Čo so starým chlebom? Skús TOP recepty, ktoré si zamiluje každý!
Zapekaný chlieb s pudingom
- 12 krajcov chleba
- ¼ šálky roztopeného masla
- 1 lyžička škorice
- ¾ šálky hrozienok
- 6 vajíčok
- ¾ šálky kryštálového cukru
- 3 lyžičky vanilkového extraktu
- ½ lyžičky soli
- 3 šálky mlieka
- štipku muškátového orieška
Na polevu:
- 1 šálku cukru
- ½ šálky masla
- ¼ šálky vody
- 1 vajce
- 3 lyžice citrónovej šťavy
Predhrejte si rúru na 200 °C. Kým sa bude rúra nahrievať, tak si nakrájajte chlieb na menšie kocky a zmiešajte ho s roztopeným maslom, škoricou a hrozienkami. Takto pripravený chlieb vložte na spodok pekáča alebo zapekacej misky. Následne vymiešajte vajíčka s vanilkou a soľou. Pridajte horúce mlieko a celú zmes nalejte na chlieb. Posypte troškou muškátového orecha a pečte 25-30 minút.
Počas pečenia si vytvorte polevu. Zmiešajte cukor, maslo, vodu, vajcia a citrónovú šťavu. Priveďte do varu a za stáleho miešanie varte 1 minútu. Následne odstavte.
Po dopečení chlebovej časti túto „pudingovú“ glazúru nalejte navrch a podávajte.