Hriešny tanec oslavuje 37 rokov! Toto ste o tomto romantickom trháku netušili!

Legendárne scény z filmu „Hriešny tanec“

Legendárny film „Hriešny tanec“ („Dirty Dancing“) dnes oslavuje presne 37 rokov od svojej premiéry. Tento romantický tanečný film sa stal ikonou 80. rokov a dodnes zostáva jedným z najobľúbenejších snímok v histórii kinematografie. Film, ktorý na prvý pohľad pôsobí ako jednoduchý príbeh lásky, skrýva množstvo zaujímavých faktov a kuriozít. Možno ste ho videli už stokrát, ale stále tu môže byť niekoľko zábavných faktov, o ktorých ste nevedeli.

Bude vás zaujímať: Patríš k milovníčkam ikonického seriálu Sex v meste? Tieto zaujímavosti si o ňom možno netušila!

Nízky rozpočet, veľký úspech

Film „Hriešny tanec“ bol pôvodne nízkorozpočtovým projektom. S rozpočtom približne 6 miliónov dolárov sa od neho neočakával obrovský komerčný úspech. O to viac prekvapil, keď zarobil viac ako 216 miliónov dolárov po celom svete. Tento úspech sa však nedosiahol ľahko. Producenti mali problémy nájsť distribútora a premiéra bola v niektorých krajinách dokonca ohrozená. Dnes je to však film, ktorý milujú milióny divákov po celom svete. A my tiež! 

Hlavné postavy Johnnyho Castlea a Baby
Depositphotos

Chemická nezhoda medzi hlavnými hviezdami

Patrick Swayze a Jennifer Grey, ktorí stvárnili hlavné postavy Johnnyho Castlea a Baby, mali medzi sebou počas natáčania pomerne napätý vzťah. Títo dvaja herci spolupracovali aj na filme „Red Dawn“ v roku 1984 a vraj si príliš nesadli. Napriek tomu sa im podarilo vytvoriť na plátne nezabudnuteľnú chemickú dynamiku, ktorá je jedným z hlavných dôvodov, prečo je film dodnes taký populárny. Okrem toho, počas natáčania scény, kde Baby a Johnny trénujú zdvih, sa Jennifer Grey veľmi bála, čo je v scéne skutočne vidieť. Jej nervozita však dodala scéne autentickosť. 

Neprehliadnite: Ako to vyzeralo na premiére 4. série Emily in Paris? Armani Privé, Schiaparelli Couture a viac!

Film inšpirovaný skutočnými udalosťami

Príbeh filmu je založený na spomienkach scenáristky Eleanor Bergstein, ktorá prežila podobné zážitky počas svojho dospievania. Postava Baby je inšpirovaná samotnou Bergsteinovou, ktorá tiež trávila letá so svojou rodinou v Catskilloch, kde sa učila tancovať a zažívala prvé lásky. Film teda nesie v sebe veľa osobných momentov, čo mu dodáva emocionálnu hĺbku.

"The Time of My Life“ – pieseň, ktorá prešla cestou zázrakov

Zaujímavosťou je, že pieseň bola dokončená až na poslednú chvíľu a tvorcovia filmu dokonca uvažovali, že použijú iný song. Nakoniec však táto pieseň dokonale vystihla emócie záverečnej scény a stala sa jedným zo symbolov filmu, bez ktorého si ho ani nevieme predstaviť. 

Hlavné piesne filmu "Hriešny tanec"

Patrick Swayze a jeho tanečné schopnosti

Patrick Swayze bol nielen talentovaným hercom, ale aj skúseným tanečníkom. Pochádzal z tanečnej rodiny a tancu (konkrétne baletu) sa venoval už od detstva. Mnohé tanečné scény vo filme vrátane ikonického zdvihu v záverečnej scéne boli natočené bez dablérov. Swayzeho vášeň pre tanec však mala aj svoju temnú stránku. Počas natáčania utrpel zranenie kolena, čo spôsobilo, že niektoré scény boli pre neho veľmi bolestivé. Napriek tomu sa rozhodol pokračovať a do filmu vložil všetku svoju energiu.

Prečítajte si: Bavil ťa seriál Dva pol chlapa? Tu sú fakty a zaujímavosti o seriáli, ktoré ti možno unikli

Hoci sa pokračovanie „Hriešny tanec 2: Havana Nights“ z roku 2004 nedočkalo rovnakého úspechu ako originál, ukázalo sa, že svet tohto filmu stále láka nové generácie divákov. Okrem toho vznikli aj rôzne adaptácie vrátane televízneho filmu či muzikálovFilm je ale aj po 37 rokoch od svojho vzniku fenoménom, ktorý ovplyvnil nielen filmový priemysel. Ikonické scény, hudba a množstvo nezabudnuteľných momentov ... 

Zdroj úvodnej fotky: Depositphotos

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE