5 trendov v šperkoch, ktoré ovládnu túto jeseň a nemali by chýbať ani u teba!

jesenné trendy v šperkoch

Vedeli ste, že šperky sú najjednoduchší spôsob, ako aktualizovať svoj šatník? Ak nemôžete každú sezónu vylepšiť celý šatník a kúpiť si niekoľko nových kúskov oblečenia, potom aspoň investícia do zopár kľúčových šperkov môže urobiť všetko, čo momentálne vo svojej výbave máte, oveľa novšie a modernejšie.

Túto jeseň je svet módy svedkom fascinujúceho spojenia klasickej elegancie a avantgardného dizajnu, ktorého výsledkom je podmanivá ponuka doplnkov. Šperkové trendy tohtoročnej jesene a jesenné kolekcie ponúkajú niečo pre každého, od výrazných kúskov až po jemné ozdoby, čo vám umožní vyjadriť svoju individualitu a zároveň zostať v trende. 

Poďte sa s nami pozrieť na najhorúcejšie trendy v jesenných šperkoch, ktoré pozdvihnú nielen vašu náladu, ale aj celkový vzhľad.

Neprehliadni: Jeseň si opätovne podmaňuje červenú. Tentokrát stavte na nohavice!

Jesenné trendy v šperkoch

Jeseň prináša nielen zmenu farieb v prírode, ale aj v módnych trendoch a doplnkoch. V šperkoch pre túto sezónu dominujú výrazné kovy, nadrozmerné kúsky a maximalizmus, ktoré dokážu podčiarknuť každý jesenný outfit.  

Jesenné trendy v šperkoch umožňujú širokú škálu kombinácií. Môžete voliť minimalistické, jemné kúsky na každodenné nosenie alebo výrazné, masívne šperky na špeciálne príležitosti. Vrstvenie je kľúčom k tomu, ako vytvoriť zaujímavý a dynamický vzhľad, a to najmä pri náhrdelníkoch a náramkoch. Kombinujte rôzne dĺžky, materiály a textúry, aby ste vytvorili štýlový a osobitý look.

1. Náhrdelníky s príveskom

Zatiaľ čo v tejto sezóne prevláda maximalizmus, úplne sa nezabudlo na tichý luxus. Príkladom sú jemné a zároveň pôsobivé dlhé náhrdelníky s príveskom. Od Bottega Veneta po Toma Forda, módne značky predviedli dlhé náhrdelníky s výraznými príveskami (na kovových retiazkach aj na šnúrkach). Ide o perfektný šperk, ktorý sa dá spárovať s niečím jednoduchým a sofistikovaným.

Pozri aj: Buď ako Pipi! Tieto najkrajšie zapletené účesy si zamiluješ

jesenné trendy v šperkoch
Balmain

2. Náušnice v tvare ovocia

Náušnice v tvare ovocia sú jedným z najzábavnejších a najhravejších šperkových trendov na jeseň 2024. Tento odvážny a originálny trend prináša do sveta módy sviežosť a optimizmus, pričom dodáva každému outfitu dávku kreativity a hravosti. Ovocné motívy sa stávajú stredobodom pozornosti, a to najmä v náušniciach, ktoré sa objavujú v rôznych veľkostiach, farbách a štýloch. 

Na módnych prehliadkach sa objavili nádherné obrie náušnice v tvare ovocia. Balmain vzdal hold bordeuxským koreňom značky kúskami v tvare hrozna, jahôd a slimačích ulít. Módny dom Chloé zase predstavil mosadzné náušnice v tvare ananásov a banánov, zatiaľ čo Tory Burch zožal úspech náušnicami v tvare košíka s ovocím.

3. Výrazné náušnice

Táto sezóna praje veľkým, odvážnym náušniciam, ktoré sa stávajú dominantným prvkom celkového vzhľadu. Či už ide o masívne kruhové náušnice, dlhé visacie náušnice alebo neprehliadnuteľné kovové kúsky, výrazné náušnice sú skvelým spôsobom, ako oživiť jednoduchý outfit a pridať mu štýl. 

Od mladistvých, kamienkami posiatych nadrozmerných hviezd od Sandy Liang a rafinovaných kaskádových mašlí od Simone Rocha až po nadrozmerné krištáľové cvočky Huishan Zhang – nechajte sa zlákať pôsobivým maximalizmov v podobe šperkov.

4. Trendy v šperkoch – perly

Tieto vzácne drahokamy boli a vždy budú nadčasovými doplnkami každého oblečenia, navždy. Nikdy nevyjdú z módy, pretože ako by mohli? A dizajnéri dnes robia s perlami také pekné veci, že nevieme, prečo by niekto chcel, aby neboli trendy. Perly dodajú nádych elegancie a jemnosti akémukoľvek vzhľadu, a preto by nemali chýbať ani vo vašej šperkovnici, či už v podobe náušníc, brošní, príveskov či náramkov.

Ako nosiť perly?

Perly sú ideálne na to, aby ste dodali svojmu jesennému vzhľadu nádych elegancie, no zároveň sa nemusia obmedzovať len na formálne príležitosti. Tento rok sa perly nosia aj k ležérnym outfitom – napríklad k džínsom a svetrom – čo vytvára zaujímavý kontrast medzi klasickým a moderným štýlom. Nebojte sa experimentovať s kombináciami a vrstvením perlových šperkov s inými kúskami.

Perly sú v roku 2024 symbolom nielen klasickej krásy, ale aj kreativity a odvážnosti. Tento jesenný trend ukazuje, že perly majú stále svoje miesto v modernom svete módy, pričom sa prispôsobujú aktuálnym štýlovým požiadavkám.

Perlový náhrdelník Vivienne Westwood

Formovateľka ducha doby a kultúry mládeže nám darovala nielen ikonické topánky na platforme a prsný korzet, ale dala nám aj perlový náhrdelník. Prvýkrát debutoval v 80. rokoch a počas nasledujúcich štyroch desaťročí si tento náhrdelník obľúbili mnohí od generácie X po Y a teraz konečne aj Z. Zadajte #viviennewestwoodjewellry do vyhľadávania na TikTok a pochopíte dôležitosť  – až 26,5 milióna zobrazení!

Prečo a ako presne si 40-ročný šperk dokáže udržať svojho ducha tak dlho? Za tento návrat musíme poďakovať supermodelke Belle Hadid, speváčke Dua Lipa a spoločnosti, ktorá stojí za oživením všetkého, čo súvisí s Vivienne Westwood.

Odporúčame: Ako vybrať šaty podľa typu postavy? Drž sa týchto rád!

trendy šperky pre jeseň 2024
Saint Laurent

5. Maximalizmus s nádychom nostalgie – návrat 80. rokov 

Šperky inšpirované 80. rokmi zažívajú veľký návrat ako jeden z kľúčových jesenných trendov pre rok 2024. Táto dekáda, známa svojím odvážnym štýlom a extravaganciou, prináša späť šperky, ktoré sú veľké, výrazné a nápadné. Šperky z 80. rokov sa vyznačujú odvážnymi tvarmi, výraznými kovmi a farebnými akcentmi, čo sa teraz opäť stáva žiadaným doplnkom módnych outfitov. 

Zlaté šperky v 80. rokoch symbolizovali luxus a bohatstvo. Dnes tento trend opäť ožíva v podobe masívnych zlatých retiazok, náramkov a prsteňov. Čím hrubšie a výraznejšie, tým lepšie!

Viacvrstvové šperky boli obľúbeným prvkom 80. rokov, a teraz sa vracajú s moderným nádychom. Kombinácia viacerých kovových retiazok alebo hrubých náramkov vytvára dynamický a odvážny look. 

Brošne, ktoré boli v 80. rokoch symbolom glamouru, sa vracajú na scénu. Veľké, trblietavé brošne s kameňmi alebo kovovými ornamentmi sú opäť v móde a skvelo doplnia jesenné kabáty, šály alebo saká.

Šperkové trendy pre jeseň 2024

9

1/9
Zdroj: editorialist.com

Zdroj úvodnej fotky: Balmain, fashionsizzle.com

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE