naplníte pohár vodou takmer po povrch. Celú zmes poriadne premiešate, aby vznikla marináda, celé to nalejete na mäso a poriadne zamiešate.
Na panvici si rozpustíte 1čl kokosového oleja a vylejete na panvicu mäsko v arašidovej omáčke a opekáte. Nemusíte dlho, stačí tak 3 minúty a občas to premiešate.
Odporúčame vyskúšať: Pripravte si nízkokalorické drinky
Viac zdravých receptov od Lucky nájdete na: www.theblogger-girl.blogspot.sk