Chlieb, pečenie v rúre alebo v domácej pekárni (recenzia)

Chlieb, pečenie v rúre alebo v domácej pekárni

 

Trend pečenia domáceho chleba získal v poslednej dobe veľkú obľubu v mnohých domácnostiach. Čerstvosť a chuť sú jednými z mnohých výhod, ktoré gazdinky objavili a čerstvý chlieb si pečú výlučne doma.

 

Ak neviete ako na to, kniha Chlieb, pečenie v rúre alebo v domácej pekárni bude pre vás skvelým pomocníkom

 

Kniha Chlieb, pečenie v rúre alebo v domácej pekárni však nie je určená len pre začiatočníkov. Nájdete v nej mnohé vzácne rady a triky, ktoré vám pomôžu zdokonaliť vaše čerstvé a chrumkavé dielo. Takisto obsahuje aj desiatky receptov pre tých, ktorých už omrzeli základné recepty a chceli by v kuchyni trochu zaexperimentovať. 

 

 

Odporúčame prečítať:  Z fitka do kuchyne 2 (recenzia)

Chlieb, pečenie v rúre alebo v domácej pekárni (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

„Táto príručka vám umožní stať sa majstrami pekármi vo svojom dome. Prináša viac ako 100 receptov z celého sveta. Správny výber cestovín je predpokladom dobrých výsledkov. V knihe nájdete aj tipy a rady na riešenie problémov, vysvetlenie základných techník s fotografiami.“

 

 

Odporúčame prečítať:  10-dňový detox (recenzia)

Chlieb, pečenie v rúre alebo v domácej pekárni (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

Začiatok tejto takmer 170 stranovej knihy autori Eric Treuille, Ursula Ferrigno venovali kapitole Základy pečenia chleba. Tá vás prevedie základnými surovinami a technikami, ktoré sú potrebné k chutnému výsledku. Dozviete sa pri akej teplote sa majú rozpúšťať kvasnice či aký druh masla používať. Po naštudovaní chýb a omylov, ktorým by ste sa mali vyhnúť, nasleduje ďalšia kapitola.

 

 

Druhá kapitola obsahuje fotografie desiatok druhov chleba a pečiva z celého sveta. Pri každom z nich je uvedená krátka charakteristika a odkaz na strany, kde nájdete konkrétny recept. Dočítate sa o typickom chlebe vo Francúzsku, Taliansku alebo v Amerike.

 

 

 

Odporúčame prečítať: Nebe v hubě 2 aneb Čertův švagr (recenzia)

Chlieb, pečenie v rúre alebo v domácej pekárni (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

Kapitoly Základné veci a Základné postupy sa zamerali na výrobu chleba od úplného začiatku. To znamená, že sa najskôr venovali surovinám, z ktorých je chlieb vyrábaný, ako rozdelenie pšeničnej múky, druhy kvasníc či soli. Potom nasledujú strany s výbavou na pečenie.

 

 

Po týchto nemenej dôležitých informáciách, prichádzajú na rad postupy a techniky, ako správne zarobiť kvások alebo vymiesiť chlieb. Všetky tieto postupy sú zaznamenané na desiatkach fotografií, čo vám uľahčí prácu s cestom podľa návodu

 

 

Odporúčame prečítať: Kniha Zelené smoothie (recenzia)

Chlieb, pečenie v rúre alebo v domácej pekárni (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

Na záver to najlepšie – recepty. Kniha obsahuje desiatky receptov na rôzne druhy chleba, bagiet či sladkého pečiva. Nájdete tu recept na viaczrnný chlieb, partybrot, slané praclíky a mnohé iné. Pri každom je zobrazená fotografia jedla a okrem podrobne zdokumentovaného postupu a surovín, aj tipy ako pripraviť chlieb v domácej pekárni. 

 

 

Odporúčame prečítať: Dukanova diéta 2014 s novými receptami (recenzia)

Chlieb, pečenie v rúre alebo v domácej pekárni (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: www.luci.sk

3 komentárov
Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

27.04.2015 07:33

určite nie je nad dobrý domáci chlieb a mali sme obdobie že sme si ho aj doma piekli ale teraz sme jedenie chleba výrazne obmedzili takže ho doma nepečieme

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

10.05.2015 15:47

Obcas pečiem doma a je mňamkýýý

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

14.11.2021 12:21

Už dlhšie uvažujem nad tým, že začnem kváskovať :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE