Návod na sladký život

Toto je absolútny návod na to, ako si osladiť život. Už pri otvorení tejto knihy sa vám budú zbiehať slinky a listovanie vám bude robiť radosť. Nádherné fotografie upečených zákuskov a koláčov, skvelá grafická úprava a mimoriadne chutné recepty.

 

Martina Pintérová-Bezáková patrí medzi slovenské top foodblogerky. Vo svojej prvej knihe prichádza s vyše 80 sladkými receptami.

 

 

Už len názov knihy – Dulce de leche – je prísľubom čohosi lahodného, sladkého. Slovné spojenie pochádza zo španielčiny a je to tradičná latinoamerická karamelová sladkosť. Existujú rôzne verzie, ale všeobecne ide o prísadu na ochutenie sladkostí...aby vám zákusky a tortičky doslova vybuchovali v ústach. Aby ste pociťovali pri ich jedení gurmánske vzrušenie:)

 

 

Kniha Dulce de Leche by sa tak dala nazvať aj štýlovou knižnou cukrárňou, ktorá ponúka odpoveď na otázku, čo so sezónnym ovocím a neskrotnými chuťami. Rozhodne sa pripravte na to, že kniha Dulce de leche vás vďaka nádherným fotografiám domácich koláčikov, tort a iných sladkých pokušení vystrelí na pomyselný Olymp gurmánskeho zážitku už od prvých strán.

 

Táto kniha je vlastne príbehom lásky,“ tvrdí foodblogerka Martina. „Nikdy nekončiacej lásky k mojej rodine a neutíchajúcej lásky k jedlu. Veď nenadarmo sa hovorí, že láska je sladká. Práve preto som si ako názov svojho blogu a zároveň tejto knihy vybrala tú najsladšiu karamelovú maškrtu dulce de leche.“

 

Pečenie je pre Martinu príjemnou udalosťou a koláč synonymom rodinnej pohody a šťastia. Keď si uviaže obľúbenú bodkovanú zásteru, je odrazu v inom svete, v ktorom sa jej kuchyňa stáva kráľovstvom a kde sa predstavy menia na sladké pokušenia. A tak aj vyzerajú jej výtvory – nádherné, slávnostné, lahodné a neskutočne dobré.


Vojdite do jej sladkého sveta v novinke Dulce de Leche.
Pre mlsné jazýčky ponúkame aj recept.

RECEPT - Mrkvový cheesecake:

 

  • 1 polievková lyžica roztopeného masla
  • 2 mrkvy (nastrúhané)
  • 1 ½ šálky cukru
  • 1 000 g krémového syra
  • 4 vajcia
  • ½ čajovej lyžičky muškátového orieška
  • ½ čajovej lyžičky škorice
  • 1 čajová lyžička mletého ďumbieru
  • ¼ čajovej lyžičky soli
  • 1 ½ čajovej lyžičky vanilkového extraktu

Základ

  • ½ šálky pražených pekanových orechov
  • 1 šálka mletých keksov
  • 4 polievkové lyžice roztopeného masla
  • 3 polievkové lyžice cukru
  • ¼ čajovej lyžičky soli

Na ozdobu: marcipánové mrkvičky

 

POSTUP PRÍPRAVY:

 

Pomelieme pekanové orechy, zmiešame ich s keksami, maslom, cukrom a soľou. Týmto cestom vystelieme dno tortovej formy s priemerom 24 cm, vložíme do rúry a 15 minút pečieme pri teplote 170 °C. Potom necháme vychladnúť.


Medzitým na panvici roztopíme maslo, pridáme mrkvu a pol šálky cukru. Varíme približne 3 – 4 minúty, kým mrkva nezmäkne. Odstavíme a necháme vychladnúť.


Krémový syr vyšľaháme so zvyšným cukrom nahladko, pridáme vajcia, mrkvu aj so šťavou, koreniny, vanilku a vyšľaháme hladký krém. Nalejeme ho na predpečený základ, na dno rúry položíme plech s vriacou vodou a cheesecake pečieme približne 60 – 70 minút.

 

Dáme vychladnúť, chladíme aspoň 6 hodín. Potom ozdobíme marcipánovými mrkvičkami a podávame.

mrkvový cheesecake

Zdroj: Shutterstock®

80 famóznych receptov na sladké pokušenia nájdete v knihe Dulce de Leche.

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

4 komentárov

Martina Begalova

Martina Begalova

05.12.2014 09:34

no veru moj zoznam pre Jeziska je zas o nieco dlhsi :)

Vaše meno:

ľubka Olexyová

ľubka Olexyová

07.12.2014 15:13

tento dezert zbožňujem a tento pekne vyzerá

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

19.02.2015 16:06

určite samé skvelé recepty

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

13.11.2021 20:14

Vyzerá super a lákavo :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.