Zdravé recepty: Nátierka z červenej šošovice

Vznik tejto šošovicovej nátierky by sa dal viac-menej označiť ako náhoda, ale úplne skvelá a chutná. Pôvodne som sa snažila ukuchtiť červenú šošovicu, s ktorou som mala skúsenosť prvýkrát, a to na indický spôsob s ryžou.

 

Koniec koncov, nevzniklo z toho nijaké hlavné indické jedlo, ale táto skvelá nátierka na hrianky.

 

 

 

Suroviny na prípravu: 

  • červená šošovica
  • kurkuma
  • mletá rasca
  • chilli mleté
  • soľ
  • cesnak čerstvý
  • + voda na varenie


Množstvo: približne 2-3 porcie
Dĺžka varenia: 20-25 minút
 

Odporúčame vyskúšať:  Zdravé Recepty - Šampiónové rizoto s pórom

 

 

Postup prípravy: 

 

1. Šošovicu uvaríme podľa návodu na obale. Ja som ju varila približne 15 minúť, na obale bolo písané asi 20. Ochutila som ju kurkumou, mletou rascou, štipkou soli, mletým chilli korením a celú zmes som premiešala.

 

2. Na rozpálenom oleji som si posmažila prelisovaný cesnak do zlatista, aby sa uvoľnila vôňa a premiešala som ho s ochutenou šošovicovou zmesou a všetko som ešte nechala trochu podusiť pod pokrievkou.

 

3. Šošovica sa rozvarila, stala sa z nej kvázi nátierka, nie celkom hladká. Šošovicu som nechala vychladnúť a šup s ňou na hrianky, ktoré môžete potrieť napríklad cesnakom a natrieť si na ne túto šošovicovú zmes, môžete podávať s čerstvou zeleninou a večera je na svete.

 

Odporúčame vyskúšať:  Raw mini sladké tortičky

recept nátierka z červenej šošovice

Zdroj: Janka Pačeková

Odporúčame vyskúšať:  Zdravé recepty - Raggamuffin

 

Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk

Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
3 komentárov
Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

20.04.2015 19:20

určite vyskúšam veď nátierok nie je nikdy dosť a táto je určite mňam, milujem chili aj cesnak takže :-)

Vaše meno:

Giulia Murgia

Giulia Murgia

08.05.2015 18:10

super recept, urcite vyskusam, obcas uz stracam fantaziu co ranajkovat :)

Vaše meno:

Alena Hocková

Alena Hocková

14.07.2016 20:59

Skúšala som, je to veľmi chutná nátierka, ja som pridala aj za lyžičku kyslej smotany. Odporúčam.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE