Pevnejšia pleť vďaka tvárovej gymnastike (II.časť)

Cvičíme, aby sme si spevnili svoje brucho, mali krajší zadok, pevnejšie prsia... jednoducho cvičíme preto, aby sme niečo urobili pre svoju krásu a svoje telo.

 

No často zabúdame na to, že svaly máme aj na tvári, na ktorej sa môže podpísať zub času. Preto je potrebné posilniť aj tie a zabrániť predčasnému starnutiu a udržať si pevné kontúry tváre. 

 

Ak si chcete zachovať mladosť a pevné kontúry, nie je potrebné investovať do drahých ošetrení alebo do chirurgických zákrokov. Existuje množstvo prírodných pomocníkov a vsadiť môžete aj na domácu starostlivosť. Stačí pleť poriadne hydratovať a praktizovať tvárovú gymnastiku. Dnes vás prevedieme základnými cvikmi, ktoré môžete vykonávať kdekoľvek a kedykoľvek.

 

Odporúčame prečítať: Akné aj po tridsiatke? Zbavte sa ho raz a navždy!

Pevnejšia pleť vďaka tvárovej gymnastike (II.časť)

Zdroj: Shutterstock®

Ústa – BOZK

 

Základný cvik, ktorý praktizujete bez toho, aby ste si uvedomili, že je to v podstate cvik. Jednoducho našpúľte pery (ako keď niekomu posielate bozk). V okolí úst by ste mali pociťovať mierne pnutie. Vydržte 5 sekúnd a pery uvoľnite.

 

 

Brada

 

Zdvihnite hlavu a pod bradu si podložte dlaň. Jemne po brade klopkajte (akoby ste si aplikovali krém) 10 sekúnd. Takto si prekrvíte danú oblasť. Následne bradu začnite ťahať vpred a nahor. V spodnej časti brady a krku by ste mali pociťovať napätie. Vydržte 5 sekúnd a uvoľnite – opakujte 5-krát.

 

Odporúčame prečítať: Recept: Nadýchaná čokoládová pena

Pevnejšia pleť vďaka tvárovej gymnastike (II.časť)

Zdroj: Shutterstock®

Vypnutie čela

 

Priložte prsty na čelo, jemne pritlačte a začnite kožu ťahať v smere rastu vlasov. Vydržte 5 sekúnd a následne uvoľnite – cvik opakujte 5-krát. Ďalšou možnosťou je priložiť spodnú časť dlaní na spánky a kožu ťahať dozadu a nahor.

 

 

Líca - syseľ

 

Pritlačte si prsty na líca a nafúknite ich tak, aby ste vzduch udržali vo vnútri. Následne vzduch vyfúknite. Cvik opakujte 5-krát. Ak sa chcete zbaviť vrások v okolí úst, tak priložte ukazováky na nosovo-ústne ryhy, zatlačte na vrásky a ťahajte ich smerom von. 

 

 

Očné viečka - sova

 

Otvorte oči najviac ako viete a pozerajte pritom rovno. Vydržte 5 sekúnd, následne oči privrite. Začnite jemne tlačiť vrchné viečko proti spodnému. Tento cvik je prospešný nielen na posilnenie očných svalov, ale aj proti ovísajúcim očným viečkam.

 

Odporúčame prečítať: /Ne/zabudnuté skrášľujúce procedúry našich predkov

2 komentárov
Soňa Krátka

Soňa Krátka

23.01.2017 16:58

všetko je to super, len ja by som radšej na videjku videla nejakú staršiu ženu, ktorá takto "cvičí", tak by som mala väčšiu inšpiráciu...

Vaše meno:

Iveta Moravčíková

Iveta Moravčíková

24.01.2017 19:15

vždy lepšie ako nejaká plastika

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE