Maskáčová móda je späť! Objav najhorúcejšie trendy pre jeseň 2024

Maskáčová móda

Maskáčová móda sa opäť vracia na módne móla a v sezóne jeseň 2024 bude patriť medzi top trendy. Tento ikonický vzor, ktorý pôvodne vznikol ako funkčný dizajn v armáde, teraz prenikol do mestských šatníkov a dodáva outfitu nádych rebélie a štýlovej drsnosti. Či už v podobe nohavíc, sák, kabátov alebo doplnkov, maskáčový vzor ponúka nespočetné možnosti, ako zvýrazniť svoj osobný štýl. 

Inšpirované najnovšími prehliadkovými mólami módnych dizajnérov, ako sú Alabama Muse, Andreadamo, Anna Sui, Burberry, Christian Dior a Calceterra počas roka 2023 kolekcie ready-to-wear, kamufláž - maskáčový vzor je nastavená tak, aby nanovo definovala súčasný štýl. Dizajnéri hladko spájajú prírodu a vojensky inšpirované výtlačky so ženskými siluetami, čím vytvárajú pozíciu, ktorá vyžaruje silu a pôvab. Očakávajte, že uvidíte harmonickú zmes zemitých tónov a nečakaných farebných nádychov, ktoré ponúkajú svieži pohľad na tradičnú maskáčovú módu, ktorá rezonuje s modernou ženou.

Ako môžete tento trend zaradiť do svojho jesenného šatníka a byť v centre pozornosti? Ako nosiť kamufláž štýl?

Neprehliadni: 5 trendov v šperkoch, ktoré ovládnu túto jeseň a nemali by chýbať ani u teba!

Kde sa vzala maskáčová potlač?

Maskáčová móda, známa svojím charakteristickým vojenským vzorom, má korene v armádnych uniformách, ktoré boli navrhnuté tak, aby pomohli vojakom splynúť s prostredím a znížili ich viditeľnosť na bojisku. Tento vzor, ktorý sa prvýkrát objavil počas druhej svetovej vojny, bol inšpirovaný prírodnými vzormi, ako sú listy, vetvičky a iné organické tvary, ktoré pomáhali maskovať vojakov v rôznych prostrediach – od džunglí po púšte a mestské zóny.

Prvé použitie maskáčov

Maskovanie sa používalo už počas prvej svetovej vojny, ale na skutočnom význame získalo až počas druhej svetovej vojny, keď armády začali experimentovať s rôznymi typmi kamufláže. Americké, britské a nemecké jednotky začali nosiť uniformy s maskáčovým vzorom, čo malo zlepšiť ich šance na prežitie. Tieto vzory boli starostlivo navrhnuté tak, aby sa prispôsobili rôznym podmienkam, a dodnes sú neoddeliteľnou súčasťou vojenskej výbavy.

Prienik do módy

Maskáčová móda prenikla do civilného oblečenia najmä v 60. rokoch, kedy sa maskáčový vzor stal symbolom protestu proti vojne počas hnutia „anti-war“. Tento vojenský vzor sa začal nosiť ako súčasť rebelského výrazu a protestu voči autoritám. Maskáče symbolizovali nesúhlas s vládnymi rozhodnutiami a zároveň podporovali myšlienky mieru.

V 80. a 90. rokoch sa maskáčová móda rozšírila do mainstreamového oblečenia vďaka módnym návrhárom, ktorí začali experimentovať s vojenskými prvkami v mestskom a high-fashion (vysoká móda – drahé, módne oblečenie vyrábané poprednými módnymi domami) prostredí. Návrhári ako Jean-Paul Gaultier a Dolce & Gabbana začali začleňovať maskáčové vzory do svojich kolekcií, čo definitívne presadilo tento vzor ako trend, ktorý osciluje medzi vojenským štýlom a civilnou módou.

Jesenná maskáčová móda 2024

Dnes je maskáčový vzor obľúbený v mestskom streetwear štýle aj vo vysokej móde. Okrem klasických zelených a hnedých odtieňov maskáča sa tento vzor prispôsobil aj moderným trendom. V sezóne jeseň 2024 uvidíme maskáčový vzor v rôznych podobách – od tradičných zelenohnedých odtieňov po výraznejšie a odvážnejšie farby ako pastelové tóny, sivé nuansy či dokonca metalické prvky. Maskáčový vzor sa objavuje na kabátoch, sakách, nohaviciach, sukniach, ale aj na doplnkoch, ako sú kabelky či topánky, čo umožňuje experimentovať s rôznymi kombináciami a štýlmi.

Vďaka svojej univerzálnosti je maskáčový vzor ideálny pre každodenné nosenie aj pre viac formálne príležitosti. Tento trend je skvelým spôsobom, ako do svojho jesenného šatníka priniesť drsnejší, ale zároveň sofistikovaný vzhľad. Kombinácia maskáčových kúskov s klasickými prvkami, ako sú kožené bundy, dlhé kabáty či elegantné čižmy, vytvára módne a odvážne outfity, ktoré zaručene zaujmú.

Maskáčová móda dnes reprezentuje všestrannosť – dokáže byť drsná, elegantná a dokonca aj luxusná, v závislosti od štýlu a kombinácií.

Pozri aj: 5 hlavných make-up trendov, ktoré budú dominovať túto jeseň

trendy oblečenie s maskáčovým vzorom
PINTEREST/popsugar.com

Ako nosiť camouflage štýl?

Maskáčové nohavice, maskáčová sukňa, maskáčové tričká, maskáčová mikina, maskáčová pánska bunda, maskáčové vesty, maskáčové detské oblečenie – maskáčová potlač je túto jeseň 2024 opäť veľkým hitom a správna kombinácia tohto vzoru môže dodať vášmu outfitu štýlový a odvážny vzhľad. Tu sú niektoré tipy, ako nosiť a kombinovať maskáčovú potlač, aby ste pôsobili moderne a zároveň vyvážene:

Vyváženie vzoru s neutrálnymi farbami

Maskáčový vzor je výrazný, preto je najlepšie ho kombinovať s neutrálnymi farbami, ako sú čierna, béžová, sivá či biela. Napríklad maskáčové nohavice môžete doplniť jednoduchým čiernym tričkom alebo kabátom, čo vytvorí štýlový, ale nenásilný kontrast.

Jeden maskáčový kúsok ako dominantný prvok

Aby ste sa vyhli prekombinovanému vzhľadu, zvoľte jeden maskáčový kúsok, ktorý bude hlavným bodom outfitu. To môžu byť maskáčové nohavice, sukňa, bunda alebo sako. Ostatné časti oblečenia by mali byť jednoduchšie a menej výrazné, aby vynikol maskáčový vzor.

Zvoľte moderné strihy

Jeseň 2024 prichádza s množstvom inovatívnych strihov, ktoré kombinujú maskáčovú potlač s moderným dizajnom. Vyskúšajte oversized maskáčové bundy, nohavice so zvýšeným pásom alebo dlhé maskáčové kabáty. Tieto kúsky dodajú vašim outfitom šmrnc a nebudú pôsobiť príliš tradične.

Odporúčame: Jeseň si opätovne podmaňuje červenú. Tentokrát stavte na nohavice!

módne tipy jeseň 2024
PINTEREST/whowhatwear.com

Kombinácia s koženými prvkami

Koža a maskáč sú dokonalou kombináciou pre drsný, ale zároveň elegantný vzhľad. Maskáčová sukňa s koženou bundou alebo maskáčová bunda s koženými čižmami vytvoria skvelý kontrast materiálov a textúr.

Vrstvenie s jemnými materiálmi

Aby ste vyvážili surovosť maskáčového vzoru, skúste ho skombinovať s jemnejšími materiálmi, ako je hodváb, kašmír alebo úplet, ako sú úpletové šaty či štýlové svetre. Napríklad maskáčová bunda s jemným pleteným svetrom vytvorí elegantný a zároveň ležérny vzhľad, ktorý je ideálny na chladnejšie dni.

Maskáčové doplnky

Ak sa necítite pohodlne vo výrazných a dominantných kúskoch maskáčového oblečenia, zvoľte maskáčové doplnky. Kabelka, šál, topánky alebo klobúk s maskáčovým vzorom pridajú vášmu outfitu hravý prvok bez toho, aby ste museli nosiť celý maskáčový outfit.

Kombinácia s metalickými a pastelovými farbami

Jeseň 2024 prináša maskáč v netradičných farbách. Nebojte sa experimentovať s pastelovými alebo metalickými odtieňmi, ktoré môžu zjemniť drsný vzhľad maskáča a zároveň priniesť nový, moderný rozmer do vášho šatníka.

Jesenné outfity s maskáčovým vzorom

15

1/15
Zdroj: PINTEREST/whowhatwear.com

Zdroj úvodnej fotky: stylevore.com, Dior, karyastreetstyle.com

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE