Vznik tejto šošovicovej nátierky by sa dal viac-menej označiť ako náhoda, ale úplne skvelá a chutná. Pôvodne som sa snažila ukuchtiť červenú šošovicu, s ktorou som mala skúsenosť prvýkrát, a to na indický spôsob s ryžou.
Koniec koncov, nevzniklo z toho nijaké hlavné indické jedlo, ale táto skvelá nátierka na hrianky.
Suroviny na prípravu:
- červená šošovica
- kurkuma
- mletá rasca
- chilli mleté
- soľ
- cesnak čerstvý
- + voda na varenie
Množstvo: približne 2-3 porcie
Dĺžka varenia: 20-25 minút
Odporúčame vyskúšať: Zdravé Recepty - Šampiónové rizoto s pórom
Postup prípravy:
1. Šošovicu uvaríme podľa návodu na obale. Ja som ju varila približne 15 minúť, na obale bolo písané asi 20. Ochutila som ju kurkumou, mletou rascou, štipkou soli, mletým chilli korením a celú zmes som premiešala.
2. Na rozpálenom oleji som si posmažila prelisovaný cesnak do zlatista, aby sa uvoľnila vôňa a premiešala som ho s ochutenou šošovicovou zmesou a všetko som ešte nechala trochu podusiť pod pokrievkou.
3. Šošovica sa rozvarila, stala sa z nej kvázi nátierka, nie celkom hladká. Šošovicu som nechala vychladnúť a šup s ňou na hrianky, ktoré môžete potrieť napríklad cesnakom a natrieť si na ne túto šošovicovú zmes, môžete podávať s čerstvou zeleninou a večera je na svete.
Odporúčame vyskúšať: Raw mini sladké tortičky