Jesenný Aperol Spritz – tento parádny drink si budeš vychutnávať celú jeseň!

Jesenný Aperol Spritz

Miešané drinky patria medzi obľúbené nápoje, ktoré si vychutnávame pri rôznych príležitostiach. Od jednoduchých klasík, ako je napríklad Mojito či Gin & Tonic, až po komplikovanejšie koktaily, ako sú Negroni alebo Manhattan, svet miešaných nápojov ponúka nekonečné možnosti. Čaro týchto drinkov spočíva nielen v ich chuti, ale aj v zážitku z ich prípravy a kreativity, ktorú môžeme prejaviť pri miešaní chutí, vôní a dekorácií. Každý drink má svoju jedinečnú atmosféru, ktorá dokáže dokonale doladiť náladu chvíle.

Jedným z tých najobľúbenejších koktailov posledných rokov je aj Aperol Spritz. Tento osviežujúci nápoj pochádza z Talianska a stáva sa neodmysliteľnou súčasťou letných večerov po celom svete. Aperol Spritz sa pripravuje kombináciou likéru Aperol, Prosecca a sódy, pričom jeho oranžová farba a jemná horkosť sa stali ikonou pohody. Tento drink je jednoduchý, no zároveň štýlový a jeho príprava nevyžaduje veľké zručnosti.

Ak ste už mali možnosť vychutnať si klasický Aperol Spritz, čo tak skúsiť jeho jesennú verziu? Jesenný Aperol Spritz je stvorený pre milovníkov chutí jabĺk, škorice a hrejivých korenín, ktoré k jeseni neodmysliteľne patria. Tento koktail je nielen lahodný, ale aj vizuálne krásny, vďaka ochuteným ľadovým kockám s kúskami jabĺk a celou škoricou. Perfektne doplní atmosféru jesenných večerov, kedy sa radi zahalíme do teplého svetra a užívame si pokojné chvíle s obľúbeným drinkom.

Základom tohto drinku sú ochutené ľadové kocky, ktoré mu dodávajú unikátnu arómu. Škorica a badián v ľade sa postupne uvoľňujú, čím sa zvyšuje intenzita chuti počas pitia. Pridajte k tomu jablkový cider a klasický Aperol s Proseccom a máte pred sebou dokonalý drink na chladné jesenné večery. Pre milovníkov jabĺk a škorice je táto verzia Aperolu Spritz skutočným gurmánskym zážitkom. Vyskúšate?

Pozri aj: Vieme, ako na dokonalý domáci cheesecake – drž sa týchto overených rád!

Suroviny na jesenný Aperol Spritz:

  • celá škorica a badián
  • jablko
  • likér Aperol (60 ml)
  • jablkový cider (80 ml)
  • Prosecco

Ako pripraviť Aperol Spritz v jesennom duchu?

Ako prvé si pripravíme ochutené kocky ľadu. Do veľkej formičky na ľad dáme kúsky jabĺčka, celú škoricu a hviezdičku badiánu. Zalejeme vodou a dáme na noc do mrazničky. Ďalší deň si pripravíme poháre na červené víno. Okraje pohárov potrieme cukrovým sirupom (alebo javorovým, agáve a pod.) a namočíme do zmesi kryštálového cukru a mletej škorice. Toto urobí krásny efekt na pohári. Do pohára hodíme kocku ľadu s jabĺčkom a následne pridáme 60 ml likéru Aperol. Následne prilejeme 80 ml a dolejeme Proseccom. A môžeme podávať!

TIP redakcie: Najskôr si pripravte odvar zo škorice a badiánu, môžete pridať aj trošku cukru, prípadne iných korenín. Koreniny krátko povarte a odvar nechajte úplne vychladnúť. Následne si do formičiek na ľad dajte jabĺčka a koreniny z odvaru, zalejte odvarom a dajte zmraziť. Týmto postupom zabezpečíte, že kocky ľadu budú ochutené a do drinku sa uvoľní viac arómy a chuti. Alebo skúsite teplú verziu tohto nápoja? Vyskúšajte!

Zdroj úvodnej fotky: tiktok.com/@cocktails

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE