Recept: Pečená tekvica s kurkumovou majonézou

Domáca majonéza z čerstvého vajíčka a sladučká prepečená tekvica s chrumkavou slaninkou je extra jednoduchý recept, ktorému podľahnete. 

 

Navyše, tekvica hokkaido je vitamínovou bombou pre naše zdravie, pretože obsahuje veľké množstvo vitamínov, betakaroténu a minerálov. Tak hor sa do pečenia!

 

Potrebujeme:

  • 1 tekvicu hokkaido
  • olivový olej
  • korenie garam masala
  • soľ
  • Na domácu majonézu:
  • 1 vajce
  • asi 60 ml olivového oleja
  • soľ
  • 1 lyžičku dijonskej horčice
  • 1/2 lyžičky kurkumy
  • 1 veľký prelisovaný strúčik cesnaku
  • trochu citrónovej šťavy
  • med podľa chuti
tekvica s majonézou

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

Nakrájanú tekvicu hokkaido dáme na plech, pokvapkáme olejom, posypeme soľou a korením garam masala a pri 200 stupňoch Celzia pečieme asi 20 - 30 minút. Medzitým pripravíme domácu majonézu. Do vysokej nádoby dáme olej, vajce, cesnak, soľ, kurkumu, horčicu, med aj citrónovú šťavu. Vložíme ponorný mixér a bez pohybu mixujeme asi 1 minútu, kým nie je zmes krémová. Potom môžeme mixérom pohybovať hore aj dolu. HOTOVO.

 

Recept pripravili a odfotili: Jana Štrbková a Nina Malina, viac našich skvelých dobrôt nájdete na www.medovemotuzy.sk.

medovemotuzy.sk

Zdroj: Shutterstock®

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

9 komentárov

Soňa Krátka

Soňa Krátka

14.11.2017 07:23

v sobotu som si kúpila tekvičku hokaido, môžem vyskúšať aj toto

Vaše meno:

Soňa Kelemenová

Soňa Kelemenová

14.11.2017 07:47

skvelé pokrmy z hokaido tekvice si doma často pripravujeme.... ani by ma nenapadlo do domácej majonézy pridať kurkumu.... ale určite si ju tak pripravím...

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

14.11.2017 07:57

vyzerá to úžasná dobrota, vyskúšam...

Vaše meno:

Tomáš Kamenár

Tomáš Kamenár

14.11.2017 14:10

no toto určite nevyskúšam

Vaše meno:

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

14.11.2017 14:35

pečená tekvica je super ale väčšinou ju jeme iba tak samotnú

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

14.11.2017 20:01

nemám rada tekvicu, nechutí mi

Vaše meno:

Milka Damašková

Milka Damašková

14.11.2017 20:59

Tekvička obohatená kurkumou- to už je aká zdravá pochúťka..

Vaše meno:

Vlasta Tóthová

Vlasta Tóthová

18.12.2017 20:54

Tekvicu milujem, avšak skôr v polievke.
No aj toto by som ochutnala :)

Vaše meno:

Alžbeta Stanková

Alžbeta Stanková

18.12.2018 17:44

o takej majonéze som ešte nepočula- vyskúšam

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.