Lymfodrenáž - bojovník pri chudnutí a proti celulitíde

Lymfodrenáž je momentálne záležitosť, ktorá si získala popularitu u mnohých žien. Veľa žien túto procedúru absolvuje pred letom, aby mali krásne nohy do plaviek, bez pomarančovej kože a, samozrejme, aby boli štíhle. 

 

Komu je lymfodrenáž určená a na čo pomáha? Skutočne vám pomôže pri odbúravaní pomarančovej kože a vyformuje vám postavu? My vám to povieme!

 

Čo je to lymfodrenáž?

Je to špeciálna hmatová technika, zameraná na lymfatický systém kože a podkožia. Lymfodrenážna masáž spriechodňuje povrchové lymfatické cievy a napomáha tak odtoku prebytočnej vody z ľudského tela. 

 

Najčastejšou príčinou nedostatočného odvádzania toxínov a hromadenia týchto škodlivých látok v tkanivách a kĺboch je ochabnutosť svalov, nedostatok pohybu a jednostranná záťaž. Na základe toho vznikajú pocity únavy, ťažkých nôh, celulitída, narušenie imunitného systému a opuchy.

 

Odporúčame prečítať si: Denný rozvrh pre krajšie telo: Ako má vyzerať zdravý obed?

lymfatická ručná masáž

Zdroj: Shutterstock®

Pre koho je určená?

Lymfodrenáž sa odporúča hlavne ľudom, ktorí trpia problémami s opuchmi. Mal by ju robiť špeciálne školený fyzioterapeut. Správne vykonávaná ručná lymfodrenáž trvá šesťdesiat minút. Určite pri zdravotných problémoch vyhľadajte odborníkov na liečebnú lymfodrenáž. Salóny sú skôr pre estetické problémy.

 

Bude vás zaujímať: Neviete, ako schudnúť? Vyskúšajte Teatox diétu

lymfodrenážna masáž nôh

Zdroj: Shutterstock®

Ak vám však ide o očistu tela od všetkých škodlivín, toxínov a zbavenie sa celulitídy či pomoc pri chudnutí, tak môžete navštíviť niektorý zo salónov krásy. Uvoľňujú stuhnuté svaly, zlepšujú prekrvenie, môžu odstrániť z podkožia nejaké tekutiny, čiastočne upraviť pokožku a navodiť príjemný pocit. 

 

Keď sa prietok lymfy spomalí, v tele sa hromadia toxické látky a vtedy dochádza v určitom mieste k zmene vzhľadu tkaniva. To sa navonok prejaví ako známa celulitída. Lymfodrenáž, ktorá má za úlohu pomôcť prietoku lymfy, môže spomaliť jej ďalšiu tvorbu. Ak však trpíte veľmi výraznou celulitídou, lymfodrenáž ju často úplne neodstráni, iba ju jemne zmierni. 

 

Odporúčame prečítať si: 3 jednoduché cviky pre krajší a pevnejší zadok

ručná lymfodrenáž

Zdroj: Shutterstock®

Kedy sa jej vyhnúť?

Lymfodrenáž sa nepraktizuje pri zhubných ochoreniach, či už neliečených, alebo nedoliečených, pri akútnych bakteriálnych infekciách a akútnych infekčných stavoch (hnisavá angína, chrípka). Nevhodná je pre ľudí s akútnym ochorením žíl, ktoré je spojené so zápalom. Mohlo by pri ňom dôjsť k rozšíreniu infekcie.

 

Lymfodrenáž sa neodporúča ani pri zvýšenej funkcii štítnej žľazy a neliečenom vysokom tlaku krvi. Takisto je nevhodná, ak opuch končatín vyvolalo ochorenie srdca, žlčníka alebo obličiek.

 

Bude vás zaujímať: Denný rozvrh pre krajšie telo: Ako majú vyzerať zdravé raňajky?

Zdroj foto:

flickr.com

10 komentárov
Soňa Krátka

Soňa Krátka

15.07.2017 08:12

zašla by som na nejakú...

Vaše meno:

benynka

benynka

15.07.2017 10:42

keď už niekto celulitídu má tak nepomôže už nič, možno ako prevencia proti celulitíde

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

15.07.2017 21:22

Vyskúšala by som...

Vaše meno:

Milka Damašková

Milka Damašková

16.07.2017 02:15

Veľmi by som ju potrebovala, ale mám kontraindikácie :/

Vaše meno:

Anna Kristova

Anna Kristova

16.07.2017 17:17

lymfo je dobrá

Vaše meno:

Soňa Kelemenová

Soňa Kelemenová

17.07.2017 08:00

párkrát som ju absolvovala.... je to vynikajúca vec..... asi by sa patrilo na nu zájsť.... ale vie narobiť aj zlotu..... ak zdravie nedovoľuje, tak tomu dať ČERVENÚ

Vaše meno:

Mária Frnová

Mária Frnová

17.07.2017 08:19

lymfodrenáž ručnú aj strojovú som vyskúšala niekoľkokrát...je nielen užitočná ale aj príjemná...

Vaše meno:

Anna Kristova

Anna Kristova

31.08.2017 08:16

to by bolo pre mňa

Vaše meno:

Lucia Stupková

Lucia Stupková

29.09.2017 22:55

Škoda že nie je dostupnejšia

Vaše meno:

Jana Pitonakova

Jana Pitonakova

07.06.2018 07:46

najlepšia je manuálna, lebo ruky maséra vedia prispôsobiť tlak masírovania. Strojová to nedokáže a tým pádom nie je z nej až taký osoh.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE