KVÍZ: Kedy pleť hydratovať? Ako rozpoznať dehydrovanú pleť?

Keď sa povie pokožka, mnohí si automaticky vybavia kožu svojho tela a iným ako prvé napadne, že ide o najväčší orgán nášho tela. Obe odpovede sú správne, ale s našou pokožkou sa spájajú aj mnohé ochorenia, ktoré vznikajú v dôsledku vonkajších, ale aj vnútorných faktorov. Pri nedostatku vnútornej výživy, ale aj v dôsledku pôsobenia rôznych hormónov, sa môžu na pokožke prejaviť rôzne nedokonalosti. Častokrát to je akné, ekzém, pigmentové škvrny, rozšírené póry, ale aj suché miesta, ktoré sú viac-menej znakom dehydrovanej pleti. A práve hydratácii našej pokožky sa budeme venovať aj v dnešnom kvíze.

Hydratovaná vs. dehydrovaná pleť

Je veľmi jednoduché rozpoznať, či je vaša pleť úplne vypriahnutá a potrebovala by extra dávku hydratácie, alebo či je krásne „nabobtnaná“ a šťastná. Odborníci uvádzajú, že s pribúdajúcim vekom je pokožka menej schopná udržiavať vlhkosť. V súvislostí s tým sa na nej začínajú objavovať suché miesta, jemné línie, ale aj prehlbujúce sa vrásky a dokonca pleť môže stratiť svoj jas a farbu!

Odporúčame: KVÍZ: Ako dobre poznáš filmový svet? Otestuj sa!

Kvíz - Hydratácia pleti

Aké sú prvotné príznaky dehydrovanej pleti?

1 / 10

Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
3 komentárov
Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

29.03.2021 07:10

Výborný kvíz!

Vaše meno:

Mária Slováková

Mária Slováková

29.03.2021 12:27

Rozšírené pory vyzerajú naozaj zle. Dokonca čím je plať staršia, ešte viac sa zvýrazňujú, čo vyzerá naozaj neesteticky.

Vaše meno:

Zdenka Sabanošová

Zdenka Sabanošová

06.04.2021 13:17

Kvíz ok.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE