Horúce jablká v lístkovom ceste s vanilkovou zmrzlinou – dokonalý dezert od Kvetky Horváthovej

Horúce jablká v lístkovom ceste

Jablká sú skutočne pokladom medzi našimi domácimi tunajšími druhmi ovocia. Sú nielen chutné, ale aj mimoriadne zdravé, bohaté na vlákninu, vitamíny a antioxidanty, ktoré podporujú naše zdravie. Toto všestranné ovocie sa dá využiť na množstvo spôsobov, od jednoduchých koláčov až po zložitejšie dezerty. Máte aj vy radi jablkové koláčiky a dezerty? Skúste vytiahnuť z mrazničky lístkové cesto a môžete si ho pripraviť raz-dva.

Ak ho máme poruke, stáva sa z neho základ pre nespočetné množstvo receptov. Lístkové cesto je univerzálne, ľahké na prípravu a jeho jemná, chrumkavá štruktúra je dokonalým partnerom pre sladké ovocie, ako sú práve aj spomínané jablká. Stačí pár základných ingrediencií a zázrak je na svete!

Receptov s lístkovým cestom nikdy nie je dosť, preto vám prinášame tip na dezert, ktorý si pripraviť môže každý – horúce jablká v lístkovom ceste s vanilkovou zmrzlinou. Tento recept vám prináša moderátorka Kvetka Horváthová, ktorá dokonale vie, ako spojiť tradičné chute s moderným nádychom. Kombinácia chrumkavého lístkového cesta a šťavnatých jabĺk vytvára dokonalú harmóniu chutí.

Prečo by ste tento dezert mali určite ochutnať? Je to skutočne jednoduchý recept, ktorý zvládne každý, no výsledok je neskutočne chutný a dokonca to ešte aj dobre vyzerá. Razom ním uchvátite aj náročnú návštevu. Kontrast teplých jabĺk a chladivej vanilkovej zmrzliny je pôžitok pre vaše zmysly. Navyše, je to ideálny dezert, ktorý poteší nielen vás, ale aj vašu rodinu či hostí.

Ak hľadáte spôsob, ako si vychutnať jablká a zároveň si dopriať sladkú pochúťku, tento recept je presne to, čo potrebujete. Horúce jablká v lístkovom ceste s vanilkovou zmrzlinou vám prinesú kúsok tepla a radosti do každého dňa.

Odporúčame: Tekvicový prívarok z bielej tekvice s čerstvým kôprom podľa Zuzany Vačkovej – dokonalý letný obed

Suroviny na horúce jablká v lístkovom ceste podľa Kvetky Horváthovej: 

  • 4 stredne veľké jablká
  • 2 lístkové cestá (2 x 275 g)
  • 1 PL masla
  • 2 PL cukru
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 ČL škorice
  • 1 vajíčko na potretie
  • vanilková zmrzlina

Ako pripraviť jablká v lístkovom ceste so zmrzlinou

Ako prvé si pripravíme jablká. Nešúpeme ich, iba im zrežeme vrchnú časť. Následne ich vydlabeme malou lyžičkou, vďaka čomu nám vzniknú akési mištičky. Na panvici rozpálime maslo a pridáme vydlabané kúsky jabĺk. Pridáme aj citrónovú šťavu, cukor, škoricu. Podusíme, kým jablká trošku nezmäknú.

Z lístkového cesta si vykrojíme veľký kruh. Potrebujeme štyri. Do prostriedku vždy položíme misku z jablka a cesto po jeho obvode nakrájame na hrubé pásy. Tými následne obalíme jabĺčka. Postup si môžete pozrieť aj na videu, ktoré Kvetka Horváthová uverejnila na svojich sociálnych sieťach. 

Jablká obalené v lístkovom ceste potom naplníme jablkovou plnkou, ktorú sme si pripravili na panvici. Ešte cesto potrieme vajíčkom a môžeme dať piecť. Pečieme pri teplote 200 °C asi 25 až 30 minút. Pečieme do zlatista. Po upečení necháme len mierne ochladnúť a ihneď môžeme podávať. Na vrch ešte pridáme kopček vanilkovej zmrzliny a môžeme degustovať. Dobrú chuť!

Zdroj úvodnej fotky: instagram.com/kvetkah

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE