Melónové nanuky podľa Kvetky Horváthovej – dokonalé vzhľadom aj chuťou!

Melónové nanuky

V horúcich letných dňoch, keď teploty stúpajú a slnko nemilosrdne páli, hľadáme akékoľvek spôsoby, ako sa osviežiť. Jedným z najlepších spôsobov, ako sa schladiť, sú osviežujúce zmrzliny a nanuky, ktoré nám nielen ochladia telo, ale aj potešia naše chuťové poháriky. Nemusíme sa však spoliehať len na kupované verzie plné cukru a umelých prísad – domáce nanuky môžu byť nielen chutné, ale aj zdravé a menej kalorické.

Ak máte radi experimentovanie v kuchyni, vyskúšajte pripraviť domáce nanuky, ktoré budú nielen skvele chutiť, ale aj dobre vyzerať. Nemusíte byť skúseným kuchárom, aby ste si mohli vychutnať sladkú a osviežujúcu pochúťku priamo z vašej mrazničky. Stačí trochu času, jednoduché ingrediencie a chuť tvoriť.

Jedným z vynikajúcich receptov, ktorý sa rozhodne oplatí vyskúšať, sú melónové nanuky podľa obľúbenej moderátorky Kvetky Horváthovej. Tento recept nielenže kombinuje krásnu vizuálnu stránku s vynikajúcou chuťou, ale zároveň ponúka zdravú alternatívu k bežným nanukom. Príprava je jednoduchá a výsledok očarujúci – nanuky, ktoré sú osviežujúce, sladké a pritom úplne prírodné, keďže obsahujú len ovocie a jogurt.

Melónové nanuky sú skvelou voľbou pre tých, ktorí dbajú na zdravý životný štýl, ale nechcú si odoprieť bežné letné sladkosti. Vďaka kombinácii vodného melóna, jogurtu a kivi získate nielen výbornú chuť, ale aj dávku vitamínov a minerálov. A keďže sú tieto nanuky bez pridaného cukru, môžete si ich dopriať bez výčitiek.

Preto neváhajte a vyskúšajte tento jednoduchý a rýchly recept. Uvidíte, že melónové nanuky podľa Kvetky Horváthovej sa stanú obľúbeným letným osviežením vo vašej domácnosti. Pripravte si formičky a vychutnajte si chuť leta v každom súste!

Odporúčame: Cheesecake so slaným karamelom podľa Miriam Kalisovej – dokonalá sladká maškrta

Suroviny na melónové nanuky podľa Kvetky Horváthovej:

  • 500 až 600 g vodného melóna 
  • 4 PL bieleho jogurtu
  • 2 ČL medu
  • 2 až 3 kivi
  • horká čokoláda

Ako pripraviť chutné melónové nanuky

Ako prvé si rozmixujeme melón. Vhodnejšie je použiť bezjadierkový melón. Ak taký práve doma nemáte, nakrájajte klasický vodný melón a dôkladne povyberajte jadierka. Keď máme melón rozmixovaný, pripravíme si formičky na nanuky a do 2/3 dáme melónovú dreň. Naplnené formičky dáme do mrazničky asi na hodinu. Potom do melónovej drene zapichneme drevené nanukové paličky a necháme ešte zatuchnúť v mrazničke.

Následne si jogurt osladíme medom a na zamrznutej melónovej dreni vytvoríme tenkú bielu vrstvu. Necháme v mrazničke tuhnúť 2 hodiny. Ako posledná bude nasledovať zelená kivi vrstva. Kivi si rozmixujeme a pridáme na jogurt. Necháme chladnúť ďalšie 2 hodiny v mrazničke. Nakoniec melónové nanuky privedieme do dokonalosti tak, že pomocou rozpustenej horkej čokolády vytvoríme na nanukoch čokoládové semienka. Po stuhnutí môžeme ochutnávať a maškrtiť. Dobrú chuť!

Zdroj úvodnej fotky: instagram.com/kvetkah

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE