Horúce kabelkové trendy pre jeseň 2024, ktoré jednoducho musíš mať!

kabelkové trendy 2024 jeseň

V jesenných kolekciách ready-to-wear (navrhnuté a vyrobené v štandardných veľkostiach pre sériovú výrobu a distribúciu) dominovali témy praktickosti a oblečenia vyrobeného pre bežné nosenie a inak tomu nebolo ani v trendoch kabeliek na jeseň 2024. Aj keď v štýloch určujúcich sezónu stále nájdete osobnosť, existuje niekoľko spoločných menovateľov, ako je nositeľnosť a všestrannosť, vďaka ktorým sú tieto kúsky novej sezóny hodnou investíciou. 

Keď už hovoríme o dobrých investíciách, jeden prekvapivý trend, ktorý sa objavil, v skutočnosti vôbec nebol trendom. Módni dizajnéri pridali k prezentáciám nových kolekcií niekoľko najpredávanejších štýlov: Gucci vylepšil Jackie či Prada vrátila svoje tašky Cleo.

Pre nastávajúcu jeseň každý, kto hľadá úplne nové štýly, si má z čoho vyberať, či už ide o praktické kabelky alebo gýčové a hravé kabelky.

Aké sú trendy kabeliek pre jeseň 2024? Ktoré kabelky sú horúcim hitom a ktoré by určite nemali chýbať ani vo vašom šatníku?

Neprehliadni: 5 trendov v šperkoch, ktoré ovládnu túto jeseň a nemali by chýbať ani u teba!

Kabelkové trendy – modré džínsové tašky

Pobláznenie džínsovými sukňami v štýle 90. rokov a prispôsobenými džínsovými nohavicami preniklo do oblasti doplnkov s rozsiahlym sortimentom odolných džínsových kabeliek. Diesel Glenn Martens predstavil sériu tašiek vyrobených z ošúchanej džínsoviny, zatiaľ čo Loewe prerobilo svoju obľúbenú tašku Squeeze Bag z drsného, stredne prateľného džínsového materiálu.

Dve kabelky naraz

Pred odchodom z domu sa pozrite do zrkadla a pridajte ešte jednu vec – napríklad ešte jednu kabelku. Aj keď sa zdvojnásobenie záťaže môže zdať okázalé (nosiť dve značkové tašky naraz?), mať dve kabelky je praktické a zmestí sa do nich veľa vecí.

Dve kabelky sú ideálnou voľbou pre modernú, aktívnu ženu, ktorá chce byť vždy pripravená na každú situáciu, pričom nezanedbáva ani svoj štýl. Tento trend sa často objavuje na prehliadkových mólach aj v uliciach veľkých miest, a túto jeseň určite zaujme aj vaše oko. Napríklad Bottega Veneta predstavili dve tkané tašky vyrobené z kože a rafiových materiálov, zatiaľ čo Fendi prekvapil kombináciu messenger-a-bageta.

Červené dámske kabelky

Od čerešne cez merlot až po šarlátovú – dizajnéri zjavne stále túžia po červenej. Na jeseň 2024 nasmerujú svoju vášeň pre ohnivý odtieň do kabeliek, ktoré sú jednoducho neprehliadnuteľné. Proenza Schouler a Ferragamo predviedli gaštanové crossbody s chlopňou, zatiaľ čo Altuzarra vsadila na mikro tašku v jasne karmínovej farbe. Módny dom Gucci predstavil spektrum červených tašiek v tvare od štvorca až po rubínové polmesiace s hornou rukoväťou zdobené podpisovým logom.

Zaujme Ťa: Vlasový trend "Stevie" je späť po 50 rokoch – získa si aj teba?

XXL kabelka
Ferragamo

XXL dámske kabelky cez rameno

Oversized taška je príťažlivá, či už preferujete bohémsky trend alebo nie. Luxusné a mimoriadne priestranné tašky cez rameno od Chlóe, Ferragamo, Loewe, Khaite až po Bottega Veneta sú skutočné skvostnými kúskami. Tieto veľké tašky sú ideálne pre každého, kto toho pri sebe veľa nosí. Ak prepadnete aj vy tomuto trendu, neobviňujte nás, keď nebudete môcť nájsť svoje kľúče.

Kabelky na jeseň zdobené príveskami

Trend rozkošných príveskov na tašky v New Yorku, Londýne, Miláne a Paríži ilustrujú túžbu dizajnérov zdobiť doplnky. Prívesky na kabelky sú jedným z najhravejších a zároveň štýlových doplnkov tejto jesene. Tento trend ponúka jednoduchý spôsob, ako pridať osobnosť a šmrnc aj tej najjednoduchšej kabelke. Či už ide o kožušinové pom-pom prívesky, elegantné kovové ozdoby alebo vtipné mini taštičky, prívesky dokážu rýchlo oživiť akýkoľvek outfit.

Kožené kabelky, nadčasové elegantné kabelky, miniatúrne kabelky do ruky, oversized clutch kabelka, trendy semišové kabelky, pouch kabelka – ide o to, ukázať svoju osobnosť a to maximalistickým spôsobom. 

Návrhári tento rok ponúkajú širokú škálu príveskov, od jemných a minimalistických po výrazné a extravagantné. Často vidíme kombináciu kovových prvkov so symbolmi ako hviezdy, srdcia či zvieratká. Prívesky tiež umožňujú ľahkú obmenu štýlu bez potreby investovať do novej kabelky – stačí si vybrať iný prívesok a celý vzhľad je okamžite svieži a aktuálny. Tento trend je ideálny pre všetky, ktoré chcú svoj štýl doladiť do najmenších detailov a zároveň si zachovať originalitu.

Pozri aj: Jeseň si opätovne podmaňuje červenú. Tentokrát stavte na nohavice!

dizajnérske kabelky jeseň
Stella McCartney

Trendy kabelky s emocionálnym podtónom

Aj keď sú plyšové kabelky na pohľad a dotyk mäkké, ponúkajú nekonvenčný efekt, ktorý ich radí na koniec štýlového spektra. Huňaté kúsky podobné domácim miláčikom sa objavili v kolekciách Jil Sander, Marni a Dries van Noten, zatiaľ čo vlnené Falabellas od Stelly McCartney pripomínajú vzhľad a dojem ovčieho rúna. Značka Simone Rocha vzala dievčenskú estetiku sentimentálnou cestou a predstavila tašky navrhnuté ako prítulné plyšové hračky a zvieratká, ktoré pripomínajú detstvo.

Cargo dámske kabelky

Veľké a praktické cargo kabelky zažiarili vo viacerých kolekciách pre jeseň 2024. Inšpirované vojenským štýlom, tieto tašky sa vyznačujú veľkými vreckami, robustnými materiálmi a často aj nastaviteľnými popruhmi. Sú ideálnou voľbou pre ženy, ktoré potrebujú kombinovať módny vzhľad s funkčnosťou, pretože poskytujú dostatok úložného priestoru na všetky každodenné nevyhnutnosti.

Tento typ kabeliek je nielen praktický, ale aj všestranný – skvele sa hodí k ležérnym outfitom, ako sú džínsové bundy či oversized kabáty, no zároveň dokáže doplniť aj elegantnejšie kúsky na spôsob kontrastu. Cargo kabelky budú túto jeseň dominovať v neutrálnych farbách ako olivová, béžová či čierna, ale pre odvážnejšie dámy sa nájdu aj modely v živých farbách alebo s rôznymi ozdobami.

Odporúčame: Ako si doma podstrihnúť vlasy? Máme užitočné tipy, vďaka ktorým to zvládneš

trendy sezóny jeseň
Jil Sander

Rovné a úzke kabelky

Možno poznáte trend kabeliek „východ-západ“. Rovné a úzke kabelky sú jedným z najvýraznejších minimalistických trendov tejto jesene. Tieto elegantné kabelky sa vyznačujú čistými líniami, jednoduchým dizajnom a praktickým, no zároveň sofistikovaným tvarom. Ideálne pre ženy, ktoré preferujú decentné, ale štýlové doplnky, tieto kabelky ponúkajú univerzálnosť – dajú sa nosiť k formálnym aj ležérnym outfitom.

Často sú vyrábané z kvalitných materiálov ako koža, semiš či ekokoža, a prichádzajú v tlmených farbách ako čierna, sivá, béžová alebo tmavomodrá, čo z nich robí perfektný doplnok k jesenným outfitom. Vďaka svojmu úzkemu a štíhlemu tvaru pôsobia tieto kabelky veľmi upravene a vkusne, pričom sa hodia na denné nosenie aj večerné udalosti. 

Kabelky s náramkami

Kabelky s náramkami sú jedným z najzaujímavejších trendov jesene 2024, prinášajúc sofistikovanú a praktickú eleganciu do každodenného života. Tento štýl kabeliek sa vyznačuje tým, že majú zabudovaný náramok alebo náramkové uško, ktoré nahrádza tradičné remienky či popruhy. Nosenie kabelky na ruke ako náramku pôsobí nielen štýlovo, ale aj uvoľnene, pričom si zachováva maximálnu pohodlnosť a funkcionalitu.

Tieto kabelky sú často menšie, čo ich robí ideálnymi pre večerné výlety alebo krátke pochôdzky, kde nepotrebujete veľa vecí. Môžu byť zdobené kovovými detailmi, kožušinovými prvkami alebo inými ozdobami, ktoré pridávajú na luxusnom vzhľade. Čo sa týka farieb, trendy sú teplé jesenné odtiene ako bordová, hnedá a horčicová, ale aj klasické čierne a béžové kúsky, ktoré sa hodia ku každému outfitu.

jesenné trendy kabeliek

15

1/15
Zdroj: Loewe

Zdroj úvodnej fotky: Chlóe, Boggeta Veneta, Gucci

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE