Ste milovníkmi chutných nátierok a už dlho ste si žiadnu, ktorá by ulahodila vašim chuťovým pohárikom, nepripravili? Čo tak si to na Silvestra trošku odľahčiť a pripraviť si mnohými obľúbenú mrkvovo-šunkovú nátierku? Na dnešnú novoročnú párty sa rozhodne hodí. Avšak pozor, aby ste sa jej neprejedli a nebolo vám nasledujúci deň príliš ťažko!
Ak jej už teraz neviete odolať, tak v tom prípade si ju poďte pripraviť spolu s nami. Je jednoduchá na prípravu, preto ju zvládne aj začínajúca gazdinka.
Vyskúšaj tiež: RECEPT: Bruschetta s olivovou nátierkou, šunkou a olivami
Ingrediencie:
- Chlebíčková šunka Mecom
- ½ kg mrkvy
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 ks taveného syra
- 1 ks údeného syra
- 1 menšiu červenú cibuľu
- 100 g jogurtu
- 100 g tatárskej omáčky
- soľ
- chlieb
- jarná cibuľka na ozdobu
Pri príprave nátierky postupujte nasledovne: najprv si očistíte mrkvu a nastrúhajte ju na najmenšom strúhadle, rovnako si nastrúhajte aj údený syr.
Cibuľu si očistite a nakrájajte nadrobno, aby ju nebolo pri konzumácii príliš cítiť a nechrumkala pod zubami. Šunku si nakrájajte na plátky a pridajte k nastrúhanej mrkve, syru a nakrájanej cibuli. Všetko spolu premiešajte vo väčšej nádobe a pridajte tavený syr, jogurt, tatársku omáčku a pretlačený cesnak. Následne už len dochuťte soľou a podávajte na chlebíku.
Pripravený chlebík s chutnou mrkvovo-šunkovou nátierkou môžete dozdobiť nakrájanou jarnou cibuľkou a vychutnať si jeho lahodnú chuť.