Toto musíte skúsiť – vegan karamelové jablká v lístkovom ceste

Vegan karamelové jablká v lístkovom ceste

Povedzte áno tomuto jednoduchému jesennému dezertu, ktorý si získa vaše chuťové poháriky. To vám vieme zaručiť. Hoci sa na prvý pohľad môže zdať komplikovaný, postačí vám iba nejaký extra čas v kuchyni a chuť do pečenia. Chrumkavé lístkové cesto plnené korenenými jablkami so škoricovým cukrom. Jednoduché, mäkké, sladké, chutné a škoricové. Čo sa nedá na tom nemilovať? 

Tento recept je vhodný aj pre vegánov, teda neobsahuje žiadne vajcia, mlieko či iné zložky živočíšneho pôvodu. V podstate vám postačí iba 5 hlavných ingrediencií. Ideálna pochúťka na jeseň. 

Toto vyskúšajteJesenný Aperol Spritz – tento parádny drink si budeš vychutnávať celú jeseň!

Na rozdiel od prípravy klasického jablkového koláča tu nenájdete žiadne vaľkanie alebo prílišné umývanie riadu. Všetko, čo musíte urobiť, je obaliť jablká v plátkoch lístkového cesta. No dobre, ešte pár krokov tam je, ale nič, čo by ste hravo nezvládli. Poďme si ich pripraviť. 

Recept na vegan karamelové jablká v lístkovom ceste 

Ingrediencie: 

  • 2 pláty lístkového cesta
  • 30 g kryštálového / trstinového cukru
  • 2 vrchovaté lyžičky mletej škorice 
  • 4 veľké jablká
  • Rastlinné mlieko
  • Vegánska karamelová omáčka (voliteľné)

Bude vás zaujímaťJablkovo-škoricové kolieska: TOP jesenný snack z jabĺk, ktorý musíš vyskúšať!

Postup: 

  • Rúru predhrejte na 180°C a plech vyložte papierom na pečenie.
  • Plátky lístkového cesta vyvaľkajte pomocou valčeka naplocho, aby ste odstránili všetky záhyby v ceste.
  • Pomocou rezača na pizzu alebo noža vyrežte prúžky do hrúbky asi 2 cm. Cesto dajte nabok. 
  • V miske zmiešajte cukor a mletú škoricu. 
  • Umyté jablká nakrájajte na hrubšie plátky. V strede každého plátku vykrojte kruh, takže tvar jablka bude pripomínať donut. Jablká obaľte v škoricovom cukre.
  • Prúžky lístkového cesta omotajte okolo každého plátku jablka, kým jablko nie je úplne zakryté.
  • Vrch potrite rastlinným mliekom a posypte ešte škoricovým cukrom.
  • Takto pripravené jablká poukladajte na vystlaný plech. Pečte 12 – 15 minút alebo kým cesto nie je zlatohnedé. Po upečení jablká vyberte a nechajte vychladnúť na plechu.

Neprehliadnite: Jesenná cukráreň: Jablkový zákusok s čokoládovou polevou

Tip na servírovanie

Čerstvo upečené jablká môžete servírovať s karamelovou polevou, ktorú si môžete zakúpiť už hotovú alebo skúsiť tento jednoduchý recept na domáci karamel.

Zdroj úvodnej fotky: TIKTOK / @littleblogofvegan

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE