DIY vlhčené obrúsky na leštenie zrkadiel – s vôňou mäty a maximálne účinné!

vlhčené obrúsky na leštenie zrkadiel

Zrkadlá sú neoddeliteľnou súčasťou našich domovov, ale ich údržba môže byť náročná. Voda, odtlačky prstov, prach a rôzne nečistoty sa na zrkadlách objavujú rýchlejšie, než by sme si priali. Zrkadlá v kúpeľni sú obzvlášť náchylné na vznik šmúh a fľakov v dôsledku vysokej vlhkosti a každodenného používania.

A následné čistenie zrkadiel môže byť frustrujúce, najmä keď po dôkladnom utieraní zostávajú šmuhy a fľaky. Tradičné čistiace prostriedky často zlyhávajú a neponúkajú požadovaný lesk. Ľudia sa preto obracajú na rôzne triky a domácich pomocníkov na čistenie zrkadiel. Jedným z bežných tipov je napríklad použitie starých novín na vyleštenie zrkadiel, čo môže byť prekvapivo účinné.

Existuje však ešte jeden skvelý spôsob, ako dosiahnuť čisté a lesklé zrkadlá – domáce vlhčené obrúsky na leštenie zrkadiel. Tieto obrúsky sú nielen jednoduché na prípravu a používanie, ale aj veľmi efektívne. Obsahujú prírodné ingrediencie, ktoré nielenže čistia, ale zanechávajú aj príjemnú vôňu mäty.

Výroba týchto vlhčených obrúskov je rýchla a nenáročná. Stačí vám niekoľko bežne dostupných surovín a pár minút času. Tieto obrúsky sú ideálnym riešením pre každého, kto chce mať svoje zrkadlá vždy dokonale čisté bez zbytočných chemikálií a zdĺhavého opakovaného leštenia.

Takže, ak hľadáte praktický a účinný spôsob, ako udržiavať svoje zrkadlá v perfektnom stave, tieto DIY vlhčené obrúsky s vôňou mäty sú presne to, čo potrebujete. Skúste ich a presvedčte sa o ich účinnosti sami!

Odporúčame: Ako poskladať napínaciu posteľnú plachtu? Toto by ti nikdy nenapadlo!

ako vyleštiť zrkadlo Depositphotos

Suroviny na domáce vlhčené obrúsky na zrkadlá:

  • 12 pevných papierových utierok
  • 250 ml destilovanej vody
  • 1 PL octu
  • 2 PL izopropylalkoholu
  • 5 kvapiek mätového esenciálneho oleja

TIP: Ak vám nie je práve vôňa mäty úplne blízky, môžete pokojne zvoliť aj iný esenciálny olej, napríklad nejaký citrusový alebo čajovníkový. Nič sa však nestane ani v prípade, ak esenciálny olej úplne vynecháte. Získate tak pomocníka na čistenie zrkadiel bez vône. 

Ako si vyrobiť vlhčené obrúsky na čistenie zrkadiel?

Výroba vlastných čistiacich obrúskov na leštenie zrkadiel v domácnosti vôbec nie je náročná. Ako prvé si papierové utierky nastriháme na polovice. Poukladáme ich na seba, zrolujeme a vložíme do pollitrového pohára na zaváranie so širokým hrdlom. V odmerke zmiešame destilovanú vodu (alebo prevarenú a vychladnutú), ocot, izopropylalkohol a esenciálny olej.

Roztokom zalejeme servítky v pohári. Uzavrieme a pohár poriadne popretáčame, aby sa roztok dostal všade a servítky sa ním nasiakli. Po chvíľke prebytočnú tekutinu vylejte. Servítky sú najúčinnejšie, keď nie sú úplne premočené. Hotové vlhčené obrúsky skladujeme v uzatvárateľnej nádobe.

A ako na ich použitie? Z nádobky vytiahnite jeden alebo dva obrúsky, podľa potreby ich trošku vyžmýkajte a následne ich môžete použiť na vyčistenie zrkadla a rôznych zrkadlových plôch v domácnosti. 

Anketa: Rozčuľujú niekedy aj teba neustále šmuhy na zrkadle?

Odpovedali 2 ľudia

50%
50%
0%
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE