Vlasový trend "Stevie" je späť po 50 rokoch – získa si aj teba?

Vlasový trend Stevie sa vracia späť na scénu

Určite poznáte ten pocit, keď máte čerstvo umyté vlasy a zrazu sa cítite ako bohyňa! A to nemusí mať ani make-up. Nie nadarmo sa vraví, že vlasy sú korunou krásy a my, ženy, dokážeme na ne minúť zopár eur, no nie? Niektoré klasické a nadčasové účesy z minulých desaťročí, ako napríklad bob z deväťdesiatych rokov, pravdepodobne nikdy nevyjdú z módy.

Návraty a „comebacky“ teda nezažívame iba v móde. Ako ale vieme, móda je do veľkej miery ovplyvnená hudobným svetom aj v súčasnosti. Preto sa nedávno objavila novšia verzia uvoľneného účesu, ktorý nazývame „Stevie“.

Prečo je Stevie, tento retro štýl, opäť v móde?

Toto môže vyznieť naozaj zvláštne, ale úprimne, retro nikdy nevyjde z módy. Viete, ako to myslíme. A to platí aj pre vlasové trendy. Jeden z najikonickejších štýlov 70. rokov sa vracia na výslnie – vlasový trend "Stevie" v roku 2024 opäť ovláda svet módy a krásy. Tento štýl, inšpirovaný legendárnou rockovou hviezdou Stevie Nicks z kapely Fleetwood Mac, bol znakom éry, keď hudba a móda išli ruka v ruke. Dnes, po viac ako 50 rokoch, sa tento bohémsky a nezávislý „look“ vracia do popredia. Čo presne tento trend znamená, ako ho nosiť a ktoré svetové celebrity sa ním nechali inšpirovať?

Bude vás zaujímať: Tipy pre jemné vlasy: Takto im ľahko dodáš objem a posilníš ich

Vlasový trend Stevie
PINTEREST

Kto bola Stevie Nicks a ako jej štýl inšpiruje aj dnes?

Stevie Nicks, speváčka a skladateľka, ktorá sa stala ikonou nielen v hudbe, ale aj v móde, bola známa svojím charakteristickým hlasom a štýlom, ktorý spájal bohémske prvky s mystikou a rockovým šarmom. Jej dlhé, voľne padajúce vlny sa stali symbolom slobody, kreativity a nezávislosti. Stevie vytvorila unikátny imidž, ktorý sa stal synonymom pre éru 70. rokov a dodnes inšpiruje ženy po celom svete.

Jej účes bol vždy dokonale uvoľnený, s mierne nedbalým, ale veľmi štýlovým vzhľadom, ktorý z nej robil doslova bohémsku kráľovnú. Tento štýl sa často spájal so zdravou dávkou rebélie a nezávislosti, čo sa ukazuje aj v dnešných interpretáciách tohto trendu.

Túžba po prirodzenej kráse

Hlavnou ideou sú dlhšie vlasy, nosené v uvoľnenom štýle, teda nie štruktúrované ani príliš stylované.

Vlasový trend Stevie sa vrátil z niekoľkých dôvodov. Prvým je rastúca popularita retro štýlov, ktoré sa snažia zachytiť esenciu minulosti a prepojiť ju so súčasnými módnymi smermi. Druhým dôvodom je túžba po prirodzenej kráse a uvoľnenom vzhľade, ktorý kontrastuje s prehnane upravenými účesmi a trendami posledných rokov.

Dnešné ženy sa stále snažia o nájdenie rovnováhy medzi eleganciou a pohodlím, a práve účes inšpirovaný Stevie Nicks túto rovnováhu dokonale vystihuje. S jeho voľnými vlnami a prirodzeným „pohybom“ dodáva ženám nielen štýl, ale aj pocit slobody a individuality, ktorú v dnešnej dobe skutočne potrebujeme.

Vyskúšajte: TOP vlasové zábaly pre tvoje vlasy – dopraj svojej korune krásy najlepšiu starostlivosť

Modelka Julia Stegner
INSTAGRAM / @juliastegner

Pre koho je tento strih vhodný? 

Ak sa chcete inšpirovať vlasovým trendom Stevie, nemusíte byť rocková hviezda ani slávna celebrita. Tento štýl je dostupný pre každého, kto túži po prirodzenom a uvoľnenom účese. Dobrou správou je, že dlhšie účesy, najmä s takýmito odrastenými vrstvami, ako je Stevie, sa hodia takmer každému typu tváre. Môžete si z neho vytvoriť v podstate rôzne verzie ofiny a strihu v oblasti línie čela, aby vám štýl vyhovoval. Navyše, je nenáročný na údržbu. To vám dosvedčia aj kaderníci. 

Tu sú 4 kroky, ako si ho môžete osvojiť:

1. Zvoľte dlhé a voľné vlny

Kľúčovým prvkom tohto účesu sú prirodzené vlny. Použite buď kulmu, fén, alebo zapleťte vlhké vlasy do vrkoča, čím počas noci dosiahnete jemné vlny. Nepoužívajte príliš veľa stylingových produktov. Cieľom je zachovať prirodzený a nedbalý účes. 

2. Nebojte sa doplnkov

Kvetinové čelenky alebo šatky sú skvelým doplnkom k tomuto účesu. Dodávajú vlasom bohémsky nádych a umožňujú vám prispôsobiť si štýl podľa vašich predstáv.

3. Dbajte na zdravie vlasov

Prirodzený vzhľad vyžaduje zdravé a hydratované vlasy. Používajte veľmi kvalitné šampóny, kondicionéry a pravidelne si doprajte masku na vlasy. Stevie Nicks bola známa svojimi nádhernými, zdravými vlasmi, a to by malo byť aj vaším cieľom.

4. Nebojte sa experimentovať

Tento štýl je o slobode a kreativite. Nebojte sa experimentovať s dĺžkou, textúrou alebo farbou vlasov. Kľúčové je cítiť sa pohodlne a sebavedomo vo svojom vlastnom vzhľade.

Ktoré svetové celebrity nosia vlasový trend Stevie?

Vlasový trend Stevie si v posledných týždňoch obľúbilo mnoho svetových celebrít, ktoré ho začali interpretovať podľa svojich vlastných predstáv, pričom stále si zachovávajú pôvodný bohémsky šarm. Inšpirujte sa!

Prečítajte si: Ako urýchliť rast vlasov – 7 tipov, pre rýchlejší rast vlasov

Herečka Dakota Johnson
INSTAGRAM / @dakotajohnson

Modelka Julia Stegner
INSTAGRAM / @juliastegner

Speváčka Miley Cyrus
INSTAGRAM / @mileycyrus

Modelka Mica Argañaraz
INSTAGRAM / @micarganaraz

Anketa: Páči sa vám tento vlasový trend?

Odpovedalo 0 ľudí

0%
0%
0%

Zdroj úvodnej fotky: instagram.com/salsalhair, instagram.com/goldduststevie, instagram.com/daniidriver

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE