Jeseň si teda povedala, že nás trochu potrápi nemilým počasím, čo nám ale dáva príležitosť na skúšanie prvých jesenných receptov. Lahodné škoricové kolieska obalené v cukre – to je recept, ktorý si zamilujete! Ak hľadáte sladkú pochúťku, ktorá rozžiari vaše jesenné ráno alebo popoludnie, myslíme, že ste vyhrali.
Toto určite vyskúšajte: Horúce jablká v lístkovom ceste s vanilkovou zmrzlinou – dokonalý dezert od Kvetky Horváthovej
Tento populárny TikTok recept je veľmi jednoduchý, ideálny aj pre tých, ktorí chcú potešiť svoje chuťové poháriky a zároveň zapôsobiť na rodinu či priateľov. A čo je najlepšie? Stačí len pár ingrediencií a štipku lásky. Sú chrumkavé, mäkké, sladké. Čo môže byť lepšie ako príchuť pravej jablkovej šišky?
Recept na jablkovo-škoricové kolieska
Ingrediencie:
- 3-4 veľké jablká
- Olej (na vyprážanie)
Cesto:
- 1 hrnček špaldovej múky
- 1/4 hrnčeka škrobu
- 1 ČL škorice
- 1 hrnček mlieka (môžete použiť aj sójové, mandľové, ovsené)
Inšpirujte sa: 10 večerných maškŕt, z ktorých nepriberieš – TOP tipy na zdravé snacky
Na obalenie:
- 2 PL trstinového cukru
- 1 ČL škorice
Postup:
- Jablká nakrájajte na tenké plátky. Môžete ich ošúpať alebo nechať šupku, no odporúčame šupku ponechať, vďaka čomu sa s nimi bude lepšie pracovať aj pri pražení.
- Vykrojte stred jabĺk, kde sa nachádzajú jadierka.
- V stredne veľkej miske zmiešajte múku, škrob, škoricu a mlieko. Dobre premiešajte, aby neostali hrudky.
- V menšej miske zmiešajte škoricu a cukor. To odložte bokom.
- V hlbšej panvici zatiaľ rozpáľte olej. Plátky jabĺk namočte do cesta a vložte do predhriateho oleja.
- Nechajte opekať asi 2 minúty a v polovici obráťte. Opekajte, kým nie sú obe strany pekne zlatohnedé.
- Hotové jablká položte na papierové utierky, aby z nich odkvapkal prebytočný olej.
- Následne plátky z oboch strán obaľte v zmesi škoricového cukru.
Bude vás zaujímať: Nepečená jablková fitness torta
Náš tip: Tieto úžasné vyprážané jablkové kolieska sa skvele podávajú horúce. Môžete ich podávať s vanilkovou zmrzlinou alebo, naopak, horúcou karamelovou omáčkou. Vyberte si! A nešetrite. Je dosť pravdepodobné, že to bude váš nový obľúbený jesenný recept.
Zdroj úvodnej fotky: TIKTOK / @carterfordays