Nie, nie, nebojte sa, pripravujeme iba koláčiky bez krutého zaobchádzania so zvieratami, takže aj tento zebra cake je robený pri všetkej mierumilovnosti. Zebrový koláč iste všetci poznáte v klasických verziách s nevegánskym cestom alebo dokonca s tvarohovou mramorovou plnkou.
Tak si skúste pripraviť aj vegan verziu, nachystajte si hrnček studeného rastlinného mlieka a už len vychutnávajte sladké okamihy pri rýchlom a chutnom zebrovom koláči.
Odporúčame vyskúšať: Sladkosti bez výčitiek? Prečo nie?!
Suroviny na prípravu zdravého zebrového koláča:
- 1 ½ H múka špaldová celozrnná hladká
- ½ H trstinového cukru
- ¼ H rastlinného oleja
- 1 H rastlinného mlieka
- 2 prezreté banány
- 1 ks prášok do pečiva
- vanilkový lusk
- 2 PL kakao
- ½ ČL soli
Počet porcií: 8 - 10 porcií
Čas prípravy: 10 - 15 minút príprava
Čas pečenia: 35 minút na 180 °C
Odporúčame vyskúšať: Zdravá maškrta - Cinnamon rolls
Postup prípravy zebrového koláčika:
1. V jednej miske zmiešame múky, cukor, soľ, práškový cukor a vanilkový lusk.
2. Roztlačíme si banány vidličkou alebo ich pomixujeme spolu s mliekom. Do sypkej zmesi pridáme olej a mlieko a všetko spolu dôkladne premiešame..
Odporúčame vyskúšať: Zdravý recept na Ovsené mlieko z MioMatu
3. Cesto rozdelíme na dve nerovnako veľké časti, na menšiu a väčšiu. Do menšej časti cesta pridáme kakao a premiešame, prípadne môžeme pridať trochu rastlinného mlieka na zriedenie, aby cesto nebolo také husté a premiešame.
4. Kruhovú formu na pečenie si vymažeme rastlinným olejom a vysypeme sušeným kokosom. Do formy na pečenie budeme striedavo lievať cesto a to tak, že najprv nalejeme jednu naberačku alebo lyžičku bieleho cesta, do stredu na biele cesto nalejeme kakaové cesto, znova biele cesto a tak ďalej, kým neminieme všetko cesto.
5. Koláč vložíme do predhriatej rúry a pečieme približne 35 minút pri teplote 180 stupňov.
Odporúčame vyskúšať: Tekvicové rizoto s parmezánom
Poznajte druhy ryže a to na čo sú vhodné?
Prajeme dobrú chuť
Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk