Ak hľadáte inšpiráciu na jednoduchý recept, ktorý poteší vaše chuťové poháriky, tak ste na správnom mieste! Túto lahodnú tekvicovú polievku si pripraví bez námahy úplne jednoducho aj začínajúca kuchárka.
Tekvica sa nevarí, ale pečie, preto je chuť tejto dobroty skutočne výnimočná! Vyskúšajte!
Príprava: 75 minút
Potrebujeme pre 4 osoby:
- 2 kg maslovej (muškátovej) tekvice
- 1 šalotku
- 2 lyžice extra panenského oleja
- morskú soľ
- 875 ml slepačieho vývaru
- 250 ml smotany na varenie
- 1 lyžica medu
- kyslá smotana na servírovanie
- 1 stonka tymiánu
Pozri aj: Prírodný boj proti kašľu: 7 bojovníkov, s ktorými to ide bez liekov
Postup:
- Rúru prehrejeme na 180°. Tekvicu prerežeme na polovicu a vyberieme semienka, pridáme neošúpanú cibuľu a vložíme do pekáča. Pokvapkáme trochou oleja a osolíme. Pečieme asi 55 – 60 minút, kým je tekvica mäkká a začína hnednúť.
- Upečenú tekvicu aj cibuľu ošúpeme a rozmixujeme. Pridáme 250 ml slepačieho vývaru a mixujeme dohladka.
- Dohladka zmixovanú polievku vylejeme do hrnca, pridáme smotanu, med. Hrniec položíme na stredný oheň a polievku privedieme do varu. Odstavíme, nalejeme do tanierov a ozdobíme kyslou smotanou a lístkami tymiánu.
Recept pripravila a odfotila Jana Štrbková, viac mojich skvelých receptov nájdete na mojej stránke www.medovemotuzy.sk