Máte doma tekvicu a hľadáte inšpiráciu, čo si z nej pripraviť? Jeden skvelý tip som si pre vás dnes pripravila.
Pokiaľ vás už omrzeli sladké koláče a radi by ste vyskúšali niečo nové, určite neváhajte a upečte si tento slaný tekvicový quiche, ktorý si môžete pokojne vychutnať ako poobedný olovrant, poprípade ako súčasť vašej večere.
Odporúčame tiež: 6 tipov ako si môžete užiť skvelú dovolenku a ušetriť
Na tortovú formu s priemerom 22 cm potrebujete:
základ na quiche:
- 3/4 šálky ovsenej múky (pomleté ovsené vločky alebo už kúpená ovsená múka)
- 1/2 šálky hladkej špaldovej múky
- 3 PL kokosového oleja
- 3 PL mlieka
cesto na quiche:
- 1 šálka tekvicového pyré
- 1/2 šálky nastrúhaného syra
- 3 vajíčka
- 1/4 šálky mlieka
- 5 PL ovsenej múky
- himalájska soľ
- na spestrenie: nakrájané šampiňóny, paprika, cibuľka, čierny sezam (voliteľné)
- na posypanie: čierny sezam, petržlenová vňať (voliteľné)
Odporúčame vyskúšať: Mýty a fakty o formovaní brušných svalov
Postup prípravy:
Základ na quiche: všetky ingrediencie spolu zmixujete, aby sa vám vytvorila veľká hmota z cesta. Toto cesto utlačíte na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pokojne dajte cesto aj po okrajoch formy a bude to tak ešte lepšie. Takto pripravené cesto vložíte do rúry a pečiete približne 8 minút pri teplote 175°C a potom vyberiete.
Môj tip: Aby ste si prácu uľahčili, použite valček na cesto, ktorým cesto na tenko povaľkáte a potom len uložíte do formy a utlačíte. Je to omnoho jednoduchšie :)
Cesto na quiche: V miske si pomocou mixéra vyšľaháte tekvicové pyré (jednoducho si tekvicu uvaríte a roztlačíte) spolu so syrom, vajíčkami, mliekom a ovsenou múkou. Do tejto zmesi následne primiešate pokrájané šampiňóny, papriku, cibuľku a všetko spolu poriadne premiešate.
Zmes ochutíte na záver himalájskou soľou, premiešate a vylejete na predpečený korpus. Vrch koláča môžete posypať čiernym sezamom.
Na záver vložíte quiche do rúry a pečiete. Či je cesto upečené zistíte jednoducho pomocou špajdle, ktorú zapichnete do cesta a ak je po vytiahnutí špajdla čistá, quiche je hotový :) Po vytiahnutí z rúry nechajte quiche vychladnúť a až potom môžete krájať. Dobrú chuť!
Odporúčame vyskúšať: Pripravte si nízkokalorické drinky
Viac zdravých receptov od Lucky nájdete na: www.theblogger-girl.blogspot.sk