11 tipov, ako mať zdravé a krásne vlasy i v letných horúčavách

Letná starostlivosť o vlasy

Leto je za dverami a určite sa všetci už nevieme dočkať teplého počasia, dovolenky, kúpania sa v mori či na kúpalisku. Pri všetkých tých letných aktivitách od grilovačiek, festivalov až po relax na pláži však stále chceme, aby sme vyzerali čo najlepšie. A aj naše vlasy.

Letné horúčavy zintenzívňujú poškodenie vlasov, ktoré sa bežne vyskytuje pri používaní stylingových prístrojov. Chlór z bazénov, uv žiarenie, slaná voda a vlhké vlasy a následné opakované sušenie na slnku počas dňa si vyberá svoju daň. 

Bio masky, hydratačné masky, hydratačné šampóny a vlasová kozmetika, bio kondicionéry, vlasový olej, prírodná kozmetika, bio krémy na vlasy, vitamíny a minerály pre vlasy - ako ochrániť vlasy pred letnými horúčavami? Ako ich udržať hydratované, silné a zdravé? Prinášame vám 11 tipov, ktoré vám zaručia zdravé a krásne vlasy počas teplého a suchého počasia.

Neprehliadni: VIDEO: Koloristka radí: Aké techniky farbenia vlasov sú u žien aktuálne najžiadanejšie?

Letné horúčavy a vlasy

Horúce počasie a slnečné UV lúče môžu poškodiť vonkajšiu vrstvu vlasov – kutikulu. Kutikula má tendenciu zdrsniť a nafúknuť sa, aby pritiahla vlhkosť. To spôsobuje krepatenie vlasov. Vlasy sú suché, neupraviteľné a náchylné na lámanie. Nadmerná vlhkosť a pot môžu tiež spôsobiť, že vaše vlasy v lete stratia svoj objem. Preto je nevyhnutné im dopriať v letných mesiacoch vhodnú starostlivosť.

1. Noste klobúky a šatky

Slnko dokáže nepríjemne vysušiť vlasy. Noste klobúk na ochranu vlasov pred silným slnkom. Môžete si vybrať od klobúkov so širokým okrajom až po štýlové šiltovky a plátené rybárske klobúky. Ak chcete svojim vlasom poskytnúť ešte lepšiu ochranu, skúste si ich pred nasadením klobúka zabaliť do hodvábnej šatky.

2. Ako ochrániť vlasy pred slnkom? Vsaďte na UV ochranu

Prípravky na vlasy dnes obsahujú zložky, ktoré sú účinné proti škodlivému ultrafialovému žiareniu (UV lúčom). Nevýhodou šampónov s UV ochranou je však to, že obsahujú rôzne chemikálie. Odborníci na vlasovú starostlivosť radia, aby ste si po nanesení opaľovacieho krému jemne prešli rukami po vlasoch.

Pozri aj: Podkladová báza pod make-up – 7 dôvodov, prečo sa ju oplatí používať

Letná starostlivosť o vlasy Depositphotos

3. Umývanie vlasov

Vlasy v letnom období, ale aj celé telo sa potí viac ako zvyčajne. Práve vtedy sme v pokušení umývať si svoje vlasy veľmi často. Vedeli ste však, že nadmerné umývanie môže vaše vlasy ešte viac vysušiť odstránením prirodzených olejov z pokožky hlavy? Ak máte mastné vlasy a neviete si predstaviť ani jediný deň bez umytia, prejdite na suché šampóny.

4. Dodržujte pitný režim

Hydratácia tela a pitný režim ovplyvňuje aj hydratáciu vlasov. Čím viac vody vypijete, tým zdravšie budú vaše vlasy. Voda pomáha udržiavať vlhkosť vo vlasovom vlákne a zabraňuje vysúšaniu a lámavosti.

5. Tepelná úprava vlasov - vyhnite sa jej

Minimalizujte používanie tepelných stylingových nástrojov, ako sú fény, žehličky na vlasy a natáčky. Vlasom vystaveným slnku určite ďalšia tepelná úprava neprospieva a môže ich vážne poškodiť. V lete vyskúšajte prirodzenejšie účesy, ktoré si nevyžadajú použiť žiadne prístroje na úpravu vlasov.

6. Ako chrániť vlasy v lete? Aplikujte masky

Masáž olejmi ako kokosový, olivový alebo sladký mandľový olej môže zvýšiť krvný obeh v pokožke hlavy a zvlhčiť vlasy. Vlasom tiež prírodné oleje dodávajú potrebnú pružnosť, predchádzajú vzniku vysušených, poréznych a rozštiepených končekov vlasov a pomáhajú udržať zdravé vlasy. 

7. Pravidelné strihanie vlasov

Starostlivosť o vlasy zahŕňa i pravidelný strih. Končeky vlasov počas leta dostávajú skutočne zabrať a výsledkom sú rozštiepené a suché konce. Leto je ideálny čas na nový účes, no ak si nechcete skracovať vlasy, nezabudnite si nechať zastrihnúť rozštiepené končeky, aby ste svojim vlasom navrátili život.

Zaujme Ťa: Získajte pevnejšiu a hladšiu pokožku. Nové retinolové sérum na trhu

Ako sa starať o vlasy v lete Depositphotos

8. Chráňte vlasy kondicionérom

Vlasy majú v lete tendenciu byť suchšie, redšie a lámavejšie a ak ich vystavujete slnku, musíte sa im venovať pravidelnejšie. Hĺbkové ošetrujúce kúry a kondicionéry môžu udržať vaše vlasy hydratované a vyživené. Uistite sa však, že ich používate raz týždenne a nie každý deň. Hĺbkové kondicionéry obsahujú koncentrované množstvá chemikálií a nemali by sa používať denne.

9. Plávanie a vlasy

Plávanie k letu jednoducho patrí. Možno prospieva vašim zmyslom a telu, ale určite nie vašim vlasom. Ihneď po plávaní si z vlasov opláchnite chlór alebo soľ, aby ste predišli ich dlhodobému poškodeniu. Chlór z bazénov a soľ z morskej vody môžu vlasy vysušovať a spôsobiť ich krehkosť a lámavosť. Po každom plávaní použite jemný šampón a kondicionér, aby ste odstránili škodlivé látky a udržali vlasy jemné a zdravé.

10. Doprajte vlasom voľnosť

Aj keď je to pre vás možno pohodlnejšie vypnúť si vlasy, pevné chvosty alebo vrkoče môžu ťahať vlasy a spôsobiť ich lámanie. Voľte radšej voľné účesy, aby ste znížili napätie vo vlasových korienkoch a zamedzili tak riziku poškodenia vlasov

11. Pestrá a plnohodnotná strava

I v lete a v horúcom počasí si doprajte vyváženú stravu bohatú na vitamíny a minerály, ako sú železo, omega-3 mastné kyseliny a vitamín C. Tieto prospešné látky pomáhajú posilňovať vlasy zvnútra. Zahrňte do svojho jedálnička potraviny, ako sú listová zelenina, ryby, orechy, citrusové plody a červené mäso, ktoré sú bohaté na živiny, ktoré podporujú rast a zdravie vlasov.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE