S prichádzajúcou jarou si mnohé z nás začínajú spomínať na svoje novoročné predsavzatia, ktoré sa týkajú práve váhy. Ak patríte k tým, ktoré začali do svojho jedálnička vedome zahŕňať viac zeleniny a ovocia, či už z dôvodu zvýšenia imunity, alebo aj za účelom chudnutia a vyformovania postavy, gratulujeme. Pre všetky šalátové maniačky ponúkame pár skvelých a rýchlych receptov!
Odporúčame: Originálny recept na Tzatziky, ktorý si rozhodne zamilujete!
Cícerový šalát
Ingrediencie: 1 konzerva cíceru, 4 plátky anglickej slaniny, cherry paradajky, 2 strúčiky cesnaku, 1 malá šalotka, 1 uhorka, väčšia šalátová hlávka, červená fazuľa v konzerve, balkánsky syr, soľ, mleté čierne korenie, chilli, bazalka a oregano (čerstvé, alebo tiež sušené), cca 3 lyžice vínneho octu, olivový olej, soľ
Postup: Cícer prepláchneme, slaninu aj zeleninu nakrájame, zmiešame spolu so scedenou fazuľou, pridáme olej, ocot, bylinky, soľ a dôkladne premiešame. Na záver pridáme rozdrvený syr, ešte raz premiešame, necháme chvíľu postáť a podávame.
Odporúčame: Listová zelenina plná zdravia a vitamínov
Šalát s grilovaným mäsom
Ingrediencie: kuracie prsia, paradajky, čierne olivy, uhorka, červená cibuľa, rukola, ovčí syr, olivový olej, soľ, citrónová kôra, oregano, grilovacie korenie, bazalka
Postup: Prsia si nakrájame na tenšie steaky, osolíme, okoreníme korením, oreganom a citrónovou kôrou, opečieme sprudka na olivovom oleji. Zeleninu nakrájame, zmiešame, pridáme na kocky nakrájaný syr, dochutíme bazalkou a trochou oleja, premiešame. Šalát podávame s pripraveným mäsom.
Tuniakový šalát
Ingrediencie: konzerva tuniaka, čierne olivy, červená cibuľa, cherry paradajky, uhorky, hlávkový šalát, červená fazuľa, avokádo, parmezán, soľ, bazalka, mleté čierne korenie
Postup: Tuniaka zmiešajte s nakrájanou zeleninou. Dochuťte soľou a bylinkami. Podávajte posypané parmezánom.
Odporúčame: Recept na chutné cuketové chipsy so syrom a cesnakom
Vajíčkový šalát
Ingrediencie: cícer, zelená fazuľka, špargľa, jarná cibuľka, vajíčka, olivový olej, bylinková soľ
Postup: Cícer z konzervy premyjeme a scedíme, špargľu a zelenú fazuľku si pripravíme na pare. Cícer, fazuľku a špargľu zmiešame s nakrájanou jarnou cibuľkou. Ochutíme bylinkovou soľou, pridáme vajíčka uvarené na mäkko, pokvapkáme trochou olivového oleja a podávame.