Čo si pripraviť počas jesenného večera? Vyskúšaj tento jednoduchý vegan dip s figami

Vegan pesto dip s pečenými figami

Jeseň je obdobím, kedy sa s kombináciami chutí viete poriadne vyhrať. Sezónne ovocie a zelenia, jemné chute, ktoré dokonale zahrejú a potešia chuťové poháriky. Tento jednoduchý, no sofistikovaný recept na pesto dip s pečenými figami je skvelou voľbou na jesenné večery, či už ako predjedlo, rýchle občerstvenie alebo súčasť rodinnej oslavy. Kombinácia jemného pesta, krémovej vegan nátierky, pečených fíg a chrumkavých pistácií osloví aj tých najnáročnejších gurmánov.

Dúfame, že milujete figy rovnako ako my. Toto sezónne ovocie jesenné recepty vynikajúco dopĺňajú. Počas pečenia sa ich sladkosť ešte viac zvýrazní a stane sa z nich dokonalý kontrast ku krémovej textúre vegan nátierky a aromatického pesta. Nasekané pistácie dodávajú chrumkavý element a nádhernú jesennú estetiku. Dáte tomu šancu?

Toto vyskúšajte: Najlepšie dezerty z tekvice – tieto recepty stoja za vyskúšanie!

Recept na vegan pesto dip s pečenými figami

Ingrediencie:

  • 2-3 ks figy
  • Olivový olej
  • 2 PL pesta
  • 100 g hustého vegan jogurtu alebo sójovej nátierky
  • Mleté čili
  • Himalájska soľ
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • Nasekané pistácie

Inšpirujte sa: Tri recepty na plnenú tortillu: Vďačné jedlo na raňajky aj na obed i večeru!

Postup: 

  • Najskôr si pripravte figy. Umyte ich a nakrájajte na hrubšie mesiačiky. Figy pokvapkajte kvalitným olivovým olejom a dajte ich piecť do rúry na 15-20 minút pri 180 °C.
  • Medzitým si pripravte dip. V miske zmiešajte pesto, vegan sójovú nátierku alebo jogurt, štipku mletého čili, himalájsku soľ a čerstvú citrónovú šťavu. Táto zmes vytvorí dokonalý základ pre pečené figy.
  • Po upečení figy uložte na vrch dipu a posypte ich nasekanými pistáciami.

S čím pesto dip podávať?

Tento jesenný dip je skvelý s čerstvým pečivom, no ak chcete dosiahnuť skutočný gurmánsky zážitok, podávajte ho s domácou focacciou. Focaccia svojou nadýchanou textúrou a jemne chrumkavou kôrkou dokonale ladí s krémovým dipom a sladkosťou fíg. Ak máte radi niečo ľahšie, skvelou alternatívou sú aj celozrnné chlebíky, kváskový chlieb alebo ryžové chlebíky.

Odporúčame aj: Toto musíte skúsiť – vegan karamelové jablká v lístkovom ceste

Vegan pesto dip s pečenými figami
Redakcia - KAMzaKRASOU.sk / Annamária B.

Náš extra jesenný tip

Ak chcete tento dip ešte viac ozvláštniť, môžete do pesta pridať aj tekvicové semienka alebo do nátierky primiešať lyžicu pečeného cesnaku, čo zvýrazní jesenný charakter jedla. Ak hľadáte nápoj, ktorý by tento dip dokonale doplnil, odporúčam kvalitné biele víno alebo jemný jablčný cider, ktorý sa k figám skvele hodí.

Tento recept je ideálnym spôsobom, ako privítať jeseň na svojom stole. S bohatými, teplými chuťami a sezónnymi ingredienciami, ktoré vytvárajú dokonalú symfóniu. Stačí si sadnúť k teplému krbu, prikryť sa dekou a vychutnávať dobrý film. Dobrú chuť! 

Zdroj úvodnej fotky: Redakcia - KAMzaKRASOU.sk / Annamária B.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE