5 hlavných make-up trendov, ktoré budú dominovať túto jeseň

make up trendy jeseň / zima 2024

Jeseň je obdobím, kedy môžeme vymeniť svieže letné farby za bohatšie a odvážnejšie odtiene. A to sa týka aj make-upu. Módne domy, prehliadky a vizážisti nám opäť prinášajú nové nápady, ako oživiť náš denný look a zároveň zachovať prirodzenú krásu. Táto jeseň sa nesie v znamení nostalgických návratov, ale aj odvážnych farieb a minimalistického prístupu. Prečítajte si, aké make-up trendy budú vládnuť túto sezónu. Ku ktorému sa prikloníte vy?

5 hlavných trendov tejto jesene:

1. Červené pery – klasika, ktorá sa vracia v plnej sile

Klasické červené pery sa opäť dostávajú do popredia. Tento ikonický look nikdy nevyjde z módy, ale túto jeseň uvidíme rôzne interpretácie odvážnej farby. Červená sa objavuje v prekrásnych odtieňoch – od sýtej krvavo červenej, cez bordovú až po tmavé vínové tóny. Tajomstvo tohto trendu spočíva v dokonale precíznych perách, ktoré tvoria hlavný bod make-upu. Kombinácia červených pier so zvyškom tváre v jemných, neutrálnych tónoch vytvára elegantný a sofistikovaný look.

Tip: Ak chcete dosiahnuť dokonalý make-up, investujte do kvalitného červeného rúžu a použite kontúrku pre presné definovanie pier. Tento look vyzerá skvelo v kombinácii s čistou, matnou pleťou.

Toto vás bude zaujímať: Cherry lip & blush trend

Červené pery trend 2024
INSTAGRAM / @maartjeconvens

2. Návrat 90s grunge – temný a odvážny štýl

Nostalgia 90. rokov zasahuje aj do sveta make-upu, a to vo forme grunge štýlu. Tento trend je o nedokonalosti a drsnom, surovom pohľade. Grunge sa vyznačuje tmavými očnými linkami, rozmazanými očnými tieňmi a výraznými, ale jemne "rozbitými" perami. Hlavným rysom sú tmavé oči so šmrncom a jemným nádychom rozmazaného dymového efektu. Očné tiene môžu byť odtiene čiernej, sivej, tmavomodrej alebo bordovej.

Tip: Pre tento look nemusíte používať maskaru na zvýraznenie rias. Hlavné je dodať očiam rozmazaný a trochu chaotický vzhľad s matnými tieňmi.

Inšpirujte sa: Ako si namaľovať dokonalú očnú linku – tipy, vďaka ktorým to zvládne každá!

Návrat 90s grunge štýlu
INSTAGRAM / @claudiaschiffer

Návrat 90s grunge štýlu
INSTAGRAM / @gabbriette

3. Monochromatický make-up – jednoduchosť a harmónia

Monochromatický make-up je ďalší silný trend tejto jesene. Tento štýl spočíva v použití jednej dominantnej farby pre oči, líca a pery, čím sa vytvorí harmonický a zladený make-up. Farby, ktoré sú obľúbené pre túto sezónu, sú najmä teplé hnedé, ružové, broskyňové a jemné burgundy odtiene. Tento štýl pôsobí minimalisticky, ale zároveň veľmi elegantne a sofistikovane, takže zaujmete na prvý pohľad.

Tip: Pri monochromatickom make-upe je dôležité zvoliť kvalitné produkty, ktoré sa dobre blendujú a vytvárajú jednotný vzhľad bez ostrých línií. Odporúčame použiť krémové produkty namiesto púdrových, čo pôsobí prirodzenejšie.

Monochromatický make up
INSTAGRAM / @maartjeconvens

Monochromatický make up
INSTAGRAM / @daphnegroeneveld

4. Grey & green – farebná odvážnosť pre očné tiene

Jeseň 2024 prinesie aj výrazný kontrast v očných tieňoch, a to kombináciu sivej a zelenej farby. Tento trend je svieži, moderný a prekvapivo všestranný. Sivé tóny dodávajú očiam dymový efekt, zatiaľ čo zelená prináša nečakaný farebný akcent. Tieto farby môžete kombinovať do jedného looku alebo ich naniesť samostatne. Trend je ideálny pre tie z vás, ktoré chcú experimentovať s farbami, no zároveň si zachovať sofistikovanosť.

Tip: Použite jemné strieborné alebo sivé očné tiene na vnútorné kútiky oka a výraznú zelenú na vonkajšie časti, čím dosiahnete elegantný kontrast.

Bude vás zaujímať: Ako zabezpečiť skvelú výdrž make-upu? Tu je 13 tipov pre dlhotrvajúce líčenie, ktoré musíš poznať

Kombinácia sivých a zelených očných tieňov
INSTAGRAM / @emilywoodmakeup

5. Mokrý make-up a espresso tóny – lesk a hĺbka

Mokrý make-up (alebo známy aj ako „dewy make up“), ktorý sa sústreďuje na lesklé povrchy, prináša do jesenných trendov žiarivý efekt. Tento look vytvára dojem čerstvej, prirodzenej pleti so zvýraznením lesklých častí, ako sú lícne kosti, oči a pery. Espresso tóny, naopak, dodávajú líčeniu hĺbku. Tieto bohaté hnedé a karamelové farby sú ideálne pre tie, ktoré preferujú teplé jesenné tóny s jemným, ale pôsobivým efektom.

Tip: Na dosiahnutie mokrého vzhľadu použite rozjasňovač s krémovou konzistenciou na lícne kosti, viečka a časť vrchnej pery.

Neprehliadnite: Ako si správne vytvarovať obočie? Tu sú tipy a triky, ktoré ti pomôžu

Mokrý make up a espresso tóny
INSTAGRAM / @maartjeconvens

Ako môžete vidieť, túto jeseň nás čakajú skutočne rôznorodé make up trendy, od odvážnych červených pier až po jemné espresso tóny. Či už sa rozhodnete pre výrazný grunge look z 90. rokov, alebo minimalistický monochromatický make up, máte možnosť experimentovať a prispôsobiť si trendy svojmu osobnému štýlu.

Zdroj úvodnej fotky: INSTAGRAM / @maartjeconvens, INSTAGRAM / @claudiaschiffer, INSTAGRAM / @ emilywoodmakeup

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE