Herečka Markéta Hrubešová: Varenie zbližuje a dáva pocit domova

Známa česká herečka Markéta Hrubešová (44) žije konečne tak, ako vždy chcela. Ako sama tvrdí, po štyridsiatke sa naučila počúvať vlastné pocity a riadiť sa nimi. Najväčšou radosťou je jej rodina a varenie.

 

Krásnu herečku, spisovateľku a najnovšie aj moderátorku kulinárskej šou „Recepty pro radost" môžu aj slovenskí diváci sledovať od 29.októbra o 16:00 hod na TV Paprika.

 

 Ako sa stravujete? Odopriete si určité jedlá, alebo nie?

 

Jem úplne všetko. V každom prípade sa neprejedám a snažím sa počúvať svoje telo. Keď mám chuť na sladké, ktoré obyčajne nekonzumujem, pretože mi veľmi nechutí, poviem si, že telo to potrebuje. Tak si dám kúsok kvalitnej čokolády a je to. Niekedy zase cítim, že potrebujem odľahčiť, tak si pripravím len zeleninu a rybu. No a niekedy zhreším poriadne. Ale bez výčitiek. Skrátka si dám nejakú tú „nádhernú šialenosť“, ako chlebíček s majonézou, klobáskou alebo výpeky s kapustou. A zapijem to dobre vychladeným pivom.

 

Bude vás zaujímať: Ako mať dlhší a kvalitnejší život? 

 

Recepty pro radost  TV Paprika

Zdroj: Shutterstock®

Ako sa vám nakrúcal program TV Paprika s názvom „Recepty pro radost“? Čo vás na tom najviac tešilo?

Nakrúcanie Receptov pre radosť bolo síce veľmi náročné, ale myslím, že sa seriál skutočne vydaril. Honza Kvasnička je vynikajúci kuchár a tiež skvelý partner, ktorý nepokazí žiadnu „srandu“. Pohodová atmosféra, ktorá bola v štúdiu, sa bude iste páčiť aj divákom. A tiež tie skvelé recepty. S Honzom sme sa snažili o to, aby sme zrozumiteľne predali divákom vynikajúce jedlá, ktoré urobia radosť skutočne všetkým: rodine, blízkym, priateľom. Skrátka, aby diváci mali radosť z varenia a ich hostia zase z jedla. Sú to predsa „Recepty pre radosť“. 

 

Bude vás zaujímať:  Esenciálne oleje, ktoré vám pomôžu prekonať depresiu

 

Pór, holandská omáčka a opražená strúhanka (pre 4 osoby)

Zdroj: Shutterstock®

 Pór, holandská omáčka a opražená strúhanka

 (pre 4 osoby)

 

Ingrediencie:

  • 4 mladé póry
  • voda
  • ½ masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 vetvičky tymianu
  • 1 lyžica cukru

 

Kyslá zálievka:

  • 3 lyžice ryžového octu
  • 9 lyžíc repkového oleja
  • Práškový cukor
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • 1 lyžica rozpusteného masla

 

Holandská omáčka:

  • 3 žĺtky
  • 13 lyžíc rozpusteného masla (vlažného)
  • 1 citrón
  • 9 lyžíc ryžového octu
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Strúhanka
  • Briošková strúhanka
  • ½ lyžičky mletého koriandru
  • Štipka kajenského korenia

 

Postup:

 

Póry vložíme do zapekacej misy. Osolíme, okoreníme a posypeme ich cukrom. Pridáme maslo, cesnak a tymian a zalejeme do ¾ vodou. Prikryjeme alobalom. Pečieme ich do mäkka približne 30 minút na 180oC. Medzitým z octu, soli, čierneho korenia, cukru a oleja vyšľaháme kyslú zálievku. Vo vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtky s octom, soľou a čiernym korením, odstavíme a do zmesi pridáme rozpustené maslo. Pridáme tiež šťavu z citróna. Upečené póry rozdelíme na porcie a obalíme kyslou zálievkou. Nakoniec ich prelejeme holandskou omáčkou a posypeme opraženou strúhankou.

 

Odporúčame tiež: Pripravte si domáce čipsy zo zeleniny

 

Mascarpone, višne a čokoláda (pre 4 osoby)

Zdroj: Shutterstock®

 Mascarpone, višne a čokoláda (pre 4 osoby)

 

Ingrediencie:

  • 500g mascarpone
  • 5 lyžíc vanilkového cukru
  • 4 vajcia
  • 4 lyžice marsala vína (talianské dezertné víno)
  • Tabuľka horkej čokolády
  • 200 g višní
  • 1 lyžica griotky
  • 1 lyžica medu

 

Postup:

 

Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, z bielkov pripravíme tvrdý sneh. Do žĺtkov pridáme mascarpone, zmes dobre premiešame a nakoniec pomaly pridáme sneh z bielkov. Višne odkôstkujeme, zmiešame s medom a griotkou. Na dno misiek vložíme višne a na ne pridáme zmes z mascarpone. Takto pripravený dezert dáme na dve hodiny do chladničky. Nakoniec posypeme nastrúhanou čokoládou.

 

Bude vás zaujímať: História kabeliek v kocke: Alebo čo ste o kabelkách možno nevedeli

 

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

9 komentárov

Anna Kristova

Anna Kristova

02.12.2016 20:35

super recepty

Vaše meno:

Mia Lock

Mia Lock

21.12.2016 12:49

Mascarpone, višne a čokoláda... mmm, keby som to ponúkla niekomu z našich, určite by nepohrdli :)

Vaše meno:

Ján

Ján

23.12.2016 00:27

super tipy

Vaše meno:

Ján

Ján

23.12.2016 00:28

chutné

Vaše meno:

Ján

Ján

23.12.2016 00:28

osvedčené kombinácie surovín

Vaše meno:

Bria Tóthová

Bria Tóthová

30.12.2016 22:30

no, jedla by som všetko doradu :D mňam

Vaše meno:

Alžbeta Stanková

Alžbeta Stanková

08.09.2018 08:30

sledujem TV Paprika, sú tam dobré recepty

Vaše meno:

Zuzana Jasna

Zuzana Jasna

22.11.2020 12:34

Veľký súhlas, že varenie zbližuje:). Zbožňujem, keď sa všetci spolu stretneme, dohodneme na nákupe ingrediencií a pustíme sa do spoločného varenia, popri tom klábosíme, smejeme sa
a popíjame vínko. Je to jeden z najpríjemnejších spoločných zážitkov s mojou rodinkou a som veľmi vďačná za spoločne strávený čas.

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

12.11.2021 11:28

Tiež s manželom občas varíme spolu a je to veľká zábava, aj keď na mňa väčšinou vyjde iba to umývanie riadu :-D

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.