TOP špenátové rýchlovky: Tieto chuťovky zo špenátu si zamiluješ!

Špenát patrí medzi najzdravšie potraviny a mal by byť súčasťou každej kuchyne. Obsahuje vitamíny A, E, K, fosfor, draslík a dôležitú kyselinu listovú. Teraz na jar v čase mladých lístkov špenátu, ktorý sa nazýva aj baby špenát, máme možnosť si ho vychutnať čerstvý, pretože mladý špenátik je chrumkavejší, chutnejší a obsahuje viac zdravých látok ako varený špenát.

Konzumujte ho čerstvý ako prísadu do šalátov alebo mierne sparený ako prílohu. Pochutnajte si aj vy na zdravých receptoch zo špenátu, ktoré máte za pár minút hotové. Pripravíte si tak zdravú a rýchlu večeru.

Odporúčame prečítať: Zelenina, ktorá prečistí váš organizmus

špenátové jednohubky

Zdroj: Shutterstock®

Špenátové jednohubky

Potrebujeme: mladý listový špenát tzv. baby listový špenát, cherry rajčiny, mozzarellu, strúhaný parmezán, bazalkové pesto alebo čerstvú bazalku, olivový olej a biely balzamikový ocot

Postup: Poukladajte špenátové listy na misu. Nakrájajte mozzarellu na tenké pásiky a poukladajte na špenátové listy. Prekrojte cherry rajčiny na polovicu a poukladajte na mozzarellu. Na kraj mozzarelly dajte malú lyžičku bazalkového pesta. Ak máte čerstvú bazalku, tak ju nakrájajte na jemno, zmiešajte ju s olivovým olejom a balzamikovým octom a takto pripravenú zmes ukladajte na mozzarellu. Posypte strúhaným parmezánom.

špenátová omeleta

Zdroj: Shutterstock®

Špenátová omeleta

Potrebujeme: 5 vajíčok, olej, 1 cibuľu, 250 g špenátových lístkov, 40 g čedaru alebo iného syra

Postup: Predhrejte si rúru. Medzitým zohrejte na panvici olej (voľte panvicu alebo hrniec vhodný aj na zapekanie v rúre), pridajte nakrájanú cibuľu a dozlatova opražte. Prisypte špenát a sparte ho. Prilejte rozšľahané ochutené vajíčka, stíšte na minimum a varte neprikryté cca 8 minút. Posypte syrom a zapečte v rúre dozlatova 1 až 2 minúty.

špenátový šalát

Zdroj: Shutterstock®

Rýchly špenátový šalát

Potrebujeme: špenátové lístky, rajčiny, jarnú cibuľku, bazalku, citrón, 1 PL olivového oleja, polka avokáda

Postup: Pokrájajte rajčiny na polky alebo štvrťky, cibuľku na kolieska, zmiešajte spolu so špenátom. Zalejte dressingom urobeným z bazalky, citrónovej šťavy a olivového oleja. Dochuťte soľou a korením podľa potreby. Na vrch pridáme polovicu pokrájaného avokáda.

Odporúčame: Najlepší nápoj proti cukrovke: Zmeny uvidíš už za pár dní!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

4 komentárov

Leonnie

Leonnie

01.06.2013 15:52

mnam, salaty so spenatom milujem :)

Vaše meno:

Danka

Danka

02.06.2013 18:19

omeleta a šalát vyzerajú super! :)

Vaše meno:

helena kravcová

helena kravcová

23.06.2013 08:29

Vyzerá to chutné musím to vyskúšať...

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

19.02.2014 16:47

špenát vôbec nevarím zato dcéra ho zbožňuje a hlavne krémovú polievku

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.