14 rokov praxe. 25 miliónov čitateľov. A zdokonalená metóda. Dukanova diéta pomohla dostať sa do formy, schudnúť a byť fit mnohých hviezdam ako Jennifer Lopez, Gisele Bundchen či Kate Middleton. Pred rokmi spustila táto diéta vo svete doslova lavínu a teraz je tu vylepšená Dukanova diéta 2014 s novými receptami.
Knihu Pierra Dukana si už prečítalo vyše 8 miliónov ľudí v 20 krajinách sveta. Keď vyšla prvá kniha na Slovensku, spôsobila ošiaľ aj u nás. Teraz je tu tretia kniha Dukanova diéta 2014 s novými receptami, v ktorej nájdete úplné znenie metódy, úvod k fyzickej aktivite predpisovanej na recept a zápisník receptov, ktoré vám umožnia donekonečna variovať vaše jedlá v priebehu diéty. Nechýbajú ani nové vegetariánske recepty.
Žiadny jojo efekt
Účinná a stabilná. Dukanova diéta sľubuje pomerne ľahké schudnutie bez jojo efektu. Je založená na štyroch fázach, pričom potraviny sa nevážia, ani sa nerátajú kalórie.
ÚTOČNÁ fáza je o „čistých proteínoch“. Zabezpečuje prudký štart diéty, prakticky rovnako rýchly ako pri pôste alebo práškovej proteínovej diéte, ale bez ich vedľajších účinkov.
STRIEDAVÁ fáza znamená, že čisto bielkovinové dni sa striedajú s dňami, keď sa kombinujú bielkoviny so zeleninou; táto fáza umožňuje bez prerušenia dospieť až k zvolenej telesnej hmotnosti.
KONSOLIDAČNÁ fáza upevňuje získanú hmotnosť, keďže po rýchlom úbytku kilogramov má telo tendenciu mimoriadne ľahko ich nabrať späť.
DEFINITÍVNA STABILIZÁCIA - raz do týždňa, každý štvrtok, treba držať čisto proteínovú diétu ako v útočnej fáze, a to až do konca života, nepoužívať výťah a konzumovať 3 polievkové lyžice ovsených otrúb. Tieto tri príkazy sú striktné a nemožno o nich diskutovať.
Úspech Dukanovej diéty
Diéta dr. Pierra Dukana sa dlhé roky drží medzi top diétami. Stovky lekárov požiadali P.Dukana o súhlas využívať ju v praxi. Jej čaro je totiž v jednoduchom nastavení, v jasných pravidlách, efektivite, rýchlosti účinku a trvácnosti výsledkov.
Využíva 100 potravín (+78 proteínov a 28 druhov zeleniny), ktoré sú bežne dostupné a pre človeka prirodzené – konzumovať ich môžete podľa ľubovôle.Samozrejme, v tomto zozname nenájdete rôzne sladké pečivo, chlieb, či žemle. Ako sa však zriecť chrumkavého chlebíka? Musíte ho jednoducho nahradiť potravinami, ktoré vás bez problémov nasýtia. A ak predsa len chcete mať „chlebový“ pocit, urobte si placku z ovsených otrúb.
Mrazený puding s ananásom
Dajte do hrnca 200 ml odstredeného mlieka s rozpoleným, vyškrabaným vanilkovým strukom a nechajte zovrieť. Vyšľahajte 3 vaječné žĺtky s 3 PL práškového sladidla a 20 kvapkami rumovej arómy vo veľkej mise. Teplé mlieko vylejte na žĺtky a rýchlo zamiešajte. Zohrievajte na slabom ohni za stáleho miešania drevenou vareškou, kým nevznikne vláčny krém. Nalejte do pohárov. Krém nechajte vychladnúť pri izbovej teplote, potom poháre odložte na 3 hodiny do mrazničky.
Pred podávaním dezertu si pripravte 2 plátky ananásu. Puding vyberte z mrazničky, poháre položte na taniere, ku každému priložte kúsky ananásu a ochutnajte.
Bux.sk
3 komentárov
Jana Komadová
16.07.2014 17:09pre nás je prirodzená naša strava treba jesť striedmo a pravidelne veľa veľa pohybu prestaneš z dietou a zas priberieš a ešte viac
Ivana Goliašová
09.07.2014 13:38Nenávidím takéto radikálne diéty, človek sa ma stravovať pestro a zdravo a nie diétovať. Jedine pri veľmi korpulentných ľuďoch sa vyžadujú redukčné diéty, ale takéto diéty len zbytočne zaťažujú organizmus. Človek ak chce schudnúť má sa viac hýbať a jesť zdravo a pestro.
Martina Zahoranová
08.07.2014 14:57o tejto diete som už čítala a myslím si že nemusí byť zlá ale ako každá dieta, myslím si že ak sa človek prestane stravovať podľa nej priberie naspäť tak ako po každej skončenej diete, lepšie je stravovať sa tak aby si človek nič neodopieral ale jedol s mierou, veľa sa hýbal a stále a nie iba občas.