Dnes pre vás máme opäť inšpiráciu na Vianočný stôl. K chutnému kaprovi predsa treba aj tradičný zemiakový šalát. Ale ak obľubujete zmenu, tak práve tento recept vám ju dobraje a pochutná si na ňom celá rodina. Jednoducho a rýchlo pripravíte naozaj chutný teplý zemiakový šalát.
Na Teplý šalát z ružových zemiakov s hráškom potrebujeme (4 porcie):
- 500 g ružových zemiakov
- 200 g mrazeného hrášku
- 4 šalotky
- 1 lyžice oleja
- soľ
- čerstvé mleté čierne korenie
- 4 lyžice tatárskej omáčky Hellmann´s
- hrsť nasekanej petržlenovej vňate alebo ligurčeku
Postup práce:
Zemiaky opláchneme, nakrájame na štvrtky, dáme do osolenej vody a uvaríme domäkka. Scedíme a necháme odkvapkať. Na oleji necháme zosklovatieť na rezance nakrájanú šalotku. Potom pridáme hrášok, necháme prehriať, zľahka osolíme, okoreníme. Zemiaky zmiešame s tatárkou a orestovaným hráškom. Prípadne dochutíme soľou a korením. Nakoniec vmiešame nasekanú bylinku.
Prajeme dobrú chuť :)