Máte na hlave menej vlasov ako ľudí na párty bez hudby? Skúste ich zahustiť

ako zahustiť vlasy

Riedke vlasy môžu byť poriadnou výzvou. Boj s nimi si ale našťastie nevyžaduje žiadnu komplikovanú vojenskú taktiku ani zázračné kúry. Niekedy stačí trocha šikovnosti, zdravého životného štýlu a správnej starostlivosti. Takže, ak sa vám občas zdá, že máte na hlave viac voľného miesta než na párty bez hudby, tu je niekoľko jednoduchých trikov, ako si s riedkymi vlasmi poradiť!

Odporúčame:  Ako si doma podstrihnúť vlasy? Máme užitočné tipy, vďaka ktorým to zvládneš

Masáž vlasovej pokožky pre relax a objem v jednom

Masáž vlasovej pokožky je jednoduchý spôsob, ako podporiť rast vlasov. Prečo to funguje? Masírovaním pokožky hlavy podporíte krvný obeh, čo znamená, že vlasové folikuly dostanú viac živín. A keď vaše folikuly dostanú potrebný „výživový balíček“, sú šťastné a odmenia vás väčšou silou a krásou.

Vezmite si pár minút denne, napríklad pri pozeraní seriálu, jemne si prstami (alebo špeciálnymi pomôckami) masírujte pokožku hlavy krúživými pohybmi. A bonus? Okrem podpory rastu vlasov si uvoľníte stres, takže získate dva v jednom!

Vyskúšajte:  Tipy pre jemné vlasy: Takto im ľahko dodáš objem a posilníš ich

Masáž vlasovej pokožky
Depositphotos

Zdravá a vyvážená strava 

Nie nadarmo sa hovorí, že ste to, čo jete. A vaše vlasy sú na tom rovnako! Ak chcete podporiť ich rast a hustotu, mali by ste dbať na to, čo si dávate na tanier. Hlavným hráčom v tomto boji je biotín, vitamín skupiny B, ktorý je pre vlasy ako palivo pre športové auto.

Najlepší biotín na vlasy nájdete na Miowell, rovnako sa však nachádza aj v kvalitných a čerstvých orechoch, sójových výrobkoch, vajciach či celozrnných obilninách. Ak teda nemáte ešte po ruke špeciálny vlasový produkt s jeho obsahom, môžete zaradiť do svojej stravy viac orechov, tofu alebo sójového mlieka, a vaše vlasy sa vám určite poďakujú. A možno si ani nevšimnete, že vďaka tomu budete mať aj krajšiu pleť a nechty.

Posilnenie v podobe účinných produktov 

V niektorých prípadoch potrebujeme kúsok externého posilnenia, a tu nastupujú na scénu vlasové produkty určené na podporu rastu a hustoty vlasov. Ak ste sa ešte nezoznámili s kofeínovými šampónmi alebo sérami s keratínom či Saw Palmetto, teraz je ten správny čas.

Mnohé z nich nielenže dodajú vlasom optický objem, ale aj vyživujú vlasové korienky a posilňujú štruktúru vlasov. Pamätajte však, že aj keď je to veľká pomoc, zázraky na počkanie to vždy nie sú a vytrvalosť je aj v tomto prípade dôležitá. Stačí pár týždňov pravidelného používania a viditeľný rozdiel sa dostaví.

Toto neprehliadnite: TOP vlasové zábaly pre tvoje vlasy

Vitamíny na rast vlasov
Depositphotos

Vitamíny na vlasy pre zdravú hrivu zvnútra

Vitamíny sú pre vlasy, ako motorový olej pre auto. Bez nich všetko drhne. Ktoré sú ale tie najdôležitejšie? Vitamín A, C, D a, samozrejme, biotín - pomáhajú nielen pri raste vlasov, ale aj pri ich ochrane pred lámavosťou a stratou lesku.

Dostatočný príjem vitamínov môžete dosiahnuť cez stravu – mrkva (vitamín A), citrusy (vitamín C), slnečné lúče (vitamín D) alebo ryby. Ak nepatríte k fanúšikom zeleniny a ovocia, vždy sú tu multivitamínové doplnky špeciálne vyvinuté pre zdravé vlasy. Treba si len vybrať lepšiu kvalitu a čítať etikety.

Správna starostlivosť o vlasy

Starostlivosť o poškodené vlasy by mala byť taká jemná, ako keby ste sa starali o obľúbenú izbovú rastlinu, avšak nie tú, ktorú pravidelne zabúdate polievať. Prečo? Pretože nevhodná starostlivosť môže vlasy oslabiť a urýchliť ich vypadávanie.

Vyhnite sa preto nadmernému umývaniu vlasov, používaniu horúcej vody a agresívnym šampónom plným silikónov. Skúste si vybrať jemné, prírodné šampóny bez sulfátov a kondicionéry, ktoré vlasom dodajú potrebnú hydratáciu a ochranu. A keď už sušíte, fénujte vlasy na nízkej teplote alebo vzduchu. Správna starostlivosť a trpezlivosť vás odmení ich lepšou pevnosťou a hustotou, ktorou sa potom môžete hrdo a kdekoľvek pýšiť. 

Zdroj úvodnej fotky: TATIANA/adobestock.com

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE