Podkladová báza pod make-up – 7 dôvodov, prečo sa ju oplatí používať

podkladová báza pod makeup

V dnešnom svete krásy, kde sa trendy neustále menia, je ľahké prehliadnuť niektoré kroky v našej každodennej rutine. Jedným z takýchto často zanedbávaných krokov je používanie podkladovej bázy pod make-up. Možno ju považujete za zbytočný luxus alebo len za ďalší produkt, ktorý zaťažuje vašu pokožku. V skutočnosti však môže byť podkladová báza kľúčom k dosiahnutiu dokonalej pleti a dlhotrvajúceho make-upu.

Používanie podkladovej bázy má množstvo výhod, ktoré môžu výrazne zlepšiť vzhľad a zdravie vašej pokožky. Pomáha vytvoriť hladký a rovnomerný povrch, na ktorý make-up lepšie prilieha, čo predlžuje jeho výdrž počas celého dňa. Okrem toho podkladová báza poskytuje ochranu pred vonkajšími vplyvmi, ako sú znečistenie a UV žiarenie, a môže obsahovať aj hydratačné a výživné zložky, ktoré prospievajú pleti.

V tomto článku sa pozrieme na 7 hlavných dôvodov, prečo sa oplatí investovať do kvalitnej podkladovej bázy pod make-up (primer). Po prečítaní týchto dôvodov budete určite presvedčení, že podkladová báza nie je len doplnok, ale nevyhnutný základ pre dokonalý make-up. Má podkladová báza miesto vo vašej kozmetickej taštičke? 

Odporúčame:  Raw dezerty nie sú také raw ani zdravé, ako vyzerajú - je to pravda!?

prírodný makeup Shutterstock®

7 dôvodov, prečo používať podkladovú bázu pod make-up:

1. Podklad pod make-up vyhladí nedokonalosti pleti a vytvorí najlepší základ pre líčenie

Použitie podkladu pod make-up zmení vašu doterajšiu rutinu. V podstate sa správa ako taká čarovná palička, ktorá šmahom ruky môže odstrániť nedokonalosti, rozšírené póry, jemné vrásky či nerovnomernú štruktúru našej pleti. Vytvorí tak základ, ktorý bude pripravený pre nanesenie obľúbeného make-upu. 

Budete mať pocit hodvábne jemnej pleti, pričom sa žiadny z použitých produktov nedostane do pórov. Práve preto je skvelou voľbou pre takmer všetky typy pleti. Podkladová báza vyhladzuje nerovnosti a jemné vrásky, čím vytvára dokonalý základ pre make-up. 

Zabraňuje usadzovaniu make-upu v póroch a vráskach, čo vedie k prirodzenejšiemu a rovnomernejšiemu vzhľadu. Trápia vás viditeľné vrásky a póry? Silikónová báza pod make-up dokáže ich viditeľnosť výrazne obmedziť. Po aplikacii je pleť vyhladená. 

Pozri aj: Nie vždy platí, že fantázii sa medze nekladú. Tieto NAJBIZARNEJŠIE nechtové dizajny ťa pobavia!

aplikáciu makeupu Shutterstock®

2. Podkladová báza zabezpečí lepšie nanášanie krycieho krému

Vďaka podkladovej báze sa make-up ľahšie a rovnomernejšie nanáša. Zabraňuje rozmazávaniu a zhlukovaniu, čo znamená, že dosiahnete profesionálny výsledok aj pri domácom líčení. Bez bázy môže niektorý make-up na pokožke vytvárať škvrny, nerovnomerné línie alebo sa môže zhlukovať, čo vedie k nejednotnému vzhľadu. Podkladová báza však zabezpečuje, že make-up sa hladko rozotiera a lepšie priľne k pokožke.

Okrem toho báza pomáha minimalizovať trenie medzi pokožkou a make-upom, čo znamená, že sa make-up nerozmazáva a zostáva na mieste počas celého dňa. Toto je obzvlášť dôležité, ak máte dlhý deň alebo sa zúčastňujete špeciálnych udalostí, kde chcete vyzerať bezchybne.

3. Make-up báza zmatní pleť a chráni pred nadmerným leskom

Make-up má tendenciu po čase miznúť z našej pleti v priebehu niekoľkých hodín, najmä pri nadmernom vytváraní kožného mazu. Následne sa maz mieša s make-upom, a tak nám pomaly začne líčenie zliezať z tváre. Postupom času sa na našej pleti opäť objavia nedokonalosti, ktoré sme sa tak usilovne snažili zakryť.

Čaro podkladu, resp. primeru, spočíva aj v tom, že podklad určený na zmatnenie pleti obsahuje zložky, ktoré zabránia vytváraniu kožného mazu. Minimalizuje sa lesk, a tak mastnota nebude ničiť váš precízne vytvorený vzhľad. Pre tých, ktorí majú problém s mastnou pokožkou, je zmatňujúca báza neoceniteľná. Absorbuje prebytočný maz a zanecháva pleť matnú a sviežu počas celého dňa, čo minimalizuje potrebu častého púdrovania. 

Bude sa ti páčiť: Bórová voda: Skutočný zázrak, ktorý dokáže byť nápomocný?!

krém na mastnú pleť Shutterstock®

4. Podkladová báza pomôže zjednotiť farebnosť pleti

Ak sa trápite so začervenaním pokožky a následne si na ňu nanášate hrubú vrstvu make-upu a púdru, môže to vyzerať tak, že máte na pleti neprirodzenú masku. Namiesto toho, aby ste sa uchýlili k aplikácii kilogramov produktov, zvoľte správny podklad. Podkladová báza dokáže zjednotiť tón pleti a zjemniť jej textúru. Niektoré bázy obsahujú pigmenty, ktoré pomáhajú neutralizovať začervenanie alebo tmavé škvrny, čím zlepšujú celkový vzhľad pokožky.

Zelený alebo žltý podtón bázy neutralizuje začervenanie, zatiaľ čo broskyňové alebo fialové podtóny fungujú dobre pri tmavých škvrnách a zanechajú vám rozjasnenú a sviežu pleť. 

Odporúčame: Na čo použiť vazelínu? O tomto využití si určite nevedela!

prírodná kozmetika Shutterstock®

5. Podkladová báza pre dlhotrvajúci make-up

Jednou z hlavných výhod podkladovej bázy je schopnosť predĺžiť výdrž make-upu. Vďaka báze make-up lepšie priľne k pokožke a vydrží dlhšie bez nutnosti opráv, aj v náročných podmienkach. Bez ohľadu na to, aké kvalitné produkty používate, podklad pod make-up vždy urobí svoje čaro. 

Oleje v pokožke môžu totiž rozložiť aj tie najkvalitnejšie produkty, takže aplikáciou podkladu pod make-up zachránite svoj look pred zničením. Naviac vám oveľa dlhšie vydrží neporušený, aplikácia bude rýchlejšia a jednoduchšia a vy tak môžete čas naviac využiť napríklad na rannú kávičku.

TIP: Podkladová báza pod očné tiene zase predĺži výdrž očného make-upu, čo sa hodí napríklad pri špeciálnych príležitostiach a akciách. 

6. Primer môže dodať extra výživu a hydratáciu

Podkladová báza pod make-up neslúži len na zlepšenie vzhľadu a trvácnosti make-upu, ale môže tiež priniesť významné benefity pre zdravie vašej pleti. Mnohé primery sú obohatené o výživné zložky, ako sú vitamíny, antioxidanty a hydratačné látky. Tieto ingrediencie nielenže zlepšujú textúru pokožky, ale zároveň ju chránia a regenerujú. Hydratačné primery zabezpečujú, že pokožka zostáva hydratovaná počas celého dňa, čím predchádzajú vysušeniu a šupinateniu. 

Pozri aj: Jednoduchý trik pre objem vlasov – ako na krásne husté vlasy bez príčeskov?

podklad pre mastnú pleť Shutterstock®

7. Podkladová báza prispieva k ochrane pleti počas dňa

Vitamíny a antioxidanty obsiahnuté v niektorých podkladových bázach navyše pomáhajú bojovať proti voľným radikálom a predčasnému starnutiu pleti. Vďaka týmto vlastnostiam sa primer stáva nepostrádateľným produktom nielen pre dosiahnutie dokonalého make-upu, ale aj pre dlhodobé udržiavanie zdravej a vyživenej pleti.

Podkladová báza môže poskytovať ochranu pred znečistením a škodlivými UV lúčmi. Niektoré bázy obsahujú aj antioxidanty, ktoré pomáhajú chrániť pokožku pred voľnými radikálmi a predčasným starnutím.

Článok aktualizovaný 27.5.2024

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE