Nie je nad tradický zemiakový šalát k vianočnej rybe od starej mami. Hneď si pri ňom spomenieme na všetky vianoce, ktoré sme zažili ako deti. No aj zmena vás môže milo prekvapiť
Nie je nad tradický zemiakový šalát k vianočnej rybe od starej mami. Hneď si pri ňom spomenieme na všetky vianoce, ktoré sme zažili ako deti. No aj zmena vás môže milo prekvapiť. Nikdy totiť neviete čo povedia vaše chuťové poháriky na nový recept. A možno práve ním začnete svoju vlasnú vianočnú tradíciu ako naši starí rodičia...
Na Šalát s červenými fazuľami, sušenými paradajkami a čakankou potrebujeme (4 porcie):
- 600 g uvarených šalátových zemiakov
- soľ
- čerstvé drvené korenie
- 4 lyžice majonézy Hellmann's
- 1 lyžica horčice
- 1 lyžička cukru
- 1 lyžica octu
- 6 lyžíc uvarených červených fazúľ
- 6 sušených paradajok naložených v oleji
- 1 malá cibuľka
- 1 červená čakanka
Postup práce:
Do misy dáme uvarené zemiaky nakrájané na kocky, cibuľu najemno, fazuľu, nakrájané sušené paradajky a natrhané čakanky.
V miske zmiešame majonézu, horčicu, ocot, soľ, cukor, korenie a tento dressing pridáme do misy so zemiakmi. Dobre premiešame a podávame.
Prajeme dobrú chuť :)

Reklama
Zdroj foto: www.hellmanns.sk
Reklama
2 komentárov
Blažena Sádovská
28.01.2014 19:04Široký výber receptov, ťažko je niektorému šalátiku odolať.
Jana Komadová
23.01.2014 15:56rada varím a pečiem už so robila kadejaké šaláty ale toto nepoznám je to zaujímavá kombinácia určite vyskúšam