To, že sa instagramový algoritmus mení na základe toho, do akého obdobia vstupujeme, snáď ani nemusíme vysvetľovať. Pochopiteľne, Halloween je za dverami, a to je čas na tie najviac šialené kreácie. Je to čas, keď sa môžeme vyblázniť nielen pri kostýmoch, ale aj v kuchyni! Tento recept na strašidelné hadie tyčinky je perfektný na pobavenie detí aj dospelých.
Sú chrumkavé, sú zábavné, sú jednoduché. Ideálne ako jednohubky, predjedlo alebo ako doplnok k polievke pri večeri. A áno, sú úplne jedlé, nebojte sa poriadne zahryznúť! Veď prečo by ste mali servírovať obyčajné chlebové tyčinky, keď ich môžete premeniť na toto?
Toto vyskúšajte: Čo si pripraviť počas jesenného večera? Vyskúšaj tento jednoduchý vegan dip s figami
Recept na strašidelné hadie tyčinky
Ingrediencie (8 porcií):
- 1 kupované croissantové cesto (prípadne lístkové cesto)
- Celé čierne korenie (na oči)
- 1 červená paprika (na jazyk)
- 2 PL olivového oleja
- 4 drevené špajdle
Inšpirujte sa: Chutné jesenné menu z hurmikaki. Tieto recepty sú top!
Postup:
- Začnite tým, že si predhrejete rúru na 180 stupňov. Cesto rozbaľte na rovnom povrchu a pomocou noža ho rozdeľte na 8 dlhých pásikov.
- Každý pásik cesta preložte na polovicu pozdĺžne, a potom ho jemne zrolujte, pričom nechajte asi 2,5 cm na jednom konci. To bude slúžiť ako hlava hada.
- Každú drevenú špajdľu ľahko natrite olivovým olejom, aby sa cesto neprilepilo. Potom jemne omotajte každý zrolovaný pásik cesta okolo špajdle, pričom hlava by mala byť na konci.
- Do hlavy každého hada vtlačte dve guličky čierneho korenia ako oči. Potom hadov opatrne položte na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pečte 12-15 minút alebo až kým chlebové tyčinky nie sú krásne zlatohnedé.
- Keď sú tyčinky upečené, nechajte ich chvíľu vychladnúť. Potom ich opatrne vytiahnite z drevenej špajle.
- Z červenej papriky vyrežte malé jazýčky v tvare „V“ a urobte v hlave hada malú dierku. Potom zasuňte jazyk do otvoru.
Odporúčame: Recept: Jednoduchá, ale výnimočná tekvicová polievka
Podávanie: Tieto tyčinky môžete servírovať ako strašidelné predjedlo na Halloween, prílohu k hlavnej večeri alebo ako doplnok k polievke.
Tip: Nebojte sa experimentovať a prispôsobiť recept podľa svojich predstáv. Ak chcete ešte viac prekvapiť, môžete hadov podávať so syrovým dipom alebo omáčkou marinara, ktorá môže poslúžiť ako „hadia krv“. Chcete, aby vaše hady mali syrovú chuť? Stačí pridať trochu strúhaného syra do cesta predtým, než ho zrolujete. Alebo čo tak cesnakové hady s bylinkami? Stačí cesto posypať obľúbenými koreninami pred pečením. Možnosti sú nekonečné!
Zdroj úvodnej fotky: INSTAGRAM / @chefgenevieve