Extrémne zdravé účinky avokádového jadra!

Avokádo - chutné a výživné ovocie, ktoré sa stáva čoraz obľúbenejšou ingredienciou pri varení.

 

Možno by vás ale šokovalo, o čo výživnejšie a lepšie hodnoty má samotné avokádové jadro oproti inému ovociu.

Okrem nutričných hodnôt totiž disponuje aj tými liečivými. Napomáha nielen pri liečbe kožných problémov, ale aj pri bolesti svalov a kĺbov.

 

Prečo avokádové jadro?

 

Doktor Dr. Paul Haider vo svojej štúdii zistil priam revolučné informácie o tomto obľúbenom ovocí. Jeho jadierko má oproti ostatným omnoho viac antioxidantov (až 70%), obsahuje rozpustnú vlákninu a má polyfenoly v takej istej hodnote ako zelený čaj.

 

Antikoxidanty sú potrebné na zníženie cholesterolu a pomáhajú bojovať proti chorobám. Avokádo slúži ako dobrý ochranný prostriedok v boji proti kardiovaskulárnym ochoreniam a mŕtvici. Čo sa týka tráviacej sústavy, prekvapivo napomáha v prevencii proti žalúdočným vredom a hnačke!

 

Ak sa vám to zdá málo, môžem ešte spomenúť látky spomaľujúce starnutie, protizápalovú schopnosť či zvýšenie imunitného systému. 

 

Odporúčame prečítať: Výborný trik, ako predĺžiť avokádu životnosť!

avokádové jadro, zdravie, dobré vlastnosti, účinnosť

Zdroj: Shutterstock®

Antioxidačné schopnosti

 

Štúdia na National University of Singapore spracovala mnoho testov, vďaka ktorým zistila, že avokádové semená poskytujú silné antioxidačné účinky. Olej v semene môže obsahovať viac ako 70% antioxidantov, oproti celému plodu.

 

 

Tráviaca sústava

 

V indickej medicíne má avokádo veľmi dôležitú úlohu. Dokáže vyliečiť, alebo minimálne omnoho zlepšiť, akékoľvek ochorenia hrubého čreva a črevných zápalov. Práve tieto ochorenia často spôsobujú hnačky a vážne problémy.

 

 

Rozpustná vláknina

 

Doktor Dr. Tom WU, N.M.D., zistil, že v avokáde je najvyššie množstvo voľne sa vyskytujúceho zdroja rozpustnej vlákniny. Táto forma vlákniny je u pacientov so srdcovými ochoreniami dôležitá, pretože pomáha znižovať hladinu cholesterolu v krvi. Doktor odporúča spojiť konzumáciu avokádového jadierka aj s konzumáciou vločiek.

 

Odporúčame prečítať: Zbavte sa tuku a spevnite akúkoľvek časť svojho tela!

avokádové jadro, zdravie, dobré vlastnosti, účinnosť

Zdroj: Shutterstock®

Ako avokádové jadro konzumovať?

 

Avokádové semená majú horkú a trpkú chuť, práve vďaka ich liečivým vlastnostiam. Aby ich bolo možné konzumovať, je potrebné odstrániť jemnú vrstvu hnedej kože, následne ich nastrúhame a na miernom ohni opečieme, pokým nedosiahnu červenkastú farbu.

 

V prípade, že vám samotná chuť nesedí, pripravte si z nich kašu pomocou mlynčeka na kávu, ktorým vyrobíte prášok, ktorý následné zalejete.

 

Môžete ho použiť aj ako ozdobu do šalátov, polievok, duseného mäsa, ryže, cestovín atď.

 

Varovanie: Príliš veľká spotreba avokádových semien môže spôsobiť zápchu kvôli ich obsahu trieslovín.

 

Zdroj foto:

www.thinkstockphotos.com

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

6 komentárov

Soňa Krátka

Soňa Krátka

05.03.2016 06:45

myslim, ze avokado by sa malo v nasej kuchyni objavovat castejsie, jeho ucinky na zdravie su uzasne

Vaše meno:

Marianna Rajniaková

Marianna Rajniaková

05.03.2016 07:00

avokádo s vajíčkami na raňajky mám rada

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

05.03.2016 11:04

Avokádo je určite super zdravá potravina,nevedela som,ze sa vyuziva aj jadro.

Vaše meno:

Erika Špacírová

Erika Špacírová

05.03.2016 14:48

avokádo zbožňujem ale jadro som ešte neskúšala

Vaše meno:

Júlia

Júlia

06.03.2016 17:21

Juj, musím vyskúšať! :)

Vaše meno:

Anna K

Anna K

06.03.2016 23:01

Avokádo používam do pomazánky, jadro som ešte neskúšala ako chutí, nabudúce skúsim.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.