Ak patríte k milovníčkam tohto talianskeho národného jedla, zabudnite na špagety s kečupom a strúhaným syrom. Namiesto toho si pripravte chutnejšie verzie špagiet, ktoré môžete naozaj kombinovať s kadečím.
V mnohých prípadoch stačí uvariť špagety al dente a už len premiešať na panvici s tým, čo obľubujete, trebárs aj s morskými plodmi, mušľami, či slávkami. Potom jemne dochutiť soľou, citrónom, či bylinkami a obed/večera je do 15 minút pripravená. Existujú dokonca aj ich sladké verzie, v úplne jednoduchej podobe – špagety s maslom a cukrom. My vám ale dnes ponúkame recepty na známe aj menej známe prípravy týchto tenkých cestovín. Ich prípravu zvládne aj začiatočníčka, ktorá sa so sporákom ešte len zoznamuje.
Odporúčame tiež: Ryby na jedálničku
Špagety s prošutom (Spaghetti con prosciutto)
Ingrediencie:
- špagety,
 - prošuto,
 - cesnak,
 - čerstvá petržlenová vňať,
 - bazalka,
 - olivový olej,
 - syr (ideálne parmezán).
 
 
Postup: Špagety uvarte v osolenej vode. Medzitým si na oleji opražte cesnak nakrájaný na plátky, pridajte prošuto, ochuťte bylinkami a všetko zmiešajte s uvarenými špagetami. Podávajte so strúhaným syrom.
Odporúčame tiež:  Ako strihmi podporiť štíhly pás?
Špagety Bolognese
Ingrediencie:
- mleté hovädzie mäso,
 - paradajky,
 - cibuľa,
 - cesnak,
 - olivový olej,
 - oregano,
 - špagety,
 - červené víno,
 - vývar,
 - soľ,
 - mleté čierne korenie,
 - mletá sladká paprika,
 - parmezán.
 
Postup: Na oleji opražte nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte cesnak, mäso, chvíľu popražte a tak pridajte nakrájané paradajky. Ochuťte soľou, korením, aj oreganom, podlejte cca 2 dcl vývaru, prilejte červené víno, prikryte a duste do mäkka. Podávajte so špagetami, so strúhaným syrom.
Odporúčame tiež:
Erotogénne zóny vzdušných znamení - BLÍŽENCI, VÁHY, VODNÁR
Špagety s hubami
Odporúčame prečítať: Chudnite s ananásom
Ingrediencie:
- špagety,
 - zmes čerstvých húb,
 - olivový olej,
 - cesnak,
 - biele víno,
 - maslo,
 - syr s modrou plesňou,
 - smotana na šľahanie,
 - soľ,
 - čierne korenie.
 
Postup: Na masle opečte cesnak a huby. Ochuťte soľou, korením, primiešajte trochu smotany. Uvarené špagety dajte do zapekacej misy, premiešajte s hubovo cesnakovou zmesou, pridajte kúsky syra, podlejte vínom a pokvapkajte olivovým olejom. Pečte pri teplote 150°C cca 10 minút.
Špagety Carbonara
Ingrediencie:
- špagety,
 - slanina,
 - strúhaný syr,
 - smotana na šľahanie,
 - cesnak,
 - maslo,
 - vajcia,
 - bazalka,
 - soľ.
 
 
Postup: Špagety uvarte podľa návodu. Na masle opečte cesnak, pridajte slaninu. Časť strúhaného syra zmiešajte so žltkom a smotanou na šľahanie. Slaninu zmiešajte so špagetami, prilejte smotanovú zmes, ochuťte soľou a odstavte z plynu. Ozdobte bazalkou a zvyšným syrom.
Odporúčame prečítať: Riziko salmonelózy - ako sa mu vyvarovať?
Špagety so špargľou
Ingrediencie:
- špagety,
 - špargľa,
 - medvedí cesnak,
 - olivový olej,
 - strúhaný syr.
 
Postup: Špagety uvarte podľa návodu. Špargľu pripravte na pare do mäkka. Medvedí cesnak zľahka opečte na olivovom oleji, pridajte špagety aj špargľu a premiešajte. Ochuťte soľou, korením a strúhaným syrom.
Odporúčame tiež: Ako si líčením zvýrazniť modré oči
www.thinkstockphotos.com