Recepty šéfkuchárov - hladko a obratko

Rýchlo a so štýlom. Dnešné varenie inšpirované modernou dobou pochádza z Ebrietas, v Pezinku. Na obed pozvite partiu mladých ľudí a prípravu pokojne robte spolu. Zabavíte sa.

 

Reštaurácia Ebrietas prijala posilu v podobe šikovného zástupcu šéfkuchára, Romana Kintlera. A práve Roman si na dnešné varenie vybral chuťovky z nového menu tejto pezinskej reštaurácie.

 

 

1. Mrkvová polievka

 

SUROVINY:  ( 5 porcií)

10 ks mrkvy, 0,5 kg morskej granulovanej soli, 2 litre vody, soľ, korenie a med podľa chuti, 100 g  bryndze, 1 dcl šľahačky

 

POSTUP:

Mrkvu ošúpeme a upečieme ju vcelku v roztoku, ktorý pripravíme z morskej soli rozpustenej v približne deci vody.   Pečieme cca 20 min pri 180 stupňoch Celzia. Následne mrkvu vyberieme,zbavíme soli a necháme vychladnúť. Nakrájame na kocky, trochu opečieme na masle a šalotke. Zalejeme vodou a rozmixujeme. V miske si vyšľaháme bryndzu a smotanu, na zjemnenie chuti pridáme trochu medu. Zmes pridáme spolu s vypraženou čiernou mrkvou nakrájanou na tenké pásiky pri servírovaní k mrkvovému krému.

kavickari

Zdroj: Shutterstock®

2. Royal Burger

 

SUROVINY:

 

Briošky vhodné na burgery (dajú sa zohnať v menších pekárňach, väčšinou na objednávku), 190 g teľacieho mäsa (ideálne z biofarmy), soľ, korenie, dresing, majonéza, kyslé uhorky, slaninka, šalát

 

POSTUP:

 

Ugrilujeme mäso, vyformujeme z neho placku, okoreníme a osolíme podľa chuti. Navrch položíme plátok čedaru a necháme roztopiť. Potom mäso s roztopeným syrom vložíme  do briošiek spolu s dresingom, majonézou, kyslými uhorkami nakrájanými na tenké plátky, opečenou slaninkou a šalátom. Nie je v tom žiadna veda, suroviny pridávame podľa chutí a preferencií. :)

kavickari

Zdroj: Shutterstock®

kavickari

Zdroj: Shutterstock®

kavickari

Zdroj: Shutterstock®

MENU pripravil: Roman Kintler, zástupca šéfkuchára reštaurácie Ebrietas.

 

Foto: Ondrej Bobek pre Kávičkári.sk

 

Zdrojwww.kavickari.sk

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

6 komentárov

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

02.05.2015 09:29

mrkvovú krémovú polievku občas varím máme ju radi no a ten burger na obrázku vyzerá moc dobre hneď by som si dala

Vaše meno:

Monika Šomšáková

Monika Šomšáková

04.05.2015 21:09

vyzerá to tak že ste mi urobili chuť :D

Vaše meno:

Alžbeta Remencová

Alžbeta Remencová

05.05.2015 09:57

Dajte mi hamburger a nikto nepride k urazu :P

Vaše meno:

Nikola Sisáková

Nikola Sisáková

21.05.2015 14:23

domáce burgery sú super, podľa vlastnej chuti.

Vaše meno:

Mária Michalíková

Mária Michalíková

31.12.2020 17:34

ten burger by u vnukov zabodoval to ich poteši ked prídu ,skusim

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

11.11.2021 20:38

Burger sa mi spája s fastfoodami, takže je super že aj niektorí šéfkuchári po nich siahnu a spravia ich lepšiu verziu :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.