Recepty šéfkuchárov - zdravé chuťovky

Prvý školský týždeň so sebou priniesol horúčavy i vytúžené ochladenie.

 

Ako sa pri výkyvoch počasia udržať vo forme?

 

Štýlovými a zdravými receptami, ktoré si pre nás pripravila Bratislavská novinka - Enjoy Coffee.

 

Hor sa na varenie!

 

Štýlové, sexi a najmä zdravé. Také je dnešné varenie. Objavte s nami nové chute!

 

1. Šošovicový šalát s raddichiom a mozzarellou

 

Suroviny:

 

Hnedá šošovica 150g, rímske listy a raddichio, červená cibuľa 50g, brokolica 80g, mozzarella 100g, olivový olej, soľ, čierne korenie

 

Postup:

 

Šošovicu uvaríme, scedíme a zamiešame spolu s posekaným rímskym šalátom a raddichiom. Prelejeme olivovým olejom a pridáme najemno nasekanú červenú cibuľku a varenú brokolicu. Dochutíme soľou a korením a na vrch poukladáme plátky mozzarely. Podávame s čerstvým chlebíkom.

 

Odporúčame vyskúšať: Recepty šéfkuchárov - Pivárske dobroty

sosovicovy-salat-s-raddichiom

Zdroj: Shutterstock®

sosovicovy-salat-s-raddichiom

Zdroj: Shutterstock®

2. Quinoa s grilovaným kozím syrom a baklažánom

 

Suroviny:

 

Thajské chilli papričky 3g, baklažán 70g, cesnak 5g, kozí syr 80g, mandle 10g, quinoa 130g, friseé šalát, maslo, olivový a tekvicový olej soľ, korenie

 

Postup:

 

Na olivovom oleji orestujeme nasekané chilli spolu s baklažánom. Uvarenú quinou zmiešame s trochou masla a pridáme do orestovanej zmesi. Tú dochutíme soľou a korením. Na vedľajšej panvici si zároveň ugrilujeme kozí syr z oboch strán a naložíme ho do misky na zmes.  Dozdobíme čerstvým friseé šalátom, mandľovými hoblinami a prelejeme tekvicovým olejom.

 

Odporúčame vyskúšať: Recepty šéfkuchárov - Hostina pre gurmánov

quinoa-s-grilovanym-kozim-syrom

Zdroj: Shutterstock®

quinoa-s-grilovanym-kozim-syrom

Zdroj: Shutterstock®

quinoa-s-grilovanym-kozim-syrom

Zdroj: Shutterstock®

3. Pšeno s kuracími prsiami

 

Suroviny:

 

Pšeno 100g, Cherry paradajky 80g, friseé šalát 50g, kuracie prsia 150g, maslo , med, tymian, dijonska horčica, soľ, čierne korenie, olivový olej

 

Postup:

 

Uvarené pšeno zamiešame s trochou maslom a dochutíme soľou a korením. V menšej miske si pripravíme zálievku na friseé šalát z medu, tymianu a dijonskej horčice. Kuracie kúsky si opečieme na olivovom oleji s čerstvým nasekaným citrónovým tymianom. Zálievkou ochutený šalát naložíme na pšeno a pridáme grilované kuracie kúsky. Dozdobíme čerstvými cherry paradajkami.

 

Odporúčame vyskúšať: Recepty šéfkuchárov - poriadna hostina

pseno-s-kuracimi-prsiami

Zdroj: Shutterstock®

pseno-s-kuracimi-prsiami

Zdroj: Shutterstock®

pseno-s-kuracimi-prsiami

Zdroj: Shutterstock®

Menu pripravil: František Lády z Enjoy Coffee

 

Foto: Ondrej Bobek pre Kávičkári.sk

 

Zdrojwww.kavickari.sk

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

2 komentárov

Mária Michalíková

Mária Michalíková

31.12.2020 17:31

Pšeno s kuracími prsiami určite vyskušam

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

12.11.2021 11:26

To by mi kľudne stačilo aj na večeru :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.