Zdravé Recepty - Zebrový koláč

vegánsky zebrový koláč

 

Nie, nie, nebojte sa, pripravujeme iba koláčiky bez krutého zaobchádzania so zvieratami, takže aj tento zebra cake je robený pri všetkej mierumilovnosti. Zebrový koláč iste všetci poznáte v klasických verziách s nevegánskym cestom alebo dokonca s tvarohovou mramorovou plnkou.

 

Tak si skúste pripraviť aj vegan verziu, nachystajte si hrnček studeného rastlinného mlieka a už len vychutnávajte sladké okamihy pri rýchlom a chutnom zebrovom koláči.

 

Odporúčame vyskúšať:  Sladkosti bez výčitiek? Prečo nie?!

 

 

Suroviny na prípravu zdravého zebrového koláča:

  • 1 ½ H múka špaldová celozrnná hladká
  • ½ H trstinového cukru
  • ¼ H rastlinného oleja
  • 1 H rastlinného mlieka
  • 2 prezreté banány
  • 1 ks prášok do pečiva
  • vanilkový lusk
  • 2 PL kakao
  • ½ ČL soli

 

Počet porcií: 8 - 10 porcií

Čas prípravy: 10 - 15 minút príprava

Čas pečenia:  35 minút na 180 °C

 

Odporúčame vyskúšať:  Zdravá maškrta - Cinnamon rolls

Reklama
zebrový koláč

Zdroj: Janka Pačeková

Postup prípravy zebrového koláčika:

 

1. V jednej miske zmiešame múky, cukor, soľ, práškový cukor a vanilkový lusk.

 

2. Roztlačíme si banány vidličkou alebo ich pomixujeme spolu s mliekom. Do sypkej zmesi pridáme olej a mlieko a všetko spolu dôkladne premiešame..

 

Odporúčame vyskúšať: Zdravý recept na Ovsené mlieko z MioMatu

zebrový koláč

Zdroj: Janka Pačeková

Reklama
Reklama

3. Cesto rozdelíme na dve nerovnako veľké časti, na menšiu a väčšiu. Do menšej časti cesta pridáme kakao a premiešame, prípadne môžeme pridať trochu rastlinného mlieka na zriedenie, aby cesto nebolo také husté a premiešame.

 

4. Kruhovú formu na pečenie si vymažeme rastlinným olejom a vysypeme sušeným kokosom. Do formy na pečenie budeme striedavo lievať cesto a to tak, že najprv nalejeme jednu naberačku alebo lyžičku bieleho cesta, do stredu na biele cesto nalejeme kakaové cesto, znova biele cesto a tak ďalej, kým neminieme všetko cesto.

 

5. Koláč vložíme do predhriatej rúry a pečieme približne 35 minút pri teplote 180 stupňov.

 

Odporúčame vyskúšať: Tekvicové rizoto s parmezánom

                                   Poznajte druhy ryže a to na čo sú vhodné?

 

Prajeme dobrú chuť laugh

 

 

Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk

 

11 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

06.09.2018 08:28

Robievam klasický teno nie

Vaše meno:

Anna Kristova

Anna Kristova

13.12.2016 19:01

tak z tohto sa určite nepriberie

Vaše meno:

Miriama Rusinová

Miriama Rusinová

27.10.2014 18:07

už len ten vzor zaujme a chuť musí byť tiež super :)

Vaše meno:

Gabriela Diheneščíková

Gabriela Diheneščíková

24.10.2014 11:47

som veľmi rada, že stále viac pribúda receptov, ktoré sú nielen chutné, ale aj zdravé

Vaše meno:

Dominika Sedliaková

Dominika Sedliaková

19.10.2014 15:49

Zdravá maškrta nieco pre mňa

Vaše meno:

Blažena Sádovská

Blažena Sádovská

15.10.2014 14:04

podobný s tvarohom som piekla:))

Vaše meno:

Kristína Lipovská

Kristína Lipovská

12.10.2014 11:23

Celkom pekne vyzera, ale trochu mi pride taky zhutneny, nie je vzdusny. S banánmi rada robim bananovy chlieb, tiez je to velmi zdrava pochutka (miesto cukru davam med), ktoru najviac zboznuje manzel.

Vaše meno:

Katarína Šutvajová

Katarína Šutvajová

12.10.2014 10:07

takéto koláčiky mám rada

Vaše meno:

Libuše Šumná

Libuše Šumná

10.10.2014 20:17

nechala bych se pozvat, kávu si přinesu

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

05.10.2014 12:06

vyzerá dobre a určite aj tak chutí a ešte je to zdravšia alternatíva určite vyskúšam

Vaše meno:

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

05.10.2014 10:43

aj by som si dala tento zdravý koláčik :-)

Vaše meno:

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE