Extrémne jednoduchý sypaný koláč s jahodami podľa Kvetky Horváthovej

sypaný koláč s jahodami

Občas nás prepadne neodolateľná chuť na niečo sladké. V takých chvíľach je domáci koláčik tou najlepšou voľbou, no nie? Vôňa čerstvo upečeného dezertu, ktorá sa šíri kuchyňou, dokáže vytvoriť útulnú atmosféru a potešiť všetky zmysly. A keďže príprava koláča nemusí byť vôbec zložitá, je to ideálny spôsob, ako si dopriať trochu sladkej radosti aj počas rušného dňa.

Leto sa nesie v znamení bohatstva ovocných plodov, ktoré sú priam stvorené do chutných koláčov. Či už sú to obyčajné múčniky, kysnuté koláče alebo nepečené ovocné dezerty, svieže ovocné koláče majú svoje nezameniteľné čaro. Vychutnať si ich môžete na raňajky, ako popoludňajší zákusok k šálke kávy alebo ako sladkú bodku po večeri. Leto nám teda ponúka nekonečné možnosti, ako si osviežiť jedálniček a potešiť chuťové poháriky.

Jedným z najobľúbenejších ovocí v koláčoch sú rozhodne aj jahody. Ich sladká a šťavnatá chuť dokonale dopĺňa rôzne druhy ciest a náplní. Jahodové koláče sú nielen lahodné, ale aj krásne na pohľad. Ak patríte medzi milovníkov tohto červeného ovocia, máme pre vás skvelý tip, ako si ich vychutnať v jednoduchej a rýchlej forme.

Ak hľadáte recept, ktorý zvládnete pripraviť bez veľkých kuchárskych zručností a zložitého postupu, ste na správnom mieste. Moderátorka Kvetka Horváthová prichádza s receptom na extrémne jednoduchý sypaný koláč s jahodami. Tento koláč si vás získa nielen svojou výbornou chuťou, ale aj rýchlosťou a jednoduchosťou prípravy.

Nech už ste úplný začiatočník alebo skúsený kuchár, tento recept vás nesklame. Stačí pár základných surovín a niekoľko minút vášho času. A chutný dezert je na svete. Tak neváhajte a vyskúšajte sypaný koláč podľa Kvetky Horváthovej, ktorý si určite obľúbite!

Odporúčame: Marhuľový džem s levanduľou podľa Miriam Kalisovej – ten musíš ochutnať!

Na sypký koláč podľa Kvetky Horváthovej potrebujeme:

  • 400 g polohrubej múky
  • 220 g kryštálového cukru
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 750 g jemného tvarohu
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 4 PL kryštálového cukru
  • 2 vajcia
  • 150 ml mlieka
  • 1 vanilkový pudingový prášok
  • 350 g čerstvých jahôd
  • 200 masla

Ako pripraviť sypaný jahodový koláč

Najskôr si zmiešame suroviny na sypkú zmes. V miske zmiešame múku, cukor a prášok so pečiva, premiešame a rozdelíme na dve polovice. V druhej miske si vymiešame suroviny na náplň. Do misky dáme tvaroh, pridáme vajcia, mlieko, cukor (vanilkový aj kryštálový) a pudingový prášok. Dobre vymiešame, aby nám vznikla jednotná zmes.

Pripravíme si plech (veľkosť asi 30x40 cm), ktorý vymastíme a vysypeme hladkou múkou. Na spodok plechu rovnomerne nasypeme polovicu sypkej zmesi a trošku uhladíme. Na to nalejeme tvarohovú náplň a následne navrstvíme nakrájaného jahody. Ako ďalšiu vrstvu nasypeme na jahody druhú polovicu sypkej zmesi. A na koniec pridáme nahrubo nastrúhané maslo. 

Koláčik pečieme pri teplote 190 °C asi 25 až 30 minút. Po ochladnutí môžeme nakrájať a podávať. Dobrú chuť!

Zdroj úvodnej fotky: instagram.com/kvetkah

Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE