Jeseň si opätovne podmaňuje červenú. Tentokrát stavte na nohavice!

Trend červených nohavíc jeseň 2024

Keď sa povie jeseň, väčšina z nás si predstaví paletu teplých, zemitých tónov, ktoré si automaticky osvojíme aj vďaka meniacemu sa počasiu. Hnedé, tmavozelené či tlmené oranžové odtiene sú tradične považované za nevyhnutné pre tento čas roka. A svedčia naozaj každému. Avšak, jeseň 2024/2025 so sebou prináša výraznú zmenu. To dokazujú aj módne domy ako Hermès. Modré džíny, ktoré boli dlhé roky stálicou šatníkov, ustupujú do úzadia. Na scénu prichádza staro-nová hviezda – odvážna červenáČervenú sme zaznamenali už v predchádzajúcej sezóne, no preč sa rozhodne nechystá. 

Táto farba si získala svoju neochvejnú pozornosť aj v zimnej sezóne 2023. Pýtate sa: „Sú červené nohavice v roku 2024 stále in?“ Odpoveď je: „Áno, áno, áno!“

V módnom svete je červená farba často vnímaná ako symbol rebélie a túžby po vyjadrení vlastnej individuality. Tento trend nám ponúka možnosť vystúpiť z komfortnej zóny a vyskúšať niečo nové. Ako už dávno vieme, nie je to len o móde, ale aj o tom, ako sa cítime a aký odkaz chceme vyslať svetu. Je to o odvahe byť videná a o sebavedomí, ktoré s tým prichádza.

Prečítajte si: Tipy na letné outfity pre mužov a ženy

Calcaterra Fall/Winter 2024
INSTAGRAM / @calcaterrad

Prečo práve červená?

„Pop of red“ bol významný trend, ktorý si osvojili celebrity, influenceri, a teda aj bežní ľudia. Čo to znamená? To, že pridanie červenej do vášho outfitu je veľmi jednoduchý spôsob, ako dodať monochromatickému vzhľadu zaujímavosť. 

Červená farba je v móde symbolom energie, vášne a sebavedomia. Je výrazná, nápadná a na uliciach jednoducho neprehliadnuteľná. Tento rok sa stala obľúbenou farbou aj známych návrhárov, ktorí ju začlenili do svojich jesenných kolekcií a vniesli tak do chladnejšieho obdobia neočakávaný nádych žiarivosti a dynamiky. Výrazné siluety, asymetrické strihy, koža a omnoho viac. 

Oproti tradičným jesenným farbám prináša červená svieži závan, ktorý všetci v tomto „pochmúrnom“ období potrebujeme. Je to farba, ktorá prebudí aj tie najnudnejšie outfity a dodá im moderný šmrnc. Posúďte sami. A práve preto je ideálnou voľbou pre každého, kto chce vyniknúť a zároveň držať krok s aktuálnymi módnymi trendmi.

Odporúčame: Sú zasnúbení! Influencerka Bianka Rumanová povedala ÁNO!

Ottolinger Pre-Fall 2024
INSTAGRAM / @ottolinger1000

Stavte na hlavné 4 pravidlá pri nosení červených nohavíc

Túto jeseň dávame „áno“ práve nohaviciam. Červené nohavice môžu na prvý pohľad pôsobiť ako náročný kúsok na kombinovanie, no opak je pravdou. Stačí poznať pár základných pravidiel a budete v nich vyzerať vždy skvelo.

1. Neutrálne farby ako základ

Červená farba sa skvele kombinuje s neutrálnymi odtieňmi ako biela, čierna, béžová či sivá. Tieto farby nechajú červené nohavice vyniknúť a zároveň udržia celý outfit harmonický a elegantný.

2. Hrajte sa s textúrami

Červené nohavice sa dajú skvele kombinovať s rôznymi textúrami. Zvoľte napríklad pletený sveter, koženú bundu alebo semišové topánky. Tieto materiály nielenže pridajú outfitu šmrnc, ale zároveň sa perfektne hodia k jesennému počasiu a zahrejú vás.

3. Monochromatický look

Pre tých, ktorí sa neboja experimentovať, je monochromatický červený outfit skvelou voľbou. Tak to spravil aj Gucci, kde môžeme vidieť kombináciu kožených nohavíc a bundy. Navyše, kombinácia červených nohavíc s červeným topom či kabátom vytvorí efektne pôsobiaci look, ktorý je zároveň veľmi moderný a štýlový. A ako sa vraví „na ženu v červenom sa nezabúda“. 

Bude vás zaujímať: Hailey Bieber a jej tehotenské bruško v tých najviac trendy kúskoch

Gucci Resort 2025
INSTAGRAM / @gucci

4. Zvoľte správny strih

Kľúčom k úspechu je vybrať si strih, ktorý lichotí vašej postave a v ktorom sa budete cítiť pohodlne. Odbočte od skinny džínsov či nohavíc. Naopak, radšej stavte na široké elegantné nohavice s vysokým pásom alebo pohodlné culottes

Príležitosti, kde v červených nohaviciach zažiarite

S rôznymi odtieňmi, od hlbokej hrejivej bordovej až po energickú červenú, nohavice nájdeme v rôznych formách, ktoré rezonujú inak pri každej príležitosti.

Nič to ale nemení na tom, že červené nohavice sú univerzálne a hodia sa kdekoľvek. Do práce ich môžete skombinovať s elegantnou čipkovou blúzkou a sakom, čím dosiahnete sofistikovaný business casual look. Na večerné rande či stretnutie s priateľmi sa skvele hodí kombinácia s koženou bundou a lodičkami alebo členkovými topánkami. Ak preferujete ležérny štýl, spojte červené nohavice s pohodlným svetrom a teniskami.

Ako červené nohavice kombinovať?

1. Správne doplnky

Na dosiahnutie harmonickej estetiky je nevyhnutné zvoliť správne doplnky a topánky. Poďme ku klasike - pár elegantných balerínok, ktoré sú takisto veľkým trendom, alebo sofistikovaných mokasínov dokáže uzemniť váš outfit s gráciou. Zvážte aj silu červených pančuchových nohavíc, elegantnej šatky, výrazného opasku alebo pár zlatých šperkov

2. Mix textúr

Správna kombinácia textúr môže spôsobiť doslova revolúciu v štandardnom prístupe k červeným nohaviciam. Vyberte zo skrine mäkký kašmírový sveter, ktorý skrýva tú pravú eleganciu a skombinujte s voľnými širokými nohavicami. Čo vám to pripomína? Luxus a zmysel pre štýl. Prechod na ťažšie textúry a vrstvenie s mohutnými svetrami alebo koženými bundami je obzvlášť vhodné na jeseň. V zime zvoľte teplé, hrubé látky a skombinujte ich s príjemným úpletom alebo elegantnými nadčasovými kabátmi. Čo tak bomber bunda? Tá je predsa ešte stále in!

3. Všestrannosť

Červené nohavice predstavujú výrazný kúsok. Slúžia ako taký živý stredobod. Správnou kombináciou môžete veľmi jednoducho prejsť z dennej jednoduchosti do nočnej sofistikovanosti. Do práce si vyberte štruktúrované, konzervatívne strihy a skombinujte ich s elegantnými blúzkami alebo sakom, aby ste si zachovali profesionalitu a zároveň vynikli. Na bežné nosenie sa nebojte zvoliť voľnejšie strihy s jednoduchými tričkami alebo koženou bundou.

Inšpirujte sa: Outfity, ktoré stoja za to! Pozrite sa na tohtoročný Lovestream 2024

Hermès Fall/Winter 2024
INSTAGRAM / @gucci

Okrem iného, ak patríte k nižším ženám, viac vám bude lichotiť strih s vysokým pásom na predĺženie postavy. K nim skombinujte vypasovanejšie topy pre vyváženú siluetu. No a čo plus size? Hľadajte dobre padnúce strihy s rovnými alebo širokými nohavicami, ktoré ponúkajú pohodlie bez kompromisov. 

Zatiaľ čo modré džíny zostávajú klasikou, ktorá nikdy nevyjde z módy, jeseň 2024 nám pripomína, že občas je dobré odbočiť z vyšľapaných chodníčkov a nechať sa uniesť novými trendmi. A čo môže byť lepším spôsobom, ako osláviť príchod novej sezóny, než si obliecť nohavice v odvážnej červenej?

Zdroj úvodnej fotky: INSTAGRAM / @calcaterrad, INSTAGRAM / @aknvas, INSTAGRAM / @hermes

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE