Hadí olej skutočne existuje: Pomôže ti lepšie, ako ten najdrahší krém

Hadí olej nepatrí medzi najbežnejšie zložky, ktoré sa nachádzajú v kozmetických produktoch, bežne používaných. Hadí olej môžeme skôr považovať za luxus v kozmetike, ktorý by sme mohli vyvážiť zlatom – teda, aspoň jeho účinky určite. A v tomto prípade sa nemusíte obávať hadov, pretože v takomto stave vás už „nepoštípu“.

Hadí olej je prípravok, ktorý sa získava z tuku čínskeho vodného hada. V minulosti sa používal hlavne na liečbu artritídnej bolesti kĺbov, avšak dnes poznáme jeho jedinečné účinky nielen na naše zdravie, ale aj na našu krásu. Kým v minulosti bol súčasťou širokého spektra prípravkov, dnes ho môžete ako zložku vídať menej často, a to kvôli škandalóznym kauzám. Nehovoríme o jeho negatívnych účinkoch, ale o tom, že ho kedysi falšovali (áno, robievali to), čo mu teda nepridalo na popularite, keďže falošný hadí olej nedisponoval žiadnymi jedinečnými účinkami.

Testovali sme: tianDe Telová soľ so ženšenom

hadí olej a jeho účinky

Zdroj: Shutterstock®

Hadí olej ako alternatívna liečba

Tento olej má mnoho pôsobivých účinkov na zdravie, ale aj krásu – pomáha zmierňovať bolesť (pri artritíde), zlepšuje zdravie pokožky, posilňuje imunitný systém, chráni zdravie srdca, znižuje podráždenie pokožky, zvyšuje kognitívne funkcie a posilňuje vlasy. Vskutku famózne, že?

Avšak, aby sme boli úplne presní a úprimní, musíme povedať, že hadí olej má niekoľko miernych vedľajších účinkov. Tie sa však objavujú v prípade nadmerného používania hadieho oleja či alergickými reakciami na danú zložku. Takže, ak ho budete používať s mierou, nemusíte sa ničoho obávať.

Pýtate sa však, čo robí hadí olej takým výnimočným olejom? Hadí olej sa získava z tuku hada, ktorý v koncentrovanom a upravenom stave obsahuje vysokú hladinu omega-3 mastnej kyseliny, ktorá je pre ľudské zdravie a krásu ako stvorená. Navyše tiež obsahuje kyselinu olejovú, kyselinu linolovú či kyselinu stearovú.

vrásky na tvári

Zdroj: Shutterstock®

Žiadne vrásky vďaka hadiemu oleju?

Účinky hadieho oleja na zdravie sú, takpovediac, trošku rozporuplné. Práve preto sme sa pozreli na jeho účinky, ktoré by mohli oceniť všetky ženy. Predsa len, ak si na pokožku aplikujete vysokú hladinu omega-3 mastnej kyseliny, musí to byť len a len prospešné.

Hadí olej je účinný pri chronických ochoreniach kože, ako je napríklad ekzém alebo psoriáza. Ako sme písali, obsahuje vysokú hladinu kyselín, ktoré pomáhajú pokožku hydratovať zvnútra a tým ju udržiavajú vláčnu. Navyše, tento olej zabraňuje šupinateniu a odlupovaniu pokožky.

Tradiční čínski liečitelia používali hadí olej aj na liečbu zápalov kože, spôsobených infekciou. A keďže tento olej ocenia hlavne dámy, tak v poslednom rade spomenieme jeho protistarnúce účinky, vďaka ktorým si udržíte svoju krásu a mladosť, pretože pomáha chrániť pokožku pred vznikom jemných línií či hlbších vrások.

tianDe Snake Factor

Zdroj: Shutterstock®

Snake Factor ako tajomstvo mladej pleti

Možno sa práve pýtate, kde kúpiť hadí olej, ktorý má takéto blahodarné účinky. Nuž, poobzerať sa môžete po krémoch, ktoré obsahujú práve túto zložku. Avšak, dávajte si pozor na zloženie a „falošné krémy“. Tie „pravé“ pleťové krémy zväčša obsahujú 25 % hadieho oleja a 75 % iných, pleti rovnako prospešných zložiek.

My však odporúčame SNAKE FACTOR, ktorý je tajomstvom mladej pleti. Kozmetické produkty SNAKE FACTOR obsahujú tuk z hada Mamushi, ktorý má rovnaké účinky na pokožku. Prispieva k regenerácii pokožky, vďaka čomu budete vyzerať atraktívne aj vo vyššom veku.

Odporúčame: TEST: tianDe šampón a balzam na vlasy Zlatý zázvor

fakty o haďom oleji

Zdroj: Shutterstock®

Fakty o haďom oleji na záver:

  • Hadí olej rovnako obsahuje vitamín A, ktorý je základom dobrého videnia, ale tiež spevňuje pokožku, reguluje tvorbu kožného mazu a pomáha predchádzať vzniku akné.
  • Obsahuje vitamíny skupiny B, ktoré sú potrebné pre celkové zdravie tela.
  • V haďom oleji nájdete rovnako vitamín E, ktorý je považovaný za antioxidant.
Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

8 komentárov

viktor labakann

viktor labakann

07.07.2018 03:30

Viete koľko hadov by museli denne zabiť, aby v tých prípravkoch bola len štipka
hadieho výťažku?
Nebude tam čosi vitámínu E a to je celé tajomstvo?

Vaše meno:

Alžbeta Stanková

Alžbeta Stanková

10.09.2018 19:36

krém určite nie je lacný, nepredávajú ho na celom svete....možno ho predávajú len u nás

Mária Maxianová

Mária Maxianová

07.07.2018 21:12

super produkt, zatiaľ som vyskúšala len hadiu masť

Vaše meno:

Jana Uhrová

Jana Uhrová

08.07.2018 10:20

o týchto výrobkoch som už raz čítala na vašej stránke, ale inak tieto produkty sú pre mňa neznáme

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

08.07.2018 22:06

Zatiaľ som nema možnosť vyskúšať túto kozmetiku

Vaše meno:

Jana Kim Gughova

Jana Kim Gughova

09.07.2018 09:33

Zatiaľ som vyskúšala len kozmetiku so slimačím extraktom. A odporúčam, pleť je hladká ako nikdy. Ak budem mať možnosť tak skúsim aj takúto variantu.

Vaše meno:

Alžbeta Stanková

Alžbeta Stanková

10.09.2018 19:34

krém je vhodný asi aj pre 50+? Rada by som sa niečo dozvedela aj o produktoch s hadím jedom na posilnenie imunity a na kosti

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

16.02.2019 18:07

Ešte som o tejto kozmetike nepočul

Vaše meno:

Rebeka Horvathova

Rebeka Horvathova

02.02.2023 10:32

chcěm si obiednať

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.