Tekvicový prívarok z bielej tekvice s čerstvým kôprom podľa Zuzany Vačkovej – dokonalý letný obed

Tekvicový prívarok z bielej tekvice

Leto je obdobím, keď záhrady prekypujú bohatou úrodou rôznych plodov. Na záhonoch často nájdeme hojné množstvo cukiet, ktoré sú obľúbené pre svoju všestrannosť v kuchyni, no v našich záhradách sa veľmi často objavuje aj biela tekvica. Táto zelenina vyniká nielen svojou jemnou chuťou, ale aj bohatým obsahom výživných látok, ktoré prospievajú nášmu zdraviu. Biela tekvica je skvelým zdrojom vitamínov, minerálov a vlákniny, čo ju robí ideálnou súčasťou ľahkých letných jedál. 

Vďaka svojej jemnej chuti a hladkej textúre je biela tekvica mimoriadne všestranná v kuchyni. Jej využitie je široké – môžete ju pridať do krémových alebo mliečnych polievok, použiť na prípravu lahodných placiek alebo ju jednoducho zapiecť. Jedným z najobľúbenejších spôsobov, ako ju využiť, je však príprava prívarkov, ktoré sú v letných mesiacoch ideálnou voľbou pre ľahký a chutný obed.

Ak máte radi prívarky, určite oceníte recept od herečky Zuzany Vačkovej, ktorá pripravila výborný smotanový prívarok z bielej tekvice. Tento pokrm vyniká nielen svojou krémovou konzistenciou, ale aj osviežujúcou chuťou, ktorú dodáva čerstvý kôpor. 

Tento tekvicový prívarok je skvelým príkladom toho, ako môžeme jednoducho a rýchlo pripraviť výživný obed z toho, čo nám záhrada ponúka. Je ideálny na letné dni, keď hľadáme niečo ľahké, no zároveň sýte. A čo je najlepšie, tento prívarok si môžeme vychutnať na rôzne spôsoby – či už ako hlavné jedlo s vajíčkom a kúskom chleba, alebo ako prílohu k mäsu.

Ak teda hľadáte inšpiráciu na osvieženie svojho letného jedálnička, vyskúšajte tento tekvicový prívarok podľa Zuzany Vačkovej!

Odporúčame: Melónové nanuky podľa Kvetky Horváthovej – dokonalé vzhľadom aj chuťou!

Na tekvicový prívarok podľa Zuzky Vačkovej potrebujeme:

  • 1 veľká biela tekvica (alebo 2 menšie)
  • 1 cibuľa
  • olej
  • soľ
  • 2-3 bobkové listy
  • 1 téglik kyslej smotany
  • 1 téglik sladkej smotany
  • čerstvý kôpor

Ako pripraviť tekvicový prívarok s kôprom

Ako prvé si pripravíme tekvicu. Zbavíme ju šupky, ako aj jadierok vo vnútri. Následne ju nastrúhame na hrubom strúhadle. Cibuľu nakrájame nadrobno. Potom si v dostatočne veľkom hrnci rozpálime trochu oleja a osmažíme na ňom cibuľku. Následne pridáme aj tekvicu. Osolíme, pridáme bobkové listy a necháme dusiť. 

Medzitým si zmiešame kyslú a sladkú smotanu. Zmes potom pridáme do uvarenej a trošku ochladnutej tekvice. Dobre premiešame. Nasekáme si čerstvý kôpor a pridáme do prívarku. Môžeme podávať, napríklad s volským okom, vareným vajíčkom alebo podľa chuti s mäskom či zemiakmi alebo čerstvým chrumkavým chlebom. Dobrú chuť!

Anketa: S čím by si si vychutnal/a tento tekvicový prívarok?

Odpovedal 1 čitateľ

0%
100%
0%
0%

Zdroj úvodnej fotky: instagram.com/zuzanavackova

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE