Pochúťka na Zelený štvrtok: Vajíčkový šalát s medvedím cesnakom

Ako každý rok, tak aj dnes mnohí premýšľajú, čo chutné si počas dňa pripraviť. Ako býva zvykom, na Zelený štvrtok by sa mali jesť zelené jedlá, a to preto, aby bol človek po celý rok zdravý. Tiež je vo zvyku v tento deň držať akýsi pôst a vyhýbať sa mäsitým jedlám. „Povolené“ sú predovšetkým diétne jedlá, ktoré majú zelenú farbu. Častokrát preto volíme špenátovú polievku, brokolicové fašírky a dokonca si mnohí z nás zvyknú pripravovať žihľavovú polievku.

Keďže aktuálne obdobie praje medvediemu cesnaku, ktorý má rovnako zelenú farbu, tak si ho v dnešný deň môžete dopriať buď vo forme chutnej polievky alebo šalátu, ktorým rozhodne nepohrdnete. Ak ste si z medvedieho cesnaku spravili pesto, tak pokojne si uvarte cestoviny s pestom. Rovnako chytia zelenú farbu, a tak túto tradíciu zelených jedál konzumovaných počas Zeleného štvrtku hravo dodržíte. A ak sa vám zbiehajú slinky na šalát, tak si ho poďte spolu s nami pripraviť.

šalát s medvedím cesnakom

Zdroj: Shutterstock®

Na šalát budete potrebovať:

  • 5 až 6 vajec uvarených natvrdo
  • medvedí cesnak
  • 2 ks jarnej cibuľky
  • 1 lyžičku horčice
  • jogurt alebo tatársku omáčku
  • soľ a čierne korenie

Uvarené vajíčka zbavíme škrupinky a pretlačíme cez mriežku alebo nakrájame na menšie kúsky. Čerstvý medvedí cesnak umyjeme a nasekáme na menšie kúsky. Medvedí cesnak následne pridáme k vajíčkam. Podobne postupujeme aj s jarnou cibuľkou, ktorú si takisto nakrájame na menšie kúsky. Všetko spolu premiešame, pridáme lyžičku horčice a podľa potreby jogurt alebo tatársku omáčku. Šalát premiešame, dosolíme a okoreníme čiernym mletým korením. Ak chcete, tak do šalátu môžete pridať aj avokádo.

Ak máte radi výraznejšiu cesnakovú chuť, tak medvedím cesnakom rozhodne šetriť nemusíte. Šalát podávame na čerstvej hrianke alebo s čerstvým pečivom.

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

7 komentárov

Katarína Konečná

Katarína Konečná

01.04.2021 10:35

vyzerá to dobre

Vaše meno:

Katarína Hrtúsová

Katarína Hrtúsová

01.04.2021 16:24

Šalát s medvedím cesnakom určite vyskúšam. Recept sa mi páči

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

02.04.2021 07:18

Šalát s medvedím cesnakom som ešte neskúšala, vďaka za tip!

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

02.04.2021 17:59

Chutné a zdravé.

Vaše meno:

Dominika Molnárová

Dominika Molnárová

05.04.2021 14:19

Mňam, sezóna medvedieho cesnaku je naj.

Vaše meno:

Zdenka Sabanošová

Zdenka Sabanošová

06.04.2021 13:03

Veľa som počula o ňom,ale heviem kde v našom lese rastie

Vaše meno:

Žofia Mažáriová

Žofia Mažáriová

07.04.2021 20:27

Skvelý nápad, využijem, keď natrháme cesnak

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.